Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.09.2015 16:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Šéf Markízy Matthias Settele: Pravda o odchode Pociskovej z Búrlivého vína

Najradšej by s jesennou štruktúrou začal až v septembri, no konkurenčný boj to nedovoľuje.

S generálnym riaditeľom Markízy Matthiasom Settelem (48) sme sa rozprávali aj o tom, kedy sa skončí Búrlivé víno, čo plánuje robiť s divácky padajúcimi Televíznymi novinami a prečo môže byť porotkyňou SuperStar speváčka, ktorú na Slovensku nikto nepozná.

Ktorý z jesenných projektov je pre vás najdôležitejší?

Sila Markízy je v tom, že ponúka všetky farby televízie v podobe rôznych formátov, a tak nemôžem len tak ukázať prstom na jeden konkrétny. Samozrejme, napríklad nový denný seriál Kukučka je pre nás veľkou prioritou. Táto jeseň bude po dlhom čase programovo najpestrejšou sezónou. Prinesieme na obrazovky komediálny seriál Horná Dolná, Kredenc, veľkú šou SuperStar, reality show Farma, Kukučku, pokračujeme šiestou sériou Búrlivého vína, menšími formátmi ako Svokra, Zámena manželiek, Rodinné prípady... Naozaj sa teda na túto jesennú sezónu teším, myslím, že každý divák si nájde to svoje.

 

Predsa len, od ktorého projektu si sľubujete najviac divákov?

To si dopredu netrúfam povedať, lebo aj keď máme vynikajúcich tvorcov, nakoniec rozhodnú diváci, ktorý projekt bude naj. Keď sme začínali vysielať Hornú Dolnú, mnohí ľudia boli skeptickí a vidíte, aký je teraz z toho hit. Pripravili sme sa najlepšie, ako sme mohli, teraz je to na divákoch.

Spomínali ste nový seriál Kukučka. Bude iný, ako bol seriál Chlapi neplačú?

Príbehom áno, formátovo nie. Je romantický, odohráva sa na vidieku, v prostredí rodinného penziónu a pekárničky, obsadili sme mladých neopozeraných hercov...

Otvoriť galériu

Vaším dlhodobým projektom je Búrlivé víno, ktoré vstupuje už do šiestej série. Prednedávnom sa objavili správy, že hlavná predstaviteľka – Nela Pocisková, plánuje so seriálom skončiť. Bude táto sezóna poslednou?

Ak sa pýtate na Nelu Pociskovú, normálne nakrúca. Ak vás zaujíma budúcnosť seriálu, na koniec by som to ešte nevidel... Na jar sme zaznamenali isté výhrady voči niektorým dejovým linkám, tak sme obnovili tvorivý tím. Tvrdo sme zapracovali na tom, aby sme zlepšili to, čo sa divákom nepozdávalo. Je ťažké udržať sledovanosť dlhodobých projektov, ale spravili sme všetko preto, aby Búrlivé víno mali diváci radi aj naďalej.

SuperStar budete vysielať v nedeľu. Ako sa vám podarilo vyblokovať konkurenciu, ktorá tak bude musieť svoju šou Česko Slovensko má talent dávať v iný deň?

SuperStar je česko-slovenský projekt, takže sme hľadali zhodu s Novou a s vlastníkom licencie – spoločnosťou Fremantle. Našou preferenciou bola vždy nedeľa.

V porote bude za českú stranu aj Klára Vytisková, ktorá je na Slovensku úplne neznáma. Mohli ste nejako ovplyvniť výber českých porotcov?

Koprodukcia s ďalšími partnermi je vždy aj o kompromisoch. Takto to bolo v minulosti napríklad s Pycom, ktorý bol pred rokmi v Česku tiež úplne neznámy. Všetko je o diskusii, nevidím v tom žiaden problém.

Otvoriť galériu

V poslednom čase klesá sledovanosť Televíznych novín. Mienite s tým niečo spraviť?

Počas leta sme si dali vypracovať dve štúdie a výsledky, ktoré priniesli, sú v zásade dobré – divákov naše spravodajstvo stále zaujíma. Máme však aj isté deficity – ľudia chcú na začiatku sledovať dôležité správy a nechcú toľko negatívnych reportáží. Treba poskytnúť divákovi kontext príbehu, klady aj zápory súvisiace s témou a takisto ukázať možné riešenie, nielen škandály, trendom je konštruktívne spravodajstvo.

Budú s tým súvisieť aj zmeny v tíme Televíznych novín?

Na to nie je dôvod, je to úloha pre tento tím.

Jesenná sezóna sa začala už v polovici augusta, ale to už je zrejme pravidlom...

Bolo by lepšie začať až v septembri, ale konkurencia na Slovensku je veľmi tvrdá, a tak keď konkurenčná televízia začína v auguste, museli sme aj my. Ale nerobí nám to žiaden problém. Všetko ide tak, ako sme si naplánovali – začali sme Búrlivým vínom a za ním postupne nasledujú ďalšie projekty ako Farma, Kukučka, SuperStar...

Otvoriť galériu

Ako ste strávili leto?

Bol som dva a pol týždňa s partnerkou vo Vietname. Bolo to veľmi zaujímavé, žiadna exkluzívna dovolenka. Cestovali sme po krajine s ruksakmi na pleciach, boli na vidieku, stretávali sme ľudí... Všetci sú tam veľmi pozitívni a veľmi priateľskí. Hoci je to komunistická krajina a vidiek je zaostalý, mestá sú moderné, všade sa stavajú mrakodrapy, nové obchodné centrá... Vietnam je veľmi zaujímavá krajina. Bol to dobrý reset, načerpal som energiu na ďalšie mesiace. Médiá ma veľmi bavia, je to zaujímavý biznis, ale som presvedčený, že je dôležité stáť oboma nohami na zemi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?