Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2015 16:07 | Šport | Futbal

Kozák má pri absenciách viacero možností: Čo pripravil tréner na španielske hviezdy?

Slovenskí futbalisti sa v utorok stretli tradične v Senci na reprezentačnom zraze pred vrcholiacou kvalifikáciou ME 2016 vo Francúzsku. 

Stopercentného lídra C-skupiny čakajú dve nesmierne náročné skúšky proti Španielsku 5. septembra v Oviede, resp. Ukrajine 8. septembra v Žiline. A po nich už je teoreticky možné, že budú mať vytúžený priamy postup na finálový turnaj "v suchu".
Iba Slováci a Angličania doteraz kráčajú kvalifikáciou bez čo i len najmenšieho zaváhania. Skupinová matematika je po odohratí šiestich zápasov jasná. V prípade, že zverenci trénera Jána Kozáka zvíťazia nad Ukrajinou, postúpia priamo na šampionát (10. jún-10.júl 2016).

Na zraze chýbal iba útočník Martin Jakubko z Ružomberka, ktorý sa ale pridá k tímu večer. "Sme pred náročným dvojzápasom Španielsko - Ukrajina. Všetci hráči prišli načas a sú v poriadku, až na Jakubka, ktorý si plní pohárové povinnosti za materský klub. Verím, že už proti Španielsku postavíme konkurencieschopný tím, ktorý sa pobije o dobrý výsledok," povedal v úvodnom slove médiám 61-ročný kormidelník SR.

Slovákom chýbajú dve zranené opory, resp. rekonvalescenti Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva) a Vladimír Weiss (SC Lekhwiya). Pre karty nebudú môcť v Oviede nastúpiť kapitán Martin Škrtel a (FC Liverpool) ani štítový stredopoliar Juraj Kucka, ktorý z Janova prestúpil do AC Miláno. Pred Kozákom tak stojí niekoľko rébusov, jeden z nich bude vyriešiť stred slovenskej obrany v Oviede: "Spolu s kolegami sme nad tým samozrejme veľa rozmýšľali. Máme pripravených pár vecí. Uvidíme. Samozrejme, sú to dôležití hráči, ale máme za nich hráčov, ktorí majú svoju kvalitu. Čo sa týka Kucku, je to kvalitný hráč, ale už sme na jeho poste vyskúšali Hrošovského či Greguša, a tí tiež majú kvalitu. A aj pri nahradení Vladka Weissa máme viacero hráčov."

 

Do najcennejšieho dresu sa vracia Róbert Vittek a v tíme je aj ex-Trnavčan Erik Sabo, ktorý nedávno prestúpil do PAOK Solún. Vo výbere je až 25 hráčov. Vittek je autor štyroch gólov na finálovom turnaji MS 2010 v JAR, trápili ho početné zranenia, momentálne ale hráva pravidelne vo Fortuna lige v drese Slovana Bratislava. V reprezentácii je opäť aj nová akvizícia talianskeho vicemajstra AS Rím Norbert Gyömbér, ktorý do "večného mesta" prišiel na ročné hosťovanie z Catanie.

"Som rád, že je zdravý, a že má vyriešenú budúcnosť, lebo v Catanii boli problémy. V každom zápase v klube, keď sa dostane na ihrisko, musí mať obrovskú motiváciu. Som rád aj tomu, že Robo je medzi nami. Verím, že je fit zdravotne. Máme dostatok času, aby sme ho otestovali a určite v tomto dvojzápase dostane šancu," dodal Kozák.

Nominácia SR na kvalifikačné zápasy EURO 2016 v Španielsku (5. septembra v Oviede) a s Ukrajinou (8. septembra v Žiline):

brankári: Ján Mucha (Slovan Bratislava), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (Rapid Viedeň)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Norbert Gyömbér (AS Rím), Ľubomír Michalík (DAC Dunajská Streda), Martin Škrtel (FC Liverpool), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (Arsenal Tula)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno), Ján Greguš (FK Jablonec), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Róbert Mak (PAOK Solún), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Erik Sabo (PAOK Solún), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Miroslav Stoch (Bursaspor)

útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg), Martin Jakubko (MFK Ružomberok), Róbert Vittek (Slovan Bratislava)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!