Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.08.2015 11:56 | Šport | Futbal
Foto

Spomienky Dubovského († 28) lásky Zlatky na osudné leto v Thajsku: Prvé slová po 15 rokoch tichej bolesti

Už neuveriteľných 15 rokov odpočíva vo futbalovom nebi legendárny Peter Dubovský († 28). 

Skvelý záložník pôsobil naposledy v španielskom Oviede a práve v tomto meste odohrá už 5. septembra slovenská reprezentácia kvalifikačný súboj o postup na ME 2016 proti domácemu výberu. Nový Čas našiel jeho životnú lásku Auréliu Carabovú (41), ktorá po jeho tragickej smrti v roku 2000 zostala žiť v španielskom meste až doteraz. Ako si spomína na muža, s ktorým tvorila pár viac ako desať rokov?

Otvoriť galériu

Začínal vo Vinohradoch

S futbalom začal v klube Vinohrady Bratislava, v roku 1989 prestúpil do Slovana Bratislava. V roku 1992 získal so Slovanom titul a stal sa kráľom strelcov s 27 gólmi, v nasledujúcej sezóne prvenstvo zopakoval. Zaznamenal 24 gólov. Následne ho vyhlásili za najlepšieho slovenského futbalistu. V belasom drese odohral 93 zápasov, strelil 59 gólov. V roku 1993 s ním podpísal kontrakt jeden z najlepších svetových klubov Real Madrid, kde hrával do roku 1995, potom prestúpil do Realu Oviedo. Za Slovensko odohral 33 duelov a dal 12 gólov.

 

Čas síce plynie ako voda, ale spomienky sa vymazať nedajú a navždy zostanú v jej srdci. „S Peťom som sa spoznala na bratislavskom Gymnáziu Ivana Horvátha. Bola som druháčka, mala pätnásť rokov a on bol o dva roky starší. Bola to študentská láska a odvtedy sme zostali spolu,“ začína spomínať na Petra jeho bývalá priateľka Aurélia Carabová, ktorú však volajú Zlatka.

Otvoriť galériu
Dubovsky
Zdroj: aac

Nikdy nechcel zomrieť

„Mám na neho len tie najlepšie spomienky, bol to skvelý človek i futbalista a myslím na neho veľmi často. Aj si dávam sama sebe otázky, aké by to teraz bolo, keby bol ešte na svete. Stále nedokážem uveriť tomu, čo sa stalo. On často hovoril, že nechce zostarnúť, lebo nechce zomrieť…“ hovorí tichým hlasom Zlatka, ktorá bola jeho najväčšou oporou, keď ako 21-ročný odišiel do veľkého futbalu, slávneho Realu Madrid. „Začiatky neboli ľahké, nevedeli sme reč, ale postupne sme sa adaptovali a našli si aj priateľov.“ V Madride spolu pobudli od roku 1993 do roku 1995 a následne odišli do Ovieda, kam Peter prestúpil.

Otvoriť galériu

Našli zásnubný prsteň

A práve tento klub a mesto sa stali jeho poslednou futbalovou i životnou zastávkou. Dvadsiateho tretieho júna 2000 tragicky zahynul na dovolenke v Thajsku, keď nešťastne spadol z útesu. Na tomto pobyte plánoval dokonca požiadať Zlatku po desiatich rokoch randenia o ruku. „Bavili sme sa predtým o budúcnosti, plánovali sme aj deti, ale to, že ma chce požiadať v Thajsku o ruku, som netušila. V jeho veciach sa však našiel zásnubný prstienok a až náš spoločný kamarát Rišo Trutz mi prezradil, čo mal v pláne a že ho kupoval v máji pred dovolenkou v Oviede,“ pokračuje v spomienkach Zlatka.

Otvoriť galériu
Dubovsky
Zdroj: aac

Podali jej pomocnú ruku

Po pohrebe svojej lásky sa prekvapujúco nevrátila na Slovensko, ale ostala žiť naďalej v španielskom Oviede, kde budú hrať naši futbalisti kvalifikačný duel už túto sobotu. „Všetci moji blízki čakali, že sa vrátim. Mama mi hovorila, ideš domov, nie? Ale v tom šoku, čo sa stalo, bolo pre mňa automatické vrátiť sa späť do Ovieda. Hovorila som si, že ak sa mi tam nebude dariť, prídem domov, že nemám, čo stratiť. Viacerí ľudia mi pomohli a žijem tam až doteraz. A môžem povedať, že veľa ľudí stále na Peťa nezabudlo, hoci je to už 15 rokov, čo zomrel. Bol v Oviede veľmi obľúbený, dovolím si povedať, že asi ich najväčšia hviezda v tom čase.“

Dubovskému sa stala osudná dovolenka v Thajsku na ostrove Ko Samui. Peter počas výletu spadol z útesu 22. júna 2000 a na druhý deň zraneniam v miestnej nemocnici podľahol. ,,Prišiel po neho vrtuľník a ešte v ňom bol aj pri vedomí. V sanitke, ktorá ho následne previezla do nemocnice už bol v bezvedomí a na druhý deň zomrel. Lekári povedali, že mal krvácanie do mozgu,“ objasnila tragickú nehodu jeho bývalá priateľka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?