Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Pre 16-ročnú Žanetku začalo po smrti ocka neľudské peklo: Nechápe, ako jej to mohla rodina urobiť!

Zostala napospas osudu. Žanetka Pašková má sladkých 16 rokov, život by si mala užívať plnými dúškami, prežívať prvú lásku, zabávať sa s kamarátkami.

No miesto bezstarostných dní prežíva dievča z Bziniec pod Javorinou jednu ťažkú ranu za druhou. Najskôr nečakane zomrel jej milovaný ocko Zdeno († 49), najbližší človek, akého na svete mala. Z jeho náhleho odchodu sa nestihla spamätať a už aj prišla ďalšia krutá správa. Tí, čo mali stáť v ťažkých chvíľach pri nej, jej vlastná rodina, sa jej otočili chrbtom. Vyhodili ju z domu, v ktorom bývala s otcom... Žanetkin (16) smutný príbeh sa začal pred pár mesiacmi.

 

„Otec rúbal drevo, nič mu nebolo, bavili sme sa a žartovali,“ spomína dievča. Spoločne strávený čas si naplno užívali, no krásne chvíle znenazdajky vystriedali beznádej a smútok. „Došlo mu zle a spadol v kuchyni. Prišla som k nemu a on nedýchal. Volala som záchranku, oživovala som ho dvadsať minút, no márne. Môj milovaný ocko zomrel,“ opisuje s bolesťou v hlase. „Bol to ten najlepší chlap na svete. Zažili sme veľa radostí a šťastia,“ so slzami v očiach dodáva dievčina. Ani v najhoršom sne však nečakala, že odchodom otca sa začne pre ňu doslova peklo na zemi.

Otvoriť galériu

Zo dňa na deň na ulici

Žanetka bývala s otcom niekoľko rokov. Ostala s ním, keď jej matka odišla. Na druhý deň po jeho smrti ju sociálka pridelila matke. „Myslela som si, že zostanem bývať na adrese, na ktorej som bývala s ockom. Z domu, kde mám trvalý pobyt, ma však vyhodili otcovi súrodenci. Nedovolili mi vziať si ani veci na oblečenie,“ prezrádza hrozivé detaily. Tvrdí, že s mamou ostať nemohla, pretože by takúto zložitú situáciu nezvládla. Napokon sa jej ujala babička.

Otvoriť galériu

Koniec bezstarostnej mladosti

Aj keď sa Žanetke vďaka babke z najhoršieho podarilo dostať, nie je to ľahké. Dobrosrdečná žena má nízky dôchodok a starať sa o dospievajúce dievča by pre ňu mohlo byť nad jej sily. Tínedžerka sa musela vzdať svojej mladosti a vymyslieť, ako sa uživiť. „Robím na dve zmeny 8 hodín. Montujem káble a často chodím domov až o jedenástej večer. Nechodím na diskotéky, musím sa starať o to, aby som mala čo jesť a čo si obliecť,“ smutne priznáva.

Otvoriť galériu

Chce len to, čo jej patrí

Žanetka prišla o všetko, čo milovala. „Dom patril otcovi a nárok by som naň mala mať iba ja. Neviem, prečo ma strýkovia vyhodili. Som sklamaná, že sa rodina takto proti mne otočila,“ zúfa Žanetka. Dievča si zastáva aj jej príbuzná. „Z malého dôchodku platím právnika, aby som najmladšej vnučke zabezpečila budúcnosť. Chce len to, čo jej patrí. Je nám veľmi ťažko. Mám z toho i rôzne zdravotné problémy,“ uzatvára smutne Žanetkina babička.

Prví dedia potomkovia

Právnička Veronika Lacková z kancelárie AKMV

Pokiaľ nie je  zriadený závet, tak v prvej dedičskej skupine dedia potomkovia. Ak poručiteľ nemal manželku, tak jednoznačne dedia deti. Dedičmi majetku sú vždy potomkovia, iba v prípade, že by poručiteľ nemal deti, by prichádzali do úvahy ako dedičia súrodenci.


Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši