Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2015 15:24 | Šport | Hokej
FotoVideo

Hokejisti Los Angeles prežili sezónu z pekla: Čo sa to stalo s Gáboríkom a spol.?

Hokejisti Los Angeles Kings sa stali iba piatym tímom v histórii NHL, ktorému sa nepodarilo postúpiť do play off po tom, čom rok predtým vyhrali Stanley Cup.

Šampióni z LA sa zdali byť takmer neporaziteľní. V roku 2012 zvalcovali v play off každého súpera, ktorý im prišiel do cesty. O rok neskôr podľahli v epickom súboji titanov vo finále Západnej konferencie Chicagu. O rok neskôr sa Čiernym jastrabom v rovnakom finále pomstili a nakoniec sa tešili zo zisku druhého pohára v priebehu troch rokov. Všetko nasvedčovalo tomu, že v NHL vznikla nová dynastia...

Otvoriť galériu

Sezóna 2014-15 však priniesla jednu katastrofu za druhou. Všetko sa to začalo suspendáciou zrejme druhého najdôležitejšieho obrancu po Drew Doughtym. Ruský zadák Slava Voynov sa dostal do problémov s políciou po tom, čo sa na svetlo sveta dostali informácie o tom, že brutálne zmlátil vlastnú manželku. V sezóne stihol odohrať iba 6 zápasov. Samotná organizácia Kings bola nútená šikovného Rusa suspendovať. Voynov od vtedy neodohral ani jeden zápas.

Otvoriť galériu

Celý tím bol odkázaný sústrediť sa hlavne na služby hviezdneho Doughtyho, ktorému výrazné zvýšenie času na ľade príliš neprospelo. Doughty pôsobil v niektorých zápasoch až príliš unavene, čo samozrejme znamenalo viac chýb a viac inkasovaných gólov. Zranenie Aleca Martineza taktiež obranným radám príliš nepomohlo.

Otvoriť galériu

Častokrát sa preto stávalo, že Králi mali po dvoch tretinách vybudovaný náskok, no v tretej tretine prišiel kolaps, výsledkom čoho bola strata bodov. Niekedy sa zdalo, že hráči sú doslova alergickí na víťazstvá po riadnej hracej dobe. Iba tri víťazstvá dokázali Kings vybojovať v predĺžení/samostatných nájazdoch. Naopak až 15-krát odchádzali z ľadu ako porazení. 

Otvoriť galériu

Hlavným dôvodom bola neschopnosť udrieť v pravý okamih. Ofenzíva LA skončila po sezóne na 19. mieste celej ligy, čo nie je úplná katastrofa, no táto štatistika neudáva pravdivý obraz o ich hre. Králi dokázali strieľať do čierneho hlavne v zápasoch proti slabším súperom, kedy bez problémov vsietili štyri, päť či šesť gólov. V tesných zápasoch, kedy bolo potrebné vyrovnať jednogólový náskok či rozhodnúť práve v predĺžení, postihla hráčov až neuveriteľná strelecká impotencia. Problémy nastali hlavne na klziskách súperov. Štatistika 15-18-8 hvorí za všetko. Schátralá forma hráčov ako Dustin Brown či Mike Richards celé trápenie iba umocňovala. 

Otvoriť galériu

Za príklad môžeme uviesť zápasy proti Calgary Flames, teda tímu, ktorý obsadil ôsmu priečku na Západe a vytlačil tak LA z play off pozícii. Štyri z piatich vzájomných stretnutí vyhrali hráči Flames. V prvom zápase neudržalo LA vedenie 3:0 a prehralo 4:3 po predĺžení. V tom druhom úradovala strelecká impotencia a Plamene vyhrali tesne 2:1. V treťom zápase zase pustili Kings jednogólové vedenie a prehrali 1:2 po predĺžení. V ich poslednom meraní síl (v posledný hrací deň základnej časti), kedy sa rozhodovalo o samotnom postupujúcom, nastal totálny kolaps. Kings prehrali v pomere 1:3 a mladé pušky z Calgary tak mohli oslavovať senzačný úspech.

Čo bude ďalej? 

Problémy prenasledovali túto organizáciu aj počas leta. Drogové škandály Mikea Richardsa a Jarreda Stolla zaplnili titulné stránky športových médii.

Vedenie po týchto správach okamžite zrušilo platnosť Richardsovho kontraktu, Stoll sa následne presťahoval do New Yorku, kde bude v budúcej sezóne obliekať dres Rangers- Slnečnú Kaliforniu opustil ako voľný hráč aj mimoriadne kľúčový útočník Justin Williams (ktorého prezývka je pán siedmy zápas).

Otvoriť galériu

Zmluvu nepredĺžil ani obranca Andrej Sekera, ktorého misia v LA nedopadla, aj kvôli zraneniu, najšťastnejšie. Signifikantnou letnou posilou, ktorá bude mať zrejme najväčší vplyv na výsledky tímu sa zdá byť akvizícia horkokrvného útočníka Milana Lučiča z Bostonu. Králi navyše len pred nedávnom podpísali jednoročný kontrakt so skúseným obrancom Christianom Ehrhoffom. Ehrhoff má však už 33 rokov a svoj najlepší hokej pravdepodobne už odohral.

Otvoriť galériu

Los Angeles má samozrejme vo svojich radách stále hviezdy ako Anže Kopitar, Jeff Carter, Marián Gaborik, Dustin Brown, Drew Doughty, Jake Muzzin, Alec Martinez či Jonathan Quick. Práve títo hráči predstavujú základné stavebné kamene celého tímu. Pokiaľ mladíci Tyler Toffoli, Tanner Pearson či Brayden McNabb opäť pozdvihnú úroveň svojej hry o level vyššie, Los Angeles narobí v budúcej sezóne opäť poriadny hluk. V silnej konkurencii na Západe značky Anaheim Ducks či Chicago Blackhawks sa máme skutočne na čo tešiť.

 

 
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

2021 Ľadové jazero. V priebehu troch rokov zmizlo niekoľko desiatok centimetrov ľadu, ostali len kvaple.
Foto
Z Demänovskej ľadovej jaskyne ZMIZOL ľad! Z obľúbenej atrakcie nezostalo nič: Aký je dôvod?
Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha