Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2015 08:17 | Šport | Šport mix

Je toto vôbec možné?! Rozzúrený Sagan dostal pokutu: Kde sú moje práva?

Sagan v sobotu v 8. etape na Vuelte spadol vinou sprievodnej motorky a nielenže stratil šancu na druhý etapový vavrín, ale organizátori ho ešte aj pokutovali.

Slovenský cyklista Peter Sagan v sobotu v 8. etape na Vuelte spadol vinou sprievodnej motorky a nielenže stratil šancu na druhý etapový vavrín v tomto ročníku, ale organizátori ho ešte pokutovali sumou 300 eur za nevhodné správanie. Jazdec Tinkoff-Saxo má odreté telo a narazenú ruku, oveľa viac ho ale trápi zlá bezpečnosť, ktorú poriadne skritizoval.

Jazdec Tinkoff-Saxo tak prišiel do cieľa až na 64. priečke s vyše päťminútovou stratou na víťaza. "Priatelia, mám za sebou celkom pekný deň… Mohla to byť dobrá etapa, som si pomyslel pred štartom. Keď chýbalo do cieľa asi 10 km, bol som v prvej skupine balíka a pred nami menšia skupinka, Vybral som sa ich prenasledovať, nikto nechcel ísť do háku a keď som im ukazoval rukou, aby ťahali a ako som práve striedal, letela za mnou motorka. Neviem ani koľko išla, len som odrazu cítil ranu zozadu a ocitol som sa na zemi… Motorku som už nevidel, išla ďalej. Vedel som, že ma niekto z organizátorov zhodil, niekto z motorkárov, čo sa vlastne starajú o našu bezpečnosť. Postavil som sa, začal som vnímať, či náhodou nemám niečo zlomené. Bol som v tom momente veľmi nahnevaný, veď som išiel po etapové víťazstvo a nie vlastnou vinnou som spadol," sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.


"Chcem otvorene povedať, že nie som vôbec nadšený, pretože tieto incidenty sa v poslednom čase stavajú akosi často! Pretekári sú ticho a všetko napokon v tichosti prejde. Napríklad v San Sebastiane zhodili Van Avermaeta v kopci, motorkár, ktorý nevie jazdiť. Na ďalšom preteku organizátori nechali dopravné značky, obmedzenia na ceste v šprinte asi dvesto metrov pred cieľom, kde bol tiež veľký pád a všetko prešlo potichu. Nepáčia sa mi tieto zapríčinené pády kvôli našej bezpečnosti, veď taká motorka váži aj 200 kg, ak by ma prešla, čo by sa mohlo stať? Našťastie mám len odrené telo, najmä nohu a narazenú ruku. Mohlo to však dopadnúť aj horšie. Som však tu na hoteli, živý a zdravý," vyjadril sa štvornásobný majiteľ zeleného trička na Tour de France.

 

Dvadsaťpäťročný jazdec označil pokutu za smiešnu: "Čo by som ešte povedal? Po mojom páde som bol skutočne veľmi nahnevaný, motorka odišla preč, čo tiež nenapomohlo k tomu, aby som bol kľudný. A navyše ďalšia smiešna vec, dostal som pokutu 200 eur za nevhodné správanie a 100 eur za zlú vizitku športu. Čo už? No nič! Sedím si na izbe a premýšľam, čo sa vlastne stalo. Po prvé, nie som vinníkom toho pádu, som dobitý a ešte zato, že som vynadal organizátorom, dostanem ja pokutu. Je to vôbec možné? Viem, že to musím akceptovať, aj pokutu, ale pripadá mi to smiešne až komické. Ale čo už, taký je život a ide sa ďalej. Keby ten pád bol vlastnou vinnou, ale bol niekým, kto má dávať na nás pozor. My cyklisti pretekáme či je zima alebo teplo, dávame do toho všetko, aby sme vyhrávali a kvôli niekomu v závere etapy, keď som už mysľou na šprint, ma niekto zhodí. Otvorím si potom ústa a dostanem pokutu. Čo mám ja robiť? Kde sú moje práva? Mám sa pobaliť a ísť radšej domov? Som zvedavý, či sa niečo po mojom páde zmení, ale asi nič… Môj názor je, že rozhodne by sa už mali niečo v cyklistike v tomto smere zmeniť!"

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
(ilustračná fotografia).
Súd vyniesol ortieľ nad zakladateľom známej kryptoburzy: Zaskočí vás, koľko rokov strávi za mrežami
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
Janka navštívila Sivú Bradu, vzácne miesto neďaleko Spišského Podhradia.
FotoVáš Tip
Jedno z najohrozenejších miest na Slovensku: Poznáte TENTO skrytý poklad Východu? Turistom zaplesajú srdcia!
(ilustračné foto)
Spánok je dôležitejší, ako ste si doteraz mysleli: Jeho nedostatok dokáže zapríčiniť... Pozor na vzťahy!
Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu
Herečka Rebel Wilson
Foto
Prekvapivé priznanie známej herečky: Do svojich 35-tich rokov som bola PANNA!