Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2015 20:35 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Súd s podozrivými v kauze 71 mŕtvych migrantov: O ich najbližšom osude je rozhodnuté!

Na takmer tri hodiny trvajúce pojednávanie v budove Okresného súdu v Kecskeméte, ktoré sledovalo množstvo zahraničných novinárov, priviedli podozrivých v putách po jednom.

Okresný súd v Kecskeméte rozhodol o vzatí štyroch podozrivých do vyšetrovacej väzby v súvislosti s trestným činom v kauze úmrtia 71 migrantov nájdených vo štvrtok v chladiarenskom vozidle odstavenom pri Parndorfe v Rakúsku. Informovala o tom agentúra MTI. Uvalenie vyšetrovacej väzby na troch Bulharov a jedného Afganca iniciovala tamojšia okresná prokuratúra.

Otvoriť galériu

"Súd nariadil vzatie do vyšetrovacej väzby troch občanov Bulharska a jedného občana Afganistanu, ktorí sú zadržaní od 18.45 h 27. augusta," povedal podľa komerčnej televízie Hír TV predseda Tribunálu v Kecskeméte Ferenc Bicskei, podľa ktorého vyšetrovacia väzba potrvá do rozhodnutia vyneseného počas príprav súdneho procesu na prvom stupni, najviac však do 29. septembra 2015.

Otvoriť galériu

Vyšetrovací sudca Gábor Demeter uviedol, že súd rozhodol o vyšetrovacej väzbe kvôli podozreniu z trestného činu organizovaného prevádzačstva s majetkovým prospechom pri ponižovaní pašovaných ľudí.

 

Sudca prijal argumentáciu prokuratúry o závažnosti trestného činu a o väzbe podozrivých na zahraničie, kvôli čomu hrozí, že by mohli utiecť. Podozriví by podľa prokuratúry okrem toho na slobode mohli aj ohroziť vyšetrovanie likvidáciou dôkazov či ovplyvňovaním svedkov.

Hovorca Tribunálu v Kecskeméte Szabolcs Sárközy pripomenul, že stojace nákladné vozidlo so 71 mŕtvymi migrantmi zo Sýrie objavili na rakúskej diaľnici 27. augusta predpoludním. "Maďarské orgány príkladným spôsobom ešte v ten istý deň zadržali štyroch podozrivých: 27-ročného Afganca, ako aj 29-ročného, 30-ročného a 50-ročného Bulhara," dodal hovorca.

Otvoriť galériu

Podozrivých zadržali pri srbských hraniciach, spresnil Sárközy. Za trestný čin prevádzačstva im hrozí podľa jeho slov väzenie na dva až osem rokov. Avšak v prípade, že išlo o organizovaný trestný čin, horná hranica trestu odňatia slobody môže byť až 18 rokov.

Zo štyroch podozrivých mal iba jeden povolenie k pobytu v Maďarsku. Nikto z nich nemal maďarské bydlisko, preto boli oprávnené obavy súdu z úteku a schovávania sa. Rozhodnutie o uvalení vyšetrovacej väzby vzala prokuratúra na vedomie. Podozriví vypovedali, ale proti verdiktu sa odvolali, tvrdili, že nespáchali trestný čin.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí