Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2015 17:43 | Šport | Šport mix
Video

Toto sa nemalo stať: Petra Sagana zrazilo sprievodné vozidlo!

Peter Sagan mal v 8. etape cyklistickej Vuelty obrovskú smolu.

Slovák Peter Sagan prišiel o šancu na ďalšie víťazstvo v tomto ročníku asi osem kilometrov pred cieľom, keď do neho narazilo jedno zo sprievodných vozidiel, spadol a tak sa poriadne hneval na organizátorov.

Na Sagana pracoval celý tím

"Jedna z motoriek predbiehala skupinu pretekárov a zrazila Petra. Necíti sa dobre a je naštvaný. Je to zmarená príležitosť, v dnešnej etape pre neho pracoval celý tím. Je to zbytočná strata," povedal pre Eurosport športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Patxi Vila

Sagan tak prišiel do cieľa až na 64. priečke s vyše päťminútovou stratou na víťaza. Ďalší dvaja slovenskí pretekári bratia Peter a Martin Velitsovci obsadili 131. a 132. miesto s mankom takmer 14 minút. V celkovej klasifikácii je z tria najvyššie P. Velits na 73. priečke (+39:50 min).

V bodovaní "až" tretí

Výsledky 8. etapy (Puebla de Don Fadrique - Murcia, 182,5 km): 1. Jasper Stuyven (Belg./Trek) 4:06:05, 2. Pello Bilbao (Šp./Caja Rural), 3. Kevin Reza (Fr./FDJ), 4. Giovanni Visconti (Tal./Movistar), 5. Kristian Sbaragli (Tal./MTN), 6. Tosh Van der Sande (Belg./Lotto), 7. Julien Simon (Fr./Cofidis), 8. Pieter Serry (Belg./Etixx-Quick-Step), 9. Jose Joaquin Rojas (Šp./Movistar), 10. Nicolas Roche (Ír./Sky) všetci rovnaký čas, ... 64. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +5:27, 131. Peter VELITS (SR/BMC) +13:43, 132. Martin VELITS (SR/Etixx-QuickStep) rovnaký čas

Celkové poradie: 1. Esteban Chaves (Kol./Orica) 31:12:18 h, 2. Tom Dumoulin (Hol./Giant) +10 s, 3. Roche +36, 4. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) +49, 5. Joaquim Rodriguez (Šp./Kaťuša) +56, 6. Nairo Quintana (Kol./Movistar) +57, 7. Fabio Aru (Tal./Astana) rovnaký čas, 8. Daniel Moreno (Šp./Kaťuša) +1:18, 9. Domenico Pozzovivo (Tal./AG2R) +1:19, 10. Mikel Nieve (Šp./Sky) +1:21, ... 73. P. VELITS +39:50, 104. SAGAN +54:27, 119. M. VELITS +58:57

Bodovacia súťaž: 1. Chaves 70 b, 2. Valverde 61, 3. SAGAN 61

Súťaž vrchárov: 1. Omar Fraile (Šp./Caja Rural) 13 b, 2. Bert-Jan Lindeman (Hol./LottoNL) 13, 3. Walter Pedraza (Kol./Kolumbia) 7

Na čele celkového poradia sa udržal Kolumbijčan Esteban Chaves z Oricy s desaťsekundovým náskokom pred Holanďanom Tomom Dumoulinom (Giant-Alpecin) a 36-sekundovým pred tretím Nicolasom Rocheom z Írska (Sky).

V sobotu čakala na pretekárov viac-menej rovinatá 182,5 km dlhá etapa v závere s dvoma menšími stúpaniami tretej kategórie, ktoré však nemohli narobiť problémy. Po niekoľkých neúspešných pokusoch sa postarala o únik tesne pred 40. kilometrom šestica Iljo Keisse (Etixx-Quick Step), Jimmy Engoulvent (Europcar), Alex Howes (Cannondale-Garmin), Tom Van Asbroeck (LottoNL-Jumbo), Mattia Cattaneo (Lampre-Merida) a Angel Madrazo (Caja Rural-Seguros RGA). Tí si zakrátko vypracovali asi päťminútový náskok, no pelotón im nič nedaroval a postupne ich začal sťahovať. Asi 60 km pred cieľom sa jeho strata znížila na dve minúty. O ďalších desať kilometrov však prišlo k hromadnému pádu v strede pelotónu, po ktorom museli odstúpiť z Vulety viacerí pretekári. Medzi nimi boli napríklad tretí muž celkovej klasifikácie Daniel Martin z Írska (Cannondale-Garmin), Francúz Nacer Bouhanni (Cofidis), či líder stajne BMC Tejay van Garderen. Najhoršie asi dopadol Belgičan Kris Boeckmans (Lotto Soudal), ktorého museli okamžite previesť do nemocnice.

 

Po páde sa hlavné pole postupne pospájalo dokopy a 29 km pred cieľom v ňom bola už aj dovtedy vedúca šestica. Potom sa o únik pokúsili ďalší šiesti pretekári, no ani oni neuspeli a tak sa o víťazovi rozhodovalo v hromadnom špurte. Do neho však nezasiahol Sagan, ktorého asi osem kilometrov pred cieľom zrazilo sprievodné vozidlo a tak zaostal. Z triumfu sa nakoniec tešil Stuyven.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur
(ilustračné foto).
Súdna rada rešpektuje právo na kritiku: Účelové výzvy na stíhanie sudcov však považuje za neakceptovateľné
Richard Rybníček
Únia miest Slovenska: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy
Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS)
Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný: Tvrdí, že rieši aj vlky a rysy
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil