Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.08.2015 08:15 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Vojna v Starom Meste: Čo prekáža starostovi na bistre La Cocotte?

Bistro s kontroverzným názvom La Cocotte (po francúzsky hrniec) na Grosslingovej ulici sa dostalo do sporu so Starým Mestom na čele s Radovanom Števčíkom. 

Na výklade prevádzky sa objavila okamžitá výzva na vysťahovanie s menom starostu a logom Starého Mesta. Mestská časť popiera, že by sem výzvu umiestnila. Na sociálnej sieti sa okamžite spustila búrlivá diskusia a vlna osočovania medzi starostom a majiteľkou bistra. Obe strany podávajú trestné oznámenie!

Celému sporu predchádzalo zrušenie nájmu zo strany mestskej časti. Prekážalo jej totiž, že z dizajnového centra sa stala reštaurácia. „Vo verejnej obchodnej súťaži rozhoduje cena, ale aj účel využitia. Doň majiteľka nikdy neuviedla reštauráciu. Bolo tam iba drobné občerstvenie či predaj kníh a prevádzkovanie centra dizajnu,“ uviedla hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková. Podľa jej slov sa informácia o reštaurácii objavila až v nájomnej zmluve, ktorá bola podpísaná za čias starostky Tatiany Rosovej. „Keďže je to v rozpore s pôvodným účelom využitia a priestory patria Starému Mestu, starosta sa rozhodol, že nájom zruší,“ vysvetlila Gubková.

Otvoriť galériu

Prípad skončil na súde

 

Majiteľka bistra Katarína Castrovilli sa bráni. „V návrhu sme uviedli, že ide o rýchle občerstvenie, lebo pojem bistro živnostenský zákon nepozná. Rýchle občerstvenie z hľadiska hygienického vybavenia kuchyne vyžaduje rovnaké zariadenia ako akákoľvek prevádzka spoločného stravovania,“ povedala Katarína, ktorá sa rozhodla obrátiť na súd. Ten už vydal predbežné opatrenie, ktoré zakazuje Starému Mestu obmedzovať majiteľku v užívaní nehnuteľnosti. Tá má však momentálne zviazané ruky, pretože kvôli vypovedanej zmluve je pozastavené akékoľvek konanie s úradmi. „Domnievam sa, že problém bude iný. Brat súčasnej vicestarostky odkúpil identický priestor od Starého Mesta za veľmi výhodných podmienok. Príde mi divné likvidovať ludí, ktorí investujú do rekonštrukcie obecného majetku 50 000 €,“ uzavrela majiteľka. V súčasnosti sa už celým sporom okrem súdu zaoberá aj polícia. Jej úlohou bude vypátrať osobu, ktorá na výklad bistra nalepila výzvu na vysťahovanie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Traja mladíci sa tragicky utopili v rieke na Ukrajine: Snažili sa utiecť pred vojnou?
Mirka zdokumentovala svoju prechádzku popri Váhu.
FotoVáš Tip
Zábery ako z rozprávky: Mirka šla na prechádzku pri rieku Váh, AHA, ako dokonalo zachytila rôznofarebnosť jari!
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Rázne slová Šutaja Eštoka v súvislosti s vyhrážkami o výbušninách: Avizoval prísnejšie tresty!
(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
Varovanie pred búrkami
Vážne varovanie meteorológov: Slováci, pripravte sa na NEBEZPEČNÝ jav! Tu si dávajte pozor
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Opitý vodič skončil v cele: Sila, koľko promile nafúkal v ranných hodinách!
Ilustračné foto
Vandali vyčíňali na detskom ihrisku: Strašné, čo tam urobili! Mesto po nich pátra
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia