Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.08.2015 08:01 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Blízki smútia za zavraždenými novinármi: Mali pred svadbou, Adam v osudný deň oslavoval!

Mali celý život pred sebou, no všetko razom prekazila obrovská tragédia. Ich blízki a celé okolie sa zahalilo do smútku. 

V stredu ráno ráno v americkom štáte Virginia v meste Moneta pred nákupným centrom chladnokrvne zastrelili dvoch novinárov v priamom prenose. Reportérka Alison Parker († 24) a kameraman Adam Ward († 27) boli na mieste mŕtvi. "Ani si neviete predstaviť, ako veľmi sme ich tu mali radi," povedal na margo tragédie generálny manažér televízie WDBJ7 Jeff Marks. "Títo dvaja boli oveľa viac ako len novinári, boli oveľa oveľa viac," spomína na mŕtvych kolegov moderátorka televízie Kimberly McBroom.

Za zavraždenými novinármi smúti celá Amerika no ich smrť najviac zasiahla, rodinu, blízkych, kolegov a ich životných partnerov. Obaja boli totiž zasnúbení. Ich polovičky sa z hroznej tragédie nevedia spamätať. Namiesto svadby budú musieť dať svojim láskam posledné zbohom. "Veľmi som Alison miloval. Nedávno sme začali spolu bývať. Som bez slov. Boli sme spolu viac ako deväť mesiacov a bolo to najkrajšie obdobie môjho života. Bola to najlepšia žena, akú som kedy poznal, milovala svoju rodinu, miloval som ju a pre nejaký dôvod milovala aj ona mňa," napísal na sociálnu sieť Alisonin zdrvený snúbenec Chris, ktorý je v tej istej televízii moderátorom. Alison bola podľa kolegov veľmi inteligentná a usilovná, univerzitu ukončila s vyznamenaním a ako novinárka pracovala od svojich dvadsiatich rokov. 

Otvoriť galériu

Kameraman Adam Ward († 27) takisto ukončil univerzitu, miloval šport a mal vždy úsmev na tvári. Bol zasnúbený s produkčnou televízie WDBJ7 Melissou Ott. Práve v osudnú stredu ju Adam požiadal o ruku a chystali sa spolu bývať. V redakcii boli balóny a torta, pár s kolegami oslavoval dôležitý krok v ich živote."Adamovi sa dialo toľko dobrých vecí," smutne si spomína jeho kolegyňa.Teraz je však všetko preč. Adam a Alison zomreli rukou strelca, ktorý bez mihnutia oka zničil životy množstvu ľudí. 

Otvoriť galériu
Adam so snúbenicou Melissou.
Zdroj: Facebook: WDBJ7

Reportérka americkej televízie WDBJ7 Alison Parker († 24) práve robila naživo rozhovor pred nákupným centrom v meste Moneta (Virginia), keď sa v tom ozvali výstrely a na mieste zavládol chaos. Streľba si vyžiadala dve obete a to práve reportérku Alison a aj kameramana Adama Warda († 27). Respondentka útok prežila. 

Podozrivým z vraždy je Vester Lee Flanagan, Američan afrického pôvodu. Ide o bývalého kolegu zastrelených novinárov. Po čine mal napísať na Twitter dôvody svojho činu a následne spáchať samovraždu.

Flanagan mal na sociálnej siete napísať, že ex-kolegyňa Parker mala rasistické komentáre, a aj keď na ňu bola kvôli tomu podaná sťažnosť, stanica ju zamestnala. Čo sa týka Warda, ten sa mal na Flanagana sťažovať na personálnom oddelení. Nie je však jasné, čo sa medzi dvoma mužmi odohralo.

Najšokujúcejšie na celej veci je, že strelec hrozný útok nahral na kameru zo svojho uhľa pohľadu a následne video zdieľal na Twitteri. Flanaganov účet na spomínanej sieti bol po publikovaní videa zablokovaný.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!
Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Herec Juraj Kukura musel vyhľadať lekárov.
Herec Juraj Kukura v opatere ONKOLÓGOV: Jeho vzhľad sa zmenil
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Ministerka Dolinková o jej odvolávaní: Nevidím žiadny relevantný dôvod
Zariadenie ciel v Leopoldove je veľmi strohé.
Viete, kto sedí v basách na Slovensku? Budete sa diviť, čo za ľudí sedí za mrežami
Juraj Bača (36)
Prečo Bača býva aj po 30-ke u rodičov: Osudový INCIDENT pred podpisom hypotéky!
Rodina Brodekovcov vytvorila v USA veľký biznis
Foto
Klan Brodekovcov dal svetu vynález, ktorý používame dodnes! Zachráni sa rodný dom šikovných Slovákov?
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?