Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.08.2015 21:57 | Šport | Hokej

Slovan vkročil do novej sezóny KHL neúspešne: Súper postavil do brány nepriestreľnú stenu!

Hokejisti Slovana Bratislava nevstúpili úspešne do nového ročníka KHL.

V stredajšom dueli podľahli doma Admiralu Vladivostok 1:3, pričom ich jediný gólový úspech zaznamenal nahodením z polovice klziska obranca Michal Sersen. Súťažný debut v "belasom" drese tak nevyšiel viacerým korčuliarom ako aj trénerovi Milošovi Říhovi. Súper z Ďalekého východu sa v Bratislave prezentoval zodpovedným výkonom, ktorý navyše korunoval tromi gólmi. Hoci sa Slovan snažil strieľať z každej pozície, výborne chytajúceho Ivana Nalimova viac ako raz jeho hráči neprekonali, hoci niekoľko ideálnych možností na to mali. 
Zverencov Miloša Říhu čaká už v piatok ďalší domáci duel, keď o 19.30 h privítajú Amur Chabarovsk v zostave so slovenským reprezentantom Michelom Miklíkom.

Otvoriť galériu


Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 35. Sersen (Viedenský, Šťastný) - 17. Voronin (Lisov), 33. Kuznecov (Alexandrov), 47. Jakovlev (Voronin, Podšenďalov). Rozhodovali: Bulanov, Bukin - Maitak, Pronskich, vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Mamin 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9270 divákov

 

Zostavy:
Slovan Bratislava: Garnett - Sersen, Kozák, Švarný, Starosta, Valach, Mihálik, Luža - Surový, Nedorost, Nagy - Jeglič, Skokan, Šťastný – Kašpar, Protasenja, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák
Admiral Vladivostok: Nalimov - Bartulis, Kosmačjov, Glazkov, Osipov, Lisov, Mňacjan, Lysenko - Filatov, Pelletier, Bergfors - Lugin, Fisenko, Gorškov - Alexandrov, Kuznecov, Makarov - Voronin, Mamin, Jakovlev - Podšenďalov

Otvoriť galériu

Priebeh zápasu:

Po slávnostnom buly, ktoré vhodil viceprezident KHL Valerij Kamenskij, vstúpili oba tímy do nového ročníka útočne naladené. Slovan opätoval hosťom úvodnú aktivitu a viackrát pohrozil pred brankárom Nalimovom. Najskôr bekhendom neuspel Protasenja a následne ani Lušňák, ktorý pri pravej žŕdke neumiestnil do siete prihrávku Skalického. "Belasí" mali v ďalšom priebehu korčuliarsky navrch a vďaka lepšiemu pohybu vypracovali Kašparovi dve gólové šance. Pri prvej ho Mihálik vysunul do samostatného nájazdu, no českému útočníku blafák nevyšiel a v druhom prípade mu po zakončení spoza brány chýbal aj kúsok šťastia. Zapotil sa aj Garnett, ktorý ale úspešne vyriešil zakončenie Mamina či Luginov samostatný nájazd. V 17. minúte bol však už aj on prikrátky na Voroninov teč Lisovovej strely od modrej - 0:1. Dve minúty pred sirénou Mamin v oslabení nedovolene atakoval Nagya a za faul kolenom ho rozhodcovia poslali predčasne pod sprchy.

V druhej tretine spustil Slovan na Nalimova lavínu striel, ale ten za pomoci spoluhráčov odolával. Admiral sa nesústredil len na defenzívu a v polovici zápasu prebral opraty hry do svojich rúk. V 29. minúte mohol pridať druhý gól Filatov, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku, puk však netrafil ideálne. Slovanu to kombinačne vôbec nešlo a bojovnosť mu na dobre organizovanú hru súpera nestačila. Od 33. minúty dobiehal už dvojgólové manko, keď si v oslabení zrazil Kuznecovovu prihrávku do siete v pohybe Sersen - 0:2. Skúsený obranca však nešťastný moment vykompenzoval rovnakou kartou, keď nahodením od červenej čiary nachytal dovtedy výborne chytajúceho Nalimova - 1:2.

V úvode tretej časti naštartovala domácich početná prevaha pri vylúčení Glazkova. Tlačili sa pred bránku a strieľali z každej možnej pozície, ale Nalimova neprekonali. Po presilovke sa navyše dostal do koncovky Kašpar a po ňom dorážal Nedorost, no rozvlnila sa len bočná sieť. V 47. minúte mal na modrej voľný priestor aj Starosta, ale mieril len do Nalimovho náručia. To, čo sa Slovanu dlho nedarilo, zúročili hostia v priebehu niekoľkých sekúnd. V 47. minúte "vykúpal" Voronin efektnou kľučkou Valacha a jeho bekhendovú prihrávku premenil na tretí gól Jakovlev. Do konca zápasu sa už "belasým" nepodarilo výraznejšie ohroziť Nalimova, aj preto v úvodnom dueli sezóny podľahli Vladivostoku 1:3.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Ťažko sa mi to hodnotí, pretože začínať doma je vždy náročnejšie. Bol na nás vyvíjaný obrovský tlak a súper si hral svoju hru. V prvej tretine sme nepremenili dobré šance a v ďalšom priebehu nás zradili presilovky. Myslím, že to rozhodlo. Nemôžem povedať, že sa hráči nesnažili, stále tam bol nejaký tlak aj snaha, ale v efektivite sme boli nuloví."

Lukáš Kašpar, útočník Slovana: "Bolo to úplne niečo iné ako v prípravných zápasov. Musíme sa však nejako do toho dostať, súper to zvládol lepšie ako my. Počas 5-minútovej presilovky sme mali problém udržať sa v útočnej tretine. Určite sme to mali zahrať lepšie a dať gól. Bol by to iný zápas. V celom dueli sme mali niekoľko šancí, ale brankár strely z diaľky ideálne kryl. Bohužiaľ, premiéra nevyšla. Pokračujeme však doma a musíme sa snažiť uhrať čo najviac bodov."

Alexander Andrijevskij, tréner Vladivostoku: "Zápas bol veľmi dobrý, boli sme dobre naladení a výborne sa pohybovali. Jediné, čo nás zaskočilo, boli vylúčenia. Z tohto pohľadu sme to mali náročné, ale našu situáciu sme zvládli."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!