Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2015 20:30 | Šport | Futbal

Proti Senici nastúpila takmer úplne iná Žilina ako proti Bilbau: Na domácu ligu to stačilo

Tréner Guľa urobil v základnej zostave domácich oproti štvrtkovému pohárovému duelu s Bilbaom až poltucet zmien a úvodných desiatich minútach to bolo na hre Žilinčanov cítiť. 

Tréner Adrián Guľa urobil v základnej zostave domácich oproti štvrtkovému pohárovému duelu s Bilbaom až poltucet zmien a úvodných desiatich minútach to bolo na hre Žilinčanov cítiť. Prvú šancu mal v 3. min. senický mladík Mráz, ale zblízka už nedokázal spracovať loptu tak, aby prekonal Volešáka. V 12. min. sa do dobrej príležitosti po Čmelíkovom priťuknutí hlavou dostal William, no loptu už nedokázal usmerniť medzi tri žrde. Oveľa bližšie ku gólu mal brazílsky strelec v 16. min., ale center Čmelíka z pravej strany poslal ľavačkou iba tesne vedľa pravej žrde Šullu. Seničania kontrovali v 18. min. Komarovým pokusom spoza 16-tky, po ktorom musel Volešák loptu vytesniť na roh. Z neho sa však lopta dostala opäť ku Komarovi a jeho tečovaná strela skončila za bezmocným gólmanom MŠK. Vyrovnať mohol znovu William, no ani jeho hlavička si v 24. min. si nenašla cestu do senickej siete. Po rohu v 33. min. a zmätkoch v 16-tke hostí sa dostal k zakončeniu Králik, ale trafil iba do ľavej spojnice Šullovej brány. V 41. min. vysunul Škvarka do šance Mihalíka, ktorý ponúkol vo veľkom vápne loptu do ešte výhodnejšej pozície Čmelíkovi, no Dolný ho zastavil iba za cenu faulu a červenej karty. Nariadenú penaltu kopol s prehľadom Škriniar a vyrovnal na polčasových 1:1.

Proti oslabeným hosťom poslal do druhého dejstva tréner domácich do útoku Jeliča, ale prvú nebezpečnú strelu vyslal v 47. min. Káčer, hoci len tesne vedľa brány. Jeličovi však stačilo iba deväť minút pobytu na ihrisku, aby vrátil za Šullu vyrazenú strelu Škvarku a poslal tak Žilinčanov do vedenia. O necelých desať minút navýšil žilinský náskok William, keď kĺzačkou zužitkoval dobrú prácu a prihrávku Škvarku. Domáci sa už bavili futbalom a po krásnej akcii sa cez Jeliča a Čmelíka mohol do streleckej listiny opäť zapísať William, no sám pred Šullom trafil v 70. min. iba senického gólmana. V 78. min. sa do listiny strelcov zapísal aj Čmelík, keď pri zadnej tyči umiestnil do brány center Mazáňa z ľavej strany, ktorý prešiel celou šestnástkou. Žilinčania ešte chceli umocniť svoje prvé domáce víťazstvo nad Senicou od roku 2012 aj ďalším gólom, no napriek snahe sa im to už nepodarilo.

 

MŠK Žilina – FK Senica 4:1 (1:1)


Góly: 42. Škriniar (z 11 m), 54. Jelič, 63. William, 78. Čmelík – 19. Komara. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Kadlec, Mazáň – Kontár, Krč, ČK: 41. Dolný (Senica), 2303 divákov.

Zostavy a striedania:
Žilina: Volešák – Kadlec, Králik, Škriniar (68. Bénes), Mazáň – Káčer (80. Paur), Pečovský – Škvarka – Čmelík, William, Mihalík (46. Jelič)
Senica: Šulla – Kontár (35. Krč), Pavlík, Pillár, Čunta – Hromada – Kosorín, Komara, Dolný – Hlohovský – Mráz (43. Otrísal)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?