Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2015 14:08 | Prominenti | Domáci Prominenti

Rozborilovi sa podarilo nemožné: Sagana uvidia ľudia v úplne inom svetle ako doteraz!

Oslava Sagana! Peter Sagan (25), ktorého talent obdivuje celý svet, žne nevídané úspechy. 

Po tom, čo sa stal súčasťou svetovej cyklistickej spoločnosti, jeho program je nabitý. Moderátorovi Vilovi Rozborilovi (48) sa však podarilo nemožné a športovca zlomil na účinkovanie v relácii V siedmom nebi. Tá sa dostane na obrazovky už koncom augusta a Sagan v nej spozná život človeka, ku ktorému bol osud viac ako krutý.

Diváci tak uvidia cyklistu v inom svetle ako doteraz. Dojatého a plného emócií. Saganovi, ktorý je cyklistickou hviezdou nielen doma, ale už aj na celom svete, sa skončí sezóna až v októbri, vďaka čomu mu zostáva len veľmi málo času na rodinu či priateľku Katku.

Otvoriť galériu

Napriek tomu sa rozhodol pomôcť a splniť sen mladému Matúšovi Lepišovi, ktorého život sa zmenil jediným skokom do vody. „O príbehu Matúša som Peťovi povedal počas Tour de France a oka­mžite súhlasil. Nie vždy má však čas na takéto aktivity, jeho program je nabitý,“ priznal Saganov mediálny manažér Jozef Korbel. Vďaka relácii Vila Rozborila V siedmom nebi sa však Matúšovi predsa len podarilo stretnúť so Saganom, ktorý si našiel čas aj napriek nabitému programu. Matúš skončil po nešťastnom páde na invalidnom vozíčku, sila jeho vôle ho však postavila na nohy a posadila na bicykel. 

Práve ten vrátil do jeho života radosť a stretnutie s Peťom! „Vždy som obdivoval, že nie je taký ako ostatní športovci, vždy som sa s ním chcel stretnúť. Že sa to teraz podarilo, som rád. Bol to môj sen. A dúfam, že sa ešte niekedy stretneme, aj keď to bude o päť, desať rokov. Takého človeka nestretne len tak každý deň. Bolo to radostné,“ povedal šťastný Matúš. Nielen Matúš, ale ani moderátor Vilo Rozboril neskrýval nadšenie.

Otvoriť galériu

„S Petrom sme boli na Siedmom nebi dohodnutí dlhšie, už sme len dolaďovali voľný termín. Jeho stretnutie s Matúšom bolo veľmi silné,“ priznal Vilo, ktorý sa z tohto príbehu veľmi teší. A nielen to! „Najviac ma zasiahlo, keď Peter povedal, že jemu to stretnutie dalo možno viac ako Matúšovi. Zrazu mal oproti sebe ťažko skúšaného chalana, ktorého život je ťažší ako dva­dsať Tour de France dohromady, a to ho proste dostalo,“ dodal moderátor.

Stretnutie ho dojalo

Cyklista sa na stretnutie s Matúšom v Rajeckých Tepliciach tešil. „On je väčšia motivácia pre mňa ako ja pre neho. Stala sa mu nehoda a teraz musí žiť s postihnutím. Neopúšťa sa, bojuje, dal sa na bicykel, čo je pre neho výzva. Veľmi ho obdivujem, že bojuje ďalej,“ nešetril chválami Sagan, ktorý chlapcovi daroval cyklistický výstroj. Napriek tomu, že si Sagan ľudí k telu nepripúšťa, Matúš, ktorý sa chce napriek postihnutiu prebojovať na paralympiádu, v ňom zanechal silný dojem. Samotný mladík, ktorý sa stal súčasťou projektu Nového Času Srdce pre deti, si tak splnil ďalší svoj sen.

Otvoriť galériu

Skok do vody mi zmenil život

„Stalo sa mi to, keď som mal 13 rokov. Boli sme sa kúpať na bagroviskách, kde som skákal do vody šípku. Zle som však skočil a zlomil som si tri stavce. Jeden sa mi rozmliaždil. Potom nasledovala operácia. Mesiac a pol som bol v nemocnici, dva týždne som sa nemohol vôbec hýbať. Nasledovali mesačné kúpele a o nejaký čas som išiel znova. Prvého pol roka som bol na vozíku, ale potom som sa začal stavať na nohy a tiež rozmýšľať o športe. Vyskúšal som bicykel, išlo mi to, tak som sa tomu začal viac venovať,“ vyrozprával svoj príbeh Matúš Lepiš.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci