Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.08.2015 17:00 | Správy | Politika

Čo spraví Matovič, ak sa ukáže Ficova nevina: Koniec kariéry jedného z najznámejších politikov?

Podľa Matoviča sú do prípadu zainteresovaní aj ďalší ľudia zo strany Smer-SD. 

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý v piatok zverejnil na sociálnej sieti tvrdenie, že premiér Robert Fico (Smer-SD) a jeho manželka majú v daňovom raji na Belize otvorený účet a na ňom milióny dolárov, je presvedčený, že dokáže väčšinu svojich tvrdení. Dôkazy chce verejnosti ukázať začiatkom septembra. "Sú to doklady, ktoré majú veľmi výrazné znaky hodnovernosti. A keď Robert Fico hovorí, že keď dokážem čo i len jedno promile, tak ja si myslím, že zo svojich tvrdení dokážem tak minimálne 99 percent," uviedol dnes Matovič pred Úradom vlády SR. Zopakoval, že dostal dve anonymné informácie. Prvá sa týkala otvoreného účtu na Belize a druhá machinácie pri verejných obstarávaniach a tunelovaní štátnych peňazí, ktoré mali končiť práve na tomto účte. Podľa vlastných slov sú v dokumentoch informácie o konkrétnych súťažiach, ktoré chce teraz preveriť cez verejné registre.

Podľa Matoviča sú do prípadu zainteresovaní aj ďalší ľudia zo strany Smer-SD. "Tá kauza, ktorú predložím najneskôr začiatkom septembra, mohli ju spáchať jedine vysokopostavení ľudia v exekutíve, čiže ľudia zo Smeru," dodal.

Predseda vlády SR Robert Fico a jeho manželka Svetlana dnes informovali, že podajú na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie. Domnievajú sa totiž, že Matovič dnešnými výrokmi na ich adresu naplnil skutkovú podstatu trestného činu krivého obvinenia. Fico zdôraznil, že odmieta všetky obvinenia. "Očakával by som od pána Matoviča, že ak nebude schopný predložiť ani len jedno promile z toho, čo povedal, že bude zvažovať svoje ďalšie pôsobenie na slovenskej politickej scéne, pretože tak sa politika robiť nedá," doplnil Fico. Ten dnes postup Matoviča označil za prekročenie "akýchkoľvek hraníc politického súboja". "Nie je možné len tak niekoho opľuť bez dôkazov a očakávať, že ten, kto je opľutý, si bude utierať svoje sliny sám," reagoval.

"Ak by sa ukázalo, že som pustil do obehu úplný blud, že to absolútne nemá nič s hodnovernosťou, zrejme by som mal voči sebe vyvodiť zodpovednosť a ospravedlniť sa Robertovi Ficovi," reagoval na výzvu Matovič, avšak zároveň vyzval na odstúpenie aj premiéra v prípade, ak sa nepreukážu obvinenia voči jeho rodine. "Ak sa nepreukážu voči našej rodine tvrdenia, ktoré spáchal cez svojich poskokov, ľudí, ktorých dosadil do orgánov činných v trestnom konaní, že bude chlap a rovnako ako ja vyvodí voči sebe dôsledky aj také, že odíde z politiky," vyzval Matovič.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kto vypadol v 9, kole?
V Let's Dance ide do tuhého: Kto opustil tanečnú šou tesne pred bránami FINÁLE?!
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach