Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.08.2015 14:03 | Šport | Hokej

Hviezdny Tom Barrasso už trénoval Slovan: Toto sú jeho prvé dojmy z Bratislavy

Nový tréner brankárov v hokejovom Slovane Bratislava Tom Barrasso (50) sa teší na novú výzvu a verí, že ich pripraví tak, aby boli lídrami tímu a priniesli úspech.

Legendárny Američan síce nie je na Slovensku prvýkrát, no zatiaľ nemal času spoznať hlavné mesto či krajinu.

Barrasso prišiel do Bratislavy v nedeľu a v pondelok už viedol brankárov na tréningu. Aj keď mu robil menšie problémy časový posun, prvé stretnutie s tímom si užil. "Je vzrušujúce byť tu a stretnúť sa s hráčmi. Na trénovaní je najlepšie práve to, keď ste na ľade a môžete pracovať priamo s každým hokejistom. Užil som si to," povedal krátko po konci dopoludňajšej prípravy.

V Slovane bude jeho hlavná úloha pripraviť dvojicu kanadských brankárov Michaela Garnetta a Barryho Brusta. "Obaja sú veľmi dobrí a skúsení, budú tvoriť základnú kostru tímu. Myslím si, že ak má byť mužstvo úspešné, musia byť brankári lídrami. Mojou úlohou teda bude pripraviť ich tak, aby sme mali šancu vyhrať každý z našich zápasov. Teším sa na túto výzvu," pokračoval Barrasso, ktorý odchytal celú svoju profikariéru v NHL, pričom s Pittsburghom vyhral v rokoch 1990 - 1992 dvakrát Stanleyho pohár.

 

Prvé rokovania so Slovanom prebehli pred necelými dvoma týždňami. Barrasso ešte čakal na ďalšie ponuky, navyše mal na stole aj zmluvu v talianskej lige na post hlavného trénera. Nakoniec sa však rozhodol pre "belasých". "KHL je druhá najlepšia liga na sveta a myslím si, že každý deň trénovať skvelých hráčov je to, čo tréner chce. Tu v Slovane mám tú možnosť. Myslím si, že to bolo aj logické vyústenie situácie. Sú tu dvaja brankári zo Severnej Ameriky, takže chceli, aby s nimi pracoval aj tréner zo Severnej Ameriky. Máme spoločný jazyk, aj hokejovú charakteristiku. Poznám štýly chytania oboch. Myslím si, že to dávalo zmysel pre Slovan a aj pre mňa," povedal na margo dohody.

Pred príchodom na Slovensko si stihol stručne naštudovať reálie tunajšieho hokeja. "Čítal som si históriu slovenského hokeja, nie len Slovana. Viem, že je to veľmi vášnivá hokejová krajina a ľudia milujú hokej. Som nadšený, že som tu a že budeme hrať každý večer pred vypredaným štadiónom a vo skvelej atmosfére."
Päťdesiatročný Barrasso už má skúsenosti s KHL. V sezóne 2012/2013 pôsobil ako asistent trénera v Metallurgu Magnitogorsk.

"Príchod do Ruska som nebral na ľahkú váhu, ale bola to skvelá výzva. Bola to šanca trénovať v novej krajine, novom meste, kde som spoznal veľa skvelých ľudí. Pre trénera zo Severnej Ameriky je to šanca spoznať iný štýl hokeja, kultúru a veľká skúsenosť. Užíval som si to. Som si istý, že rovnako to bude aj tento rok tu v Bratislave," pokračoval. V rovnakej sezóne sa pozrel aj do Bratislavy, no veľa z nej nemal. Navyše tu jeho zverenci prehrali 3:4 po samostatných nájazdoch. "Vtedy som nemal čas spoznať mesto. Doslova som videl iba hotel, reštauráciu a štadión. Teraz na to budem mať oveľa viac času, ešte pred štartom základnej časti sezóny," uviedol.

Barrasso sa pre Slovan rozhodol aj napriek tomu, že vedel, aké mal klub finančné problémy v uplynulej sezóne. "Vedel som o tej situácii, no pokiaľ viem, už sa to vyriešilo. Teším sa na príležitosť pracovať tu s hráčmi," dodal.

Barrasso ukončil aktívnu kariéru v sezóne 2002/2003 v drese St. Louis Blues. Predtým chytal v zámorí za Carolinu, Toronto aj Ottawu, dvanásť sezón predtým absolvoval v Pittsburghu. K "tučniakom" prestúpil po úspešnej anabáze v Buffale, ktoré ho draftovalo v roku 1983 v 1. kole z 5. miesta. USA reprezentoval na MS 1986 a následne aj na domácich ZOH 2002 v Salt Lake City. Po ukončení kariéry pôsobil v rokoch 2007-2009 ako tréner brankárov Caroliny, následne bol do roku 2012 asistentom trénera. Rovnakú funkciu vykonával aj v ročníku 2012/2013 na striedačke Metallurgu Magnitogorsk.



Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Spoznávate tohto muža?
Foto
Krádež v obchodnom centre v Bratislave: Muža zachytili kamery! Spoznávate ho?
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Tragická nehoda v Nemecku: Šoférmi prevráteného autobusu boli Slovák a Čech! Nové informácie
Dusno na súde medzi Kollárom a Richterovou.
Foto
Dusno na súde! Kollár a Richterová po takmer 4 hodinách na pojednávaní: Prečo odchádzala s úsmevom?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Komplikácie na diaľnici smerom do Bratislavy: Na ceste sa nachádza... Vodiči, dávajte si pozor!
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Dobré správy z vesmíru: Modul na Mesiaci sa podarilo aktivovať! Aký je jeho význam?
Ilustračné foto
Rusko a KĽDR pritvrdzujú: Stretli sa a... Strasie vás, keď zistíte, o čom diskutovali!
V košickej zoo sa vyskytla vtáčia chrípka (archívne foto).
Váš Tip
V košickej zoo to na jar ožíva: Na čo všetko sa môžu návštevníci tešiť už počas sviatkov?
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Prevrátený autobus na diaľnici: Počet obetí sa zmenil! Niekoľko ľudí bojuje o život
ilustračné foto
Foto
Najdivokejšie predpovede brazílskeho Nostradama pre rok 2024: 3. svetová, nový kráľ a... Jedna sa už mala naplniť!
(ilustračné foto)
Francúzsko je zdesené: Riaditeľovi školy sa vyhrážajú smrťou po hádke o hidžábe!
Foto
Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy
Foto
Kapitán hokejovej repre sa zranil: Je ohrozená jeho účasť na MS?!