Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2015 21:35 | Šport | Futbal

Žilina na domácej pôde potešila: V aktuálnej sezóne si drží neporaziteľnosť!

Futbalisti slovenského vicemajstra MŠK Žilina zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 nad ukrajinskou Vorsklou Poltava 2:0. 

Svoj siedmy gól v aktuálnej sezóne EL strelil domáci kanonier Matej Jelič, druhý presný zásah MŠK pridal po zmene strán Jakub Paur. Odveta je na programe o týždeň neskôr na východe Ukrajiny.

Priebeh zápasu:

Domáci tréner Guľa na prvý zápas 3. predkola EL odvážne zaradil do základnej zostavy aj 17-ročného stredopoliara Bénesa, na hrote útoku operoval chorvátsky kanonier Jelič. Úvod bol opatrný z oboch strán, ako prví pohrozili Žilinčania, ale Káčerovu strelu zblokovala obrana hostí. Tí od začiatku predvádzali tvrdý, fyzický štýl hry so zákrokmi na hranici regulárnosti. Po jednom z ukrajinských faulov mal výhodu štandardnej situácie Bénes, jeho centrovanú loptu však Káčer netrafil ideálne. V 20. minúte sa zranil domácim krajný bek Mabouka, za ktorého Guľa poslal na post obrancu 18-ročného útočníka Špaleka. Krátko po tom sa už domáci tešili, ale Škriniarov gól chorvátski rozhodcovia neuznali pre postavenie mimo hry. Tlak MŠK sa stupňoval a vygradoval v 26. minúte, keď na centrovanú loptu od Káčera si vyskočil Jelič a presnou hlavičkou otvoril skóre. Pre Chorváta to bol už siedmy presný zásah v aktuálnej sezóne EL. Domáci sa s jednogólovým náskokom neuspokojili a do pasívneho súpera búšili ďalej. V závare pred bránou sa k strele nedostal Paur, potom vysoko nad mieril Letič. Ukrajinci sa k prvej strele na bránu dostali až v 41. minúte, ale Volešák s ňou nemal problémy. O tri minúty neskôr mohli Žilinčana streliť gól do šatne, Káčer však samostatné sólo po nedorozumení stopérov Poltavy zakončil len strelou do brankára Boguša.

 

V úvode druhého polčasu Žilinčania prestali hýriť aktivitou a pohybom, čo využil súper. Vytvoril si niekoľko sľubných príležitostí a jeho tlak vyústil až k pokutovému kopu, ktorý po faule Škriniara na Gromova odpískal arbiter Strahonja. Loptu na biely bod si postavil Kovpak, jeho pokus však na radosť štadióna pod Dubňom mieril vysoko nad bránu Volešáka. To domácich prebralo a postupne sa herne opäť Ukrajincom vyrovnali. V 73. minúte išli zaslúžene do dvojgólového vedenia, keď samostatnú akciu Špaleka zakončil presnou krížnou strelou Paur - 2:0. Domáci naďalej tlačili, priamy kop Bénesa išiel tesne vedľa brány. V 87. minúte zastavil prenikajúceho Paura brankár Boguš faulom mimo pokutového územia, za čo videl červenú kartu. Keďže hostia už nemali k dispozícii striedanie, do brány sa postavil stopér Dallku. Žilinčania už ďalší gól nepridali, i keď veľkú šancu spálil v samom závere Pečovský. Na východ Ukrajiny tak pocestujú so sľubným vedením 2:0.


MŠK Žilina - FC Vorskla Poltava 2:0 (1:0)

Góly: 26. Jelič, 73. Paur. ŽK: Paur, Káčer, Škriniar - Dallku, Sklyar, Kovpak, Sapai, Šinder, ČK: 90. Boguš (Poltava). Rozhodoval: Strahonja (Chorv.), 4757 divákov

Zostavy a striedania:
Žilina: Volešák - Mabouka (20. Špalek), Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Paur, Bénes (90. Škvarka), Káčer, Mihalík (83. William) - Jelič
Poltava: Boguš - Sapai, Dallku, J. Tkačuk, Siminin - Tursunov, Sklyar (85. A. Tkačuk), Česnakov, Gromov (77. Bartulovič) - Šinder, Kovpak (80. Barannik)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené