Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2015 21:25 | Šport | Futbal

Slovan na ruskú Barcelonu nestačil v žiadnom smere: Do odvety má čo zlepšovať!

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 na ihrisku ruského FK Krasnodar 0:2. 

Zverenci trénera Dušana Tittela nastúpili v oklieštenom zložení, pričom zmeny sa najvýraznejšie dotkli defenzívy mužstva. Pre zranenie chýbali Martin Dobrotka a Slobodan Simovič, pre trest Nicolas Gorosito a do Ruska necestoval ani Richard Lásik. "Belasí" pôsobili v prvom polčase zakríknutým dojmom a od 45. minúty prehrávali po presnej hlavičke kapitána Andreasa Granqvista. V 59. minúte sa z jedenástky presadil Pavel Mamajev, ktorý zároveň stanovil podobu konečného výsledku. Odveta je na programe vo štvrtok 6. augusta o 20.15 h na Pasienkoch.

Priebeh hry:

Favorizovaný domáci tím vstúpil do zápasu zostra a v 4. minúte musel Hudák v poslednej chvíli zahasiť črtajúcu sa šancu pred nabiehajúcim "žihadlom" Wandersonom. Tlak Krasnodaru pokračoval aj preto, že Slovan hral príliš hlboko zatiahnutý vo vlastnej šestnástke. V 7. minúte bol v ďalšej sľubnej šanci Mamajev, ale krížnou delovkou netrafil bránu. V 18. dostal Ari kvalitný center do malého vápna, no Saláta s Muchom ho spoločnými silami odzbrojili od lopty. "Býci" boli pánmi na ihrisku, Slovan v ofenzíve prakticky neexistoval a niekoľko jeho brejkových situácií nezožalo úspech. Stále sa však hosťom darilo držať bezgólový stav, aj keď vo viacerých prípadoch skôr so šťastím ako vďaka vlastnému umeniu. V 39. minúte bol Mucha opäť v permanencii pri strelách Smolova a Ariho, ale smerovali do stredu brány a neprekvapili ho. Gól Krasnodaru visel na vlásku a napokon padol ešte v prvom dejstve. V 45. minúte Pereyra nacentroval loptu z priameho kopu "do ohňa" a Granqvist ju hlavou neomylne poslal za chrbát bezmocného Muchu - 1:0.

 

V 47. minúte sa Vittek individuálnym prienikom dostal až pred šestnástku súpera, jeho ľavačke však chýbala väčšia razancia. Hráči Slovana vstúpil do druhého polčasu ako vymenení, v krátkom slede mal ďalšiu tutovku na kopačke Milinkovič, z uhla však vypálil vysoko nad bránu. Tlak Krasnodaru mierne ustal, ale iba do momentu, keď Mucha v 58. minúte fauloval prenikajúceho Ariho a Mamajev z jedenástky poslal brankára Slovana do opačného kúta - 2:0. V 66. minúte "zaspala" ľavá strana hosťujúcej obrany a umožnila dostať sa k strele striedajúcemu Labordemu, Mucha však ukázal dobrý reflex a nohou loptu vyrazil. V 74. minúte opäť zachránil svoj tím, tentoraz priviedol do zúfalstva Wandersona. V 85. minúte Milinkovič kolmicou vysunul Kubíka, ktorý išiel sám na Dikaňa a mohol gólom vliať nádej do radov slovenského zástupcu, lenže nevystrelil presne. Na opačnej strane Arimu pokazilo radosť po individuálnej akcii brvno slovanistickej brány. Domáci si v závere ustrážili víťazstvo 2:0, ktoré ich pred odvetou ešte viac priblížilo k postupu do play off.

FK Krasnodar - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 45. Granqvist, 59. Mamajev (z 11 m). Rozhodoval: Özkahya (Tur.), ŽK: Mamajev, 15.000 divákov.

Zostavy a striedania:
Krasnodar: Dikaň - Jedrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist, Kalešin - Gazinskij (81. Strandberg) - Pereyra, Mamajev (68. Ahmedov) - Wanderson, Ari, Smolov (62. Laborde)
Slovan: Mucha - Kotula, Hudák, Saláta, Podaný - Sekulič, Gonzalez (80. Štefánik) - Mészáros (60. Oršula), Milinkovič, Zreľák (73. Kubík) - Vittek

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Robo stratil peňaženku, v ktorej mal peniaze a prívesok.
Váš Tip
Robo stratil peňaženku, v ktorej mal vzácny prívesok: Neuveríte, ako sa k nemu dostal späť!
V telerozhlase už čoskoro neostane ani kameň na kameni.
SNS tlačí na generálneho riaditeľa RTVS: Strana požaduje vyjadrenie k obvineniam! Ako to naozaj je?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Kriminálka rieši ohavný prípad: Muž mal zneužiť len 11-ročné dievčatá! OHAVNÉ detaily
(ilustračné foto)
Poľskí vojaci posilnia bezpečnosť: Teroristický útok v Moskve sa nesmie zopakovať!
(ilustračné foto).
Sledujte, kde sa umiestnilo Slovensko v cene benzínu! V rebríčku sme predbehli aj...
Foto
Legendy o forme Slafkovského: Ak príde na MS, tak to bude...
Woman hands checking her breast
Temné štatistiky: Čoraz viac mladých žien trpí rakovinou prsníka! Prognózy do ďalších rokov sú šokujúce
(ilustračné foto)
Cyklóna nečakane zmenila smer: O život prišlo najmenej 11 ľudí! Obrovská sila napáchala nezvratné škody
Foto
Hašek tvrdo atakuje slovenskú vládu a hráčov v KHL: Poriadna nálož!
Ilustračné foto
Poliaci si posvietili na proruskú iniciatívu: Rázne kroky! Pomoc prišla aj od našich susedov
Kate si prechádza najťažším obdobím.
Kate priznala rakovinu, teraz prišla ďalšia rana: TOTO chorej princeznej len priťaží!
Poslankyňa NR SR za stranu SaS Jana Bittó Cigániková.
Aktualizované
Opozícia sa pustila do zdravotníctva: Cigániková vyzýva na zrušenie vyhlášky! V hre sú veľké peniaze