Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2015 21:04 | Šport | Futbal

Spartak nevyužil obrovské zaváhanie súpera: Solún Trnavu porazil aj bez jedného hráča!

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali v úvodnom dueli 3. predkola tohtosezónnej edície Európskej ligy na pôde gréckeho PAOK-u Solún 0:1. 

V nervóznom stretnutí hrali pritom od 2. minúty vo výhode, keď si vyslúžil červenú kartu domáci stopér Miguel Vitor. O jediný presný zásah sa osem minút pred koncom stretnutia postaral Lucas Perez po prihrávke Giannisa Mystakidisa, ktorý v 78. minúte nahradil slovenského reprezentanta Róberta Maka. Odveta je na programe budúci štvrtok na štadióne v Zlatých Moravciach.

Priebeh zápasu:

Na štadióne Toumba to vrelo hneď od začiatku. Nielen na tribúnach, kde nechýbala ani početná skupina fanúšikov Spartaka, ale hlavne na trávniku. Efektným napádaním vzal Mikovič v 2. minúte loptu domácemu stopérovi Miguelovi Vitorovi, ktorý ho v priamom smere na bránu tesne pred šestnástkou stiahol a zápas sa pre neho skončil. Tréner PAOK-u zareagoval taktickým striedaním, z hrotu odišiel Koulouris a Skondras podporil defenzívu. Už o minútu trafil strieľaný center zľava v pokutovom území ruku trnavského stopéra Tótha, no hlavný arbiter penaltu neodpískal. Solúnčania boli napriek oslabeniu lepším tímom a v 22. minúte mohli ísť do vedenia, Kaceho center však Tzavellas umiestnil hlavou len tesne vedľa. Následne sa spoza obrancu dostal do úniku aj Mak, no jeho akciu prerušil ofsajdový verdikt. Spartaku to smerom dopredu vôbec nešlo, kombinoval veľmi pomaly, navyše väčšina jeho pokusov o kolmú prihrávku skončila nepresnosťou. Ďalšie zaujímavé momenty priniesol až záver polčasu. Najskôr po elegantnej kontre stopéra Greššáka trestuhodne sám pred bránou prestrelil Mikinič a na druhej strane zachránil na dvakrát Kamenár Trnavu od gólu z kopačky Lucasa.

 

Trnavčania ani po polčase nezmenili obraz hry. Dopredu sa neponáhľali, kombinačne sa nechytili a čakali, čo sa bude diať. Neodstránili však defenzívne zaváhania a po hodine hry ich po Kaceho prihrávke mohol potrestať Mak, na hranici šestnástky sa k zakončeniu nedostal. Následne vzal na seba zodpovednosť Sabo, prenikol zo stredu ihriska až na pravé krídlo, ale jeho center nabiehajúceho Vojtuša nenašiel. PAOK potom výrazne pohrozil trnavskej defenzíve, najskôr Pelkasova prízemná strela tesne minula svoj cieľ a následne ukážkovú kombinačnú akciu zakončil nad bránu v stopercentnej možnosti Kace. V ďalšom priebehu PAOK síce vystupňoval útočnú snahu, no v zakončení mu chýbal pokoj a rozvaha. Maka nahradil v 78. minúte Mystakidis, ktorý však o niekoľko okamihov neskôr po rýchlom protiútoku efektne vysunul Lucasa a ten ľavačkou napokon prestrelil Kamenára. Záver zápasu sa niesol v nervóznom duchu a Spartaku sa už nepodarilo vyrovnať.

PAOK Solún - Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 82. Lucas. Rozhodovali: Edvartsen - Engan, Lundberg (všetci Nór.), ŽK: Lucas, Tzavellas - Tóth, Vojtuš, Mikinič, Sabo, Kamenár, Nikolič, Janečka, ČK: 2. Miguel Vitor (PAOK)

Zostavy a striedania:
PAOK Solún: Olsen - Kitsiou, Miguel Vitor, Costa, Tzavellas - Pelkas, Tziolis (73. Savvidis), Kace - Lucas, Koulouris (5. Skondras), Mak (78. Mystakidis)
Spartak Trnavy: Kamenár - Tóth, Nikolič, Greššák, Janečka - Casado, Sabo - Mikinič, Halilovič (86. Baez), Mikovič (21. Steinhübel)- Vojtuš (74. Harba) 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Len 16-ročný mladík šoféroval cudzie vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.
Foto
16-ročný tínedžer s dvomi promile spôsobil nehodu: Tam to neskončilo! Pokúsil sa o...
(Ilustračná foto)
Zlé správy: Znovu to stúpa! Tento okres má problém, dajte si pozor
Influencerka zomrela po páde z vyhliadkovej plošiny.
Smrť kvôli FOTKE! Známa influencerka († 39) zomrela po páde z vyhliadky: Všetko je na VIDEU
Historickú budovu v Kodani zachvátil požiar
Dánsko plače nad ikonou Kodane: Budova sa mení na popol a nik to nemôže zastaviť
Záplavy v Rusku.
Katastrofa v Rusku, 21 miest je ohrozených: Okamžitá evakuácia!
Ženu s nelegálnym tovarom v dodávke zadržali colníci dvakrát.
Foto
Žena sa po prvom prešľape nepoučila: Colníci ju opäť načapali! Neuveriteľné, čo všetko prevážala
Tibor odfotil kačičky užívajúce si "jazero" na sídlisku, ktoré vytvorili výdatné dažde.
FotoVáš Tip
Silné dažde zaplavili bratislavský Ružinov, Tibor zachytil poriadnu kuriozitu: Jeho FOTO baví slovenský internet!
Triangle AdvanteX TC101 bola diskvalifikovaná.
Foto
Prezúvanie pneumatík je v plnom prúde: Exkluzívny rebríček vám pomôže vybrať tie najlepšie
Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár.
Hokejoví fanúšikovia, spozornite: Neznámy páchateľ ponúka falošné lístky! Takýto trik používa
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka nad národným parkom: Takto to Kuffa zdôvodnil
Group of male and female coworkers having lunch break eating pizza together in office
Šetríte čas obedovými „menúčkami“? Zistite, kde sú najdrahšie... A nie je to Bratislava!
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár o konflikte na Blízkom východe: Slovensko nepodporí sankcie, čo by zasiahli viac občanov SR ako Irán