Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Adriana odhalila mučivé tajomstvo rodiny z Veľkého Medera: Prezradila, prečo sa rozhodli zomrieť!

Smutný osud rodiny, ktorá musela riešiť jeden problém za druhým! Exekúcie, ťažkú chorobu, katastrofálnu finančnú situáciu... 

Pjeczkovci z Veľkého Medera (okr. Dunajská Streda) už nedokázali nájsť východisko z tohto bludného kruhu, preto si siahli na to najcennejšie - život. Novému Času sa podarilo vypátrať Jurajovu († 33) priateľku Adrianu (40), ktorá strávila s rodinou posledné chvíle ich života. Práve ona v pondelok večer v zlej predtuche kontaktovala políciu. 

Otvoriť galériu

Na začiatku týždňa zažili obyvatelia Veľkého Medera obrovský šok. V jednom z bytov na Komárňanskej ulici vyhasli životy trojčlennej rodiny a ich štvornohého miláčika, psíka. „Nikdy sa nestalo, aby aspoň jeden z členov rodiny nezdvíhal telefón. Ešte v nedeľu som hovorila s tetou Katalin. O deň nato už nik nereagoval. Volala som hádam 50-krát. Bolo to podozrivé, preto som kontaktovala políciu,“ začala rozprávanie Adriana (40), ktorú rodina Pjeczkovcov brala ako svoju. „Po tom, čo hasiči vnikli cez okno do bytu, som tam vstúpila aj ja spoločne s dvoma policajtmi. Zlá predtucha sa naplnila,“ pokračuje zdrvená žena, ktorá sa dodnes nevie spamätať z obrovského šoku.

Pôžičky a choroba

 

S Jurajom sa Adriana poznala dva roky. Našli k sebe cestu napriek tomu, že obaja mali vzťahy. „Jurko chodil osem rokov s družkou. Tá však bola veľmi náročná, najmä z finančnej stránky. Nechcel ju stratiť, preto si začal požičiavať od nebankoviek. Zamotával sa čoraz viac do problémov,“ prezrádza Adriana, podľa ktorej Jurajove dlžoby neustále rástli. „Je pravda, že v poslednom čase začal Jurko problémy riešiť alkoholom, ale nie v takej miere, ako sa píše. Susedia navyše rozprávajú, že Pjeczkovci boli v sekte, ale to nie je pravda,“ hnevá sa priateľka nebohého a poodkrýva ďalšie rodinné tajomstvá. „Teta Katalin je od narodenia zdravotne postihnutá. Krívala. Navyše, za posledný rok sa pridružili aj ďalšie, oveľa vážnejšie diagnózy. Mala problémy so žalúdkom, už nemohla ani jesť. Krvácala. Bolesť niesla veľmi ťažko rovnako ako otec so synom,“ hovorí Adriana so slzami v očiach.

Otvoriť galériu

Tichý odchod zo sveta

Pjeczkovcov mal každý v okolí rád. Bola to nekonfliktná, milá a slušná rodina. Otec Michal († 60) sa podľa Adriany všemožne snažil, aby mali čo najviac peňazí a vyriešili svoje problémy. Tak so zdravím manželky, ako aj so synovými dlhmi. Práve Adriana videla Pjeczkovcov nažive ako posledná. Bola s nimi deň pred tragédiou a netušila, že rodina sa chystá na spoločný odchod z tohto sveta. Bez jediného vysvetlenia, bez listu na rozlúčku. „Ani mi nenapadlo pýtať sa tety Katalin, prečo vopred objednáva hrobové miesta. Zaplatila 600 eur, vraj, človek nikdy nevie,“ so smútkom v hlase konštatuje žena, ktorá ako jediná poznala tajomstvo rodinnej tragédie.

Posledné dni rodiny pred smrťou

Piatok 24. júla - Jurajova († 33) priateľka Adriana navštívila rodinu Pjeczkovcov. Mali ju radi, oslovovali ju „naša dcérka“.

Sobota 25. júla - Michal († 60) a Katalin († 56) sa vybrali na rybačku. Takto trávili väčšinou svoj voľný čas. V tichu a v prírode. Syn zostal doma.

Nedeľa 26. júla - Priateľka Adriana telefonuje priateľovi, dovolá sa však jeho mame. „Teta Katalin“ jej oznamuje, nech zavolá neskôr.

Pondelok 27. júla - Od obeda sa pokúša Adriana dovolať rodine Pjeczkovcov. Rodičia majú telefón vypnutý. Syn na zvonenie nereaguje. Adriana sa opakovane niekoľkokrát pokúša spojiť s rodinou. O 17. hod. v zlej predtuche informuje políciu. V troj­izbovom byte zakrátko nachádzajú troch mŕtvych ľudí a psa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú