Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2015 10:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Video

Michal († 60) vykopal hrob, objednal truhly a konal: Prečo musel uskutočniť tento diabolský plán?!

Tragédia, z ktorej mrazí! V pondelok podvečer sa hasičom a policajtom vo Veľkom Mederi (okr. Dunajská Streda) naskytol hrôzostrašný pohľad. 

Na Komárňanskej ulici našli v trojizbovom byte troch mŕtvych - manželský pár Pjeczkovcov, Michala († 60) a Katalin († 56), a ich syna Juraja († 33). V utorok vykonali lekári súdnu pitvu, ktorá podľa našich informácií potvrdila v dvoch prípadoch zlyhanie srdca. Najstarší člen rodiny Michal sa obesil. Čo bolo motívom tohto nepochopiteľného konania? Na hrôzostrašný čin sa rodina Pjeczkovcov pripravovala už dlhšie. „Pred mesiacom si dokonca v súkromnej pohrebnej službe objednali pomník a aj tri miesta na tunajšom cintoríne,“ povedal pre Nový Čas viceprimátor Veľkého Medera Dénes Mikóczy.

Túto informáciu sme overovali aj u šéfa pohrebníctva. Ten sa však vyjadriť nechcel. „Nebudem to komentovať, prepáčte,“ odbil nás Vincent Lelkes. Michal († 60) stratil pred rokom prácu, preto si privyrábal pomocnými prácami. Aj v miestnom katolíckom kostole. „Staral sa o jeho okolie, spolupracoval s farárom napríklad pri pohreboch, svadbách,“ prezradil viceprimátor Mikóczy. Pri tejto informácii doslova nabiehajú zimomriavky. Je totiž dosť pravdepodobné, že Michal na veľkomederskom cintoríne kopal hrob pre celú svoju rodinu! 

Sektári a dlhy

Nielen strata zamestnania, ale aj účasť v sektárskej skupine boli spúšťačom hrôzostrašnej myšlienky a pripravovaného plánu siahnuť si na život. „Všetci v okolí vedeli, že syn Juraj († 33) mal obrovské dlhy. Požičiaval si v nebankových subjektoch. To, kde dával tie peniaze a na čo ich potreboval, sa môžeme iba domnievať. Všetci boli v jednej sekte, ktorej museli peniaze zrejme odovzdávať,“ prezradila susedka Ildikó Dányiová (39).

Otvoriť galériu

Rodina Pjeczkovcov splátky nedokázala uhrádzať včas, preto sa dostala do exekúcie. „Vedeli, čo im hrozí. Strata bytu a zostali by na ulici. Bola to pre nich zrejme bezvýchodisková situácia,“ dodáva Ildikó. Otec so synom mohli samovraždu plánovať už dlhšie. Svedčí o tom kúpa miesta na cintoríne.

Do neba odišli spoločne

Aby netrpela manželka, ktorá od detstva bola pre chorú nohu v predčasnom invalidnom dôchodku, zo sveta mali pomôcť aj jej. „Nález troch mŕtvych osôb v byte vo Veľkom Mederi vyšetruje polícia ako vraždu. Na mieste udalosti bol nájdený aj usmrtený pes. Rodina list na rozlúčku nezanechala. V týchto chvíľach polícia vykonáva ďalšie procesné úkony,“ povedala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. O tom, že sa niečo v rodine deje, potvrdila aj predsedníčka Spoločenstva zdravotne ťažko postihnutých Júlia Vozáriková. „V poslednom období prestali k nám chodiť. Nepýtali sme sa prečo, ale tušili sme,“ vraví šéfka klubu hendikepovaných. „Vedeli sme o dlžobách,“ dodala. „Takáto tragédia sa u nás nikdy doteraz nestala,“ doplnil druhý muž obce Dénes Mikóczy.

Otvoriť galériu

Psychológ: Nechceli nechať blízkych trpieť

Psychológ Miron Zelina

- Otec a syn boli podľa všetkého veľmi sklamaní zo života, stratili jeho zmysel, možno trpeli depresiami či nenávisťou voči sebe. Odborne by sme to mohli nazvať existenciálna neuróza. Ak zabili svojho psa a v predstihu kúpili rakvy či hrobové miesta, podľa všetkého chceli seba aj ostatných členov rodiny zbaviť utrpenia. Motívom mohlo byť hocičo, od nespokojnosti v práci po pocit krivdy či finančné problémy. Už nechceli, aby mala rodina starosti a všetko „vyriešili“. Svoje pocity však vzhľadom na informáciu o tom, že boli o vzájomnom usmrtení dohodnutí otec so synom, preniesli aj na ostatných členov rodiny. Trošku to už zaváňa aj otázkou, či náhodou nešlo o rodinu patriacu do sekty.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Nenormálne, čo sa deje v hlavnom meste! Výzva pre obyvateľov
ilustračné foto
Vážne varovanie Iránu: Odpoveď bude tvrdá, rozsiahla a BOLESTIVÁ! To sa Izraelu páčiť nebude
Ilustračné foto
Muž trpel neznesiteľnými bolesťami penisu: Okamžitá OPERÁCIA! Neuveríte, čo sa mu stalo
Fero zosmiešnil vo videu Evu Mázikovú.
Váš Tip
Fero Joke si vzal vo videu na paškál Evu Mázikovú: Verejný odkaz komikovi!
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Foto
Veľký prehľad: Ako sa bude meniť vek odchodu do penzie? Týka sa to aj týchto ročníkov