Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.07.2015 17:05 | Šport | Hokej
Video

Trenčín chce opäť dobyť Extraligu: Po dlhých rokoch sa vracajú aj tieto hviezdy!

Hokejisti Dukly Trenčín majú pred novou extraligovou sezónou smelé ambície.

V pondelok vykorčuľovalo na ľad na Zimnom štadióne Pavla Demitru viac ako 30 hráčov, ktorých si rovnocenné trénerské duo Ján Kobezda - Marcel Hanzal rozdelilo na dve skupiny. Trojnásobný slovenský šampión chce v budúcom ročníku hrať finále extraligy a k naplneniu cieľa mu majú pomôcť skúsenosti Róberta Petrovického či obrancu Richarda Pavlikovského, ktorý sa po 15-tich rokoch vrátil do rodného mesta.

Okrem oboch skúsených mien budú pod hradom Matúša Čáka stavať aj na českom brankárovi Jánovi Cháberovi, či tradičných ofenzívnych oporách Vladimírovi Nemcovi a Tiborovi Melichárkovi. K nim by sa mal pripojiť aj český krídelník Martin Vozdecký. Zvyšok tímu budú tvoriť mladí hráči a odchovanci klubu. Ako skonštatoval pre oficiálny web Dukly tréner Ján Kobezda, prvý tréning bol ľahší.

"Prvý tréning je vždy taký zábavnejší, je to veľký rozdiel prejsť zo suchej prípravy na ľad, takže tak to aj berieme. Nebolo to extrémne náročné, chlapci si musia zvyknúť na výstroj, buď je nový, alebo suchý po lete, takže potrebujú istý čas, aby si na to zvykli. Postupne budeme pridávať zaťaženie. Klasicky budeme trénovať vo väčších objemoch dvojfázovo. Postupne sa bude uberať objem a zvyšovať intenzita."

 

Trénerské duo Kobezda - Hanzal sa bude spoliehať najmä na vodcovské schopnosti kapitána Róberta Petrovického či obranné skúsenosti Richarda Pavlikovského. "Od oboch skúsených hráčov očakávame, že budú aj takou predĺženou rukou medzi hráčmi a trénermi. Verím, že to bude fungovať. Káder teraz máme takmer kompletný. Môže sa stať, že ešte niekto vyskočí a doplníme mužstvo, aktívne ale už posily nehľadáme. Buď to vyplynie zo situácie, alebo sa tak rozhodneme po prvých ligových kolách v septembri," dodal Kobezda.

Ten má k dispozícii aj niekoľkých hráčov na skúške vrátane troch legionárov. Vďaka exkluzívnej spolupráci klubu s tímom univerzitnej súťaže EUHL Gladiators Trenčín sa na prvom tréningu ocitli Švéd Viktor von Haugwitz, Bielorus Gleb Bylina a Američan Gordy Bonnel. Ak by sa im nepodarilo vybojovať si miesto v prvom tíme Dukly, na Slovensku budú ďalej študovať a hrať EUHL.

Trenčania si pred budúcou sezónou kladú ambiciózne ciele. Generálny manažér a zároveň tréner Ján Kobezda chce vidieť tím trojnásobného slovenského majstra vo finále extraligy. "My musíme mať len tie najvyššie ciele, nemôžeme si hovoriť, že šieste miesto nám stačí. Máme v tíme skúsených hráčov, aj mladých talentovaných, musíme teda mať najvyššie ciele. Od prvého dňa to tak všetci musia brať a všetci musia rozmýšľať nad tým, že sa chceme prebojovať do finále. Či sa tam dostaneme, to je už druhá vec, ale nikto tu nemôže rozmýšľať, že uvidíme, čo sa stane. Každý musí ísť od začiatku jasne za týmto cieľom," dodal Kobezda.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť