Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2015 11:29 | Správy | Domáce správy
Video

Smrtiace vyčíňanie blesku na východe: Pre tragickú udalosť začala polícia trestné stíhanie

Trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia začala polícia v súvislosti s tragickou udalosťou v katastri obce Kluknava (okres Gelnica).

Po zásahu bleskom tu prišla v sobotu (26.7.) o život jedna osoba, ďalší ľudia utrpeli ťažké a ľahké zranenia. Pri pútnickom kostolíku na mieste zvanom Svätá Anna došlo počas sv. omše k úderu blesku do dvoch stromov, pod ktorými stáli veriaci, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó. Prírodný živel spôsobil zranenia viacerým osobám. V prípade 39-ročnej pútničky z okresu Prešov boli natoľko vážne, že im na mieste podľahla. "Obhliadajúca lekárka u nebohej ženy skonštatovala smrť po zásahu blesku a nariadila vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," ozrejmil Szabó.

Polícia v súvislosti s týmto nešťastím prešetruje zodpovednosť organizátora, ktorý púť zabezpečoval. "Pri blížiacej sa silnej búrke, o ktorej výskyte najmä na území východného Slovenska v popoludňajších hodinách s výstrahou 2. stupňa bola široká verejnosť informovaná cestou médií, nevyzval osoby, aby opustili miesto okolo kostolíka, kde stoja vysoké stromy - gaštany a lipy, a napriek búrke ich na mieste ponechal," uviedol Szabó.

Sobotňajšia udalosť v Kluknave povolala k zásahu viacero posádok záchranárov, ktorí po prvotnom ošetrení odviezli zranených do nemocníc. V prešovskej fakultnej nemocnici po krátkej kardiopulmonálnej resuscitácii hospitalizovali na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny 46-ročného muža. "Pacient je momentálne stabilizovaný. Sú zaistené a sledujú sa jeho vitálne funkcie. Je pri vedomí a komunikuje s okolím. Utrpel popáleniny približne na 15 percentách tela," povedala pre TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. V Prešove hospitalizovali aj dve ženy. Nachádzajú sa na oddelení úrazovej chirurgie. V prípade obidvoch momentálne prebiehajú diagnostické procesy.

 

Po večernej udalosti v Kluknave odviezli sanitky ďalších zranených do nemocnice v Krompachoch. Ošetrili tu celkovo osem ľudí, z toho troch ambulantne, ostatných piatich hospitalizovali. "Z hospitalizovaných osôb majú traja ľahšie zranenia, dvaja ďalší utrpeli ťažké zranenia. Ide predovšetkým o popáleniny, ale tiež postihnutie vnútorných orgánov - pľúc a nervového systému," informovala TASR za Nemocnicu Krompachy Radka Miloševská. Všetci piati tu zostávajú hospitalizovaní aj počas nedele.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?