Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2015 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zlatica Puškárová v tichosti chystá svadbu: Prečo nenosí snubný prsteň?

Tak kedy z nej konečne bude pani Švajdová? Alebo ostane aj po svadbe Puškárová? 

Je aspoň miesto sobáša isté? Bude to v kaplnke, ktorá sa nachádza hneď pri ich chate na strednom Slovensku? Tieto a mnohé ďalšie otázky sme sa pokúsili vyriešiť v rozhovore s moderátorkou Zlaticou Puškárovou (38).

Ešte nie ste vydatá? Či...?

Vo svojom svete som vydatá už roky. (smiech) Asi aj preto som, úprimne, lenivá pripraviť si vlastnú svadbu. Keď počúvam všetky tie príbehy o ročných prípravách, až ma zalieva pot, pretože mám pocit, že tú konkrétnu situáciu si mnohí ani nevychutnajú. Možno vás prekvapím, ale ja som o svadbe, veľkej hostine a bielych šatách nikdy nesnívala.

 

Chcete všetko maximálne utajiť? Myslíte, že sa vám to podarí?

Ak by som mala stále žiť v strehu z novinárov, nič si neužijem. Predpokladám, že sa nebudem vydávať v cisárových nových šatách, takže až také obavy z objavenia nemám. Navyše si žijem svoj život podľa seba a ak sa vám podarí vypátrať nás, budete šikovní. (smiech)

Podľa vašich a Patrikových slov logicky vychádza, že sa budete brať toto leto u vás na chalupe na strednom Slovensku v tamojšej kaplnke...

Tieto súradnice sú moje obľúbené. (smiech) Milujem ten kraj, ľudí, žili tam moji predkovia a cítim sa tam natoľko slobodná, že by mi neprekážalo, aby som sa práve tam stala aj vydatá. No nemusíte byť v strehu, termín zatiaľ nemáme. (smiech)

Budete meniť priezvisko?

Nechajte sa prekvapiť.

Otvoriť galériu

Snubný prsteň asi veľmi nenosíte.

Z môjho snubného prsteňa sa stala doslova atrakcia. Mám rada originálne, osobné veci, ktorým človek venuje viac času a premýšľania ako len vstup do obchodu a výber čo najväčšieho ligotajúceho sa kameňa. V mojom prsteni je náš život, príbeh, inotaj, ktorý je iba náš. Oceňujem, čo všetko tam Paťo vložil. Inak všeobecne asi šperky odpudzujem, lebo mne prekáža na ruke akýkoľvek šperk, dokonca neznesiem ani hodinky či retiazky.

Vlani ste o takomto čase bola stratená na 6-týždňovej dovolenke. Tento rok žiadne podobné extrémy?

Minulý rok bol supervolebný, moderovala som všetky volebné štúdiá, náročné predvolebné diskusie, potrebovala som si oddýchnuť a užiť si voľno. Dovolenku som dopredu plánovala, takže to nebolo hodinové zmiznutie.

Nedávno ste si spolu s Leom užili Prahu.

Moja duša je čistý cestovateľský dobrodruh. Som vášnivý milovník histórie, a preto som svoje cesty v minulosti spájala najmä s poznávaním. Navyše som kedysi robila aj turistickú sprievodkyňu, takže som si krajiny aj detailne naštudovala. Lenže moderátorský režim je časovo nekompromisný, takže som svoje cesty musela poriadne skrotiť. Leo je už poriadny parťák a čo ma teší, cestovanie si užíva.

Aj tento rok ste si spolu so širokou rodinou naplánovali dovolenku v Turecku. Táto krajina však podľa niektorých nie je práve bezpečná, pokiaľ ide o možné teroristické útoky... Myslíte, že sa tam budete vedieť uvoľniť?

Svet už dlho nie je bezpečný. Všetci sa s tým učíme žiť a snažíme sa nemyslieť na to najhoršie. Obávam sa, že do budúcnosti sa podoba cestovania zásadne zmení, teroristi chcú vyvolávať obavy a darí sa im to. Verím len, že nielen nás, ale nikoho nepostihne na dovolenke nič zlé.

Vraveli ste, že ste robili turistickú sprievodkyňu. Ktorú časť sveta ste takto pochodili?

Študovala som talianske bilingválne gymnázium, takže veľmi dôverne poznám nielen jazyk, ale aj históriu Talianska. Som trvale zamilovaná do Ríma, kde som často sprevádzala turistov. Jazdila som aj na Elbu a Sicíliu, kde som si neskôr spolu so spolužiačkami užila pravé, priam filmové, prázdniny.

Otvoriť galériu

Čím vás turisti-klienti najviac vytáčali?

Robila som sprievodkyňu v čase, keď sa začínalo chodiť na Sicíliu do stanových kempov. Jazdili sme tam autobusom a v porovnaní s lietaním to bola strastiplná cesta. Raz sa prišli turisti sťažovať, že majú na raňajky kratšie párky. (smiech) Mala som 18 rokov, na starosti okolo 100 ľudí, nebolo to jednoduché, ale naučilo ma to zodpovednosti a samostatnosti.

Leo sa medzičasom stihol dostať aj do televízie, rovno do spravodajstva. Zdá sa, že je dosť extrovertný aj smelý...

Leo je chlapček, ktorý miluje život a verím, že aj život bude milovať jeho. Je spontánny, s ničím nemá problém, všetko robí naplno. Je to taký urozprávaný komediant, ktorý zabáva celú rodinu. Nateraz je však rozhodnutý stať sa Ovečkinom. (smiech)

Materstvo je pre vás očividne tým najkrajším poslaním. A zdá sa, že si ho užívate čoraz viac...

Mám silné rodinné zázemie. Moji rodičia boli pre mňa takou istotou, že som sa vďaka nim vždy cítila silná. Nikdy som sa netrápila životom, lebo keď aj bolo čosi zlé, buď som išla spať, alebo do šťastného domova. (smiech) Viem, aký je to dar, keď máte v živote oporu, a také prostredie sa snažím vytvoriť aj Leovi.

Viackrát ste spomenuli, že by ste sa veľmi potešili druhému dieťaťu. Uvedomujete si však, že Patrik má receptúru len na chlapcov...

Asi sa raz dočkáme až vnučky. (smiech) Paťo aj Samko sú tiež roky súčasťou nášho života a musím povedať, že aj mne bol vždy bližší skôr chlapčenský svet ako ten dievčensky ružový. Hrala som sa skôr na Indiánov ako s bábikami a môj detský hrdina bol roky Winnetou. Takže chlapčenská partia mi neprekáža, jediné, čo je úsmevné, že sú tak chlapsky neustále hladní. (smiech)

Otvoriť galériu

Tým, ako Leo rastie, zrejme čoraz viac činností môžete robiť spolu ako rodina.

Moja najbližšia rodina je pomerne širšia a často spolu trávime čas na dedine, alebo na chate. Pridajú sa k nám Paťoví synovia, kamaráti, sme veselá banda, ktorá si vie všeličo poriadne užiť.

Je pravda, že vaši rodičia od narodenia vychovávajú aj vašu už 15-ročnú neter Rebeku, dcéru vášho brata?

Áno.

Prečo?

Žiaľ nie všetky ženy sú aj zodpovedné matky... Moji rodičia tak majú tri deti a obdivujem ich ako obetavo a s ľahkosťou to všetko už roky ešte aj popri práci zvládajú.

Ste tiež veľmi silne športovo založená rodina... Ako držia vaše platničky, s ktorými ste mali vlani problémy?

Zatiaľ poslúchajú.

Na chate máte vraj aj krytú plaváreň – o to sa zrejme treba pravidelne starať. Kto je za ňu zodpovedný?

Bazén bol sen môjho otca a dnes si ho užívame všetci. Je automatizovaný, takže až taká práca s ním nie je. Nepoznám lepší relax ako si ísť ráno zabehať k susedovi do jablčného sadu a potom sa hodiť do bazéna.

Ako vám chutí život bez kávy, s ktorou ste pred časom sekli?

Už mám pocit, že som asi jediná, ktorá kávu nepije. (smiech) Kedysi som bola poriadna kávičkárka, ale zdalo sa mi, že jej pijem až príliš. Tak som ju prestala piť úplne a cítim sa super. Už dlhšie si zbieram v horách bylinky, z ktorých si podľa rôznych receptov varím čaje. Celkovo som vyznávač domácej stravy a slovenských potravín.

Otvoriť galériu

Človek by mal v určitých cykloch meniť zamestnanie. Vás po tých rokoch v Markíze nepokúša spraviť zmenu?

Markíza mi zmenila život a určite jej patrí moja novinárska duša. Spolu to ťaháme už roky, formujeme sa navzájom a som vďačná za tvorivosť, slobodu a možnosti, ktoré mi ponúka. Novinárčina je moja druhá DNA a aj po rokoch ma stále neskutočne napĺňa a baví.

Na Bratislavských módnych dňoch ste pred časom predvádzali jedny veľmi odvážne šaty. Ako ste sa v nich cítili? Boli ste sama sebou?

Mne sa až také odvážne nezdali. (smiech)

Žiarite spokojnosťou – ste optimistka, alebo máte naozaj taký dokonalý život?

Narodila som sa pod šťastnou hviezdou a keby sa v živote čokoľvek stalo, dostala som 38 naozaj radostných a krásnych rokov. Žijem si svoje sny, život neberiem až tak vážne a bláznivo sa dokážem tešiť z maličkostí. Dokonalosť je nudná, ale mám radostnú povahu, ktorá mi veľmi uľahčuje život.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo