Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.07.2015 12:00 | Správy | Domáce správy
Video

Miška ochorela na brigáde na Cypre: Posledná fotka pred záhadným ochrnutím!

Je krásna, mladá, chce žiť a splniť si všetky túžby. Michaela (19) z Veľkého Kýra (okr. Nové Zámky) odišla na Cyprus, kde si chcela zarobiť na svoj sen – výlet do Ameriky.

Viete o niekom, kto by vedel Miške pomôcť? Píšte nám na tip@novycas.sk alebo volajte 0918 620 001Tešila sa, že jej plány vychádzajú, keď sa zrazu všetko mrazivo zvrtlo. Z jedného dňa na druhý si Miška prestala cítiť polovicu tela. Nedokázala stáť na nohách, nemohla sa pohnúť a lekári ju zachraňovali v poslednej chvíli. Po dlhých vyšetreniach prišla krutá správa. Nikto nevie povedať, čo a prečo sa s Miškou stalo. Dievča plné života si prestalo cítiť telo a dýchať mu pomáha prístroj. Mladá študentka hotelovej školy odišla koncom júna na Cyprus do Ayia Napa, kde už v minulosti pár mesiacov pracovala ako čašníčka.

 

Do exotickej krajiny sa po roku vrátila, pretože si tam našla skvelých kamarátov a veľmi sa tam tešila. Tentoraz našla prácu ako predavačka v obchode. Ako blesk z čistého neba však zrazu rodinu zasiahla krutá rana. „Volala mi, bola šťastná a nemala žiadny problém. V pondelok sa mi sťažovala, že ju veľmi bolí ruka a nejako slabo si ju cíti. Tak som jej povedala, aby išla k lekárovi a oddýchla si. Lekár jej dal tabletky, injekciu a odišla domov. Na druhý deň jej už bolo dobre. Žiaľ, na tretí deň mi už volala, že si necíti celú jednu stranu tela a už nevládala ani chodiť. Kamarát, ktorý tam s ňou bol, jej volal sanitku a pomáhal jej do nej nastúpiť, ona už vôbec nevládala,“ opisuje začiatky záhadnej choroby mamička Gizela (42).

Otvoriť galériu
Začal sa neuveriteľný kolotoč vyšetrení. Miška bola štyri dni v umelom spánku. V nemocnici jej urobili všetky vyšetrenia, ale žiadnu diagnózu neurčili. „Zobrali sme si ju na Slovensko a odvtedy je v nemocnici v Nových Zámkoch. Necíti si od krku dolu vôbec nič. Má vývod v hrdle, ktorý jej umožňuje dýchať. Dokážeme s ňou komunikovať tak, že jej odčítavame z pier. Nosíme jej jesť a nič iné nám nezostáva, len veriť, že sa nájde lekár, ktorý zistí, čo jej vlastne je,“ zúfajú si rodičia mladej slečny.

Otvoriť galériu
Rodičia veria, že ich jediná dcérka bude opäť zdravá.
Zdroj: zuzana šišovská, archív TV Markíza
„Došlo k nedokrveniu krčnej miechy a na základe toho k ochrnutiu celého organizmu s nutnosťou dýchania prístrojom, lebo nedokáže sama dýchať,“ vysvetľuje prednosta OAIM v Nových Zámkoch Štefan Krbila. Rodičia sú vďační, že tu i na Cypre robili všetci, čo sa len dalo, no zatiaľ je to málo. Pre dcérku by urobili čokoľvek. „Píšeme na všetky svetové strany, do zahraničia aj na Slovensko...“ Miška totiž neprekonala žiadnu infekciu ani vírus a ani nemala úraz. Nik preto nechápe, prečo Miškino telo zrazu zlyhalo. „Nechceme nič, len nájsť neurochirurga, ktorý nám pomôže,“ dodávajú s nádejou rodičia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vlak núdzovo zastal a odrazu vyšľahli obrovské plamene: Hlásia zranených
Kráľ Karol III.
Foto
Kráľ Karol sa vzoprel rakovine: Bez TEJTO ženy by to nezvládol, nová FOTO hovorí za všetko
Matúš je otcom rozkošnej dcérky Ney.
Foto
Kolárovský exkluzívne: PRVÁ spoveď po prepustení z liečebne! O drsnom režime aj malej dcérke
Peter Pellegrini (Hlas)
Pellegrini čelí prvej veľkej skúške: Mal by sa začať krotiť, tvrdí Hrabko
Mária prvýkrát za 15 rokov takmer koncert neodohrala.
Foto
Mária Čírová to povedala na rovinu: Už ma nebaví ľudí TOMUTO učiť, nech mi pokojne závidia!
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
(ilustračné foto).
Podlo oklamal známu influencerku a potom ju pripravila o život: Čo za tým bolo?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov