Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2015 20:10 | Šport | Futbal
Video

Slovenský futbalový majster je pripravený obhájiť pozície: Sme silnejší a skúsenejší!

Slovenský futbalový majster AS Trenčín hodlá udržať skvelé pozície z minulej sezóny ovenčenej ziskom prestížneho double. 

Na utorňajšej predsezónnej tlačovej konferencii prezentovalo vedenie snahu uspieť v novej štruktúre Asociácie športových klubov po športovej stránke, hoci prioritou je najmä dobudovanie novej infraštruktúry.

Pod "záštitou" futbalového AS do trenčianskej športovej rodiny pribudol hádzanársky ženský klub aj nový footgolfový klub AS. "Našou prioritou je vybudovanie novej infraštruktúry, vieme, že mesto Trenčín odsúhlasilo začiatok výstavby nového štadióna. Po športovej stránke hodláme v spolupráci s našimi partnermi Aegon a Adidas potvrdiť získané pozície," povedal marketingový riaditeľ AS Igor Schlesinger.

Letná prestávka je krátka, v Trenčíne museli preto intenzívne pracovať. Tím opustil z väčších mien len Karol Mondek (Baník Ostrava), ďalej Damián Bariš, Daniel Bednárik, Martin Vlček, Apostolos Katsetis a Emmanuel Edmond. Opačným smerom prišli Aliko Bala a John Chia z Nigérie, Wesley Da Silva z Brazílie, Matúš Opatovský a trio juniorov z domácej liahne Tomáš Šalata, Denis Jančo a Martin Šulek. Tréner Martin Ševela hodnotil prípravu pozitívne:

"Prvé dni letnej prípravy som nabádal hráčov, aby zabudli na to čo bolo, už sa totiž chystáme na niečo nové. Koncentrácia musí byť na požadovanej úrovni. V prvých dňoch nám ešte chýbali chlapci, ktorí boli v reprezentačných tímoch. Rabiu a Madu z Nigérie či van Kessel z karibského Curacaa. Potom to už bolo OK, všetci boli zanietení prácou. Máme za sebou vydarenú prípravu, v ktorej nás preverili silné české kluby."

Na margo sily kádra, ktorý v 2. predkole Ligy majstrov 2015/2016 otestuje slávny rumunský šampión Steaua Bukurešť, tréner majstra uviedol: "Odišiel iba Mondek. Mrzia zranenia univerzálnych Lawrencea a Holúbeka, bude to dlhodobejšie. Musíme sa s tým vyrovnať. Sme ale silnejší. Dovolím si tvrdiť, že sme skúsenejší a dôležité bude rozmýšľať pohárovo. V pohárovej Európe už budú všetky chybičky potrestané. Mojou úlohou bude hráčov pripraviť po mentálnej stránke. Budujeme ich sebadôveru. Až samotný dvojzápas so Steauou, ktorá je favorit, ukáže, či sa to podarilo."

Majster nehodlá pred novou sezónou nič meniť na ofenzívnom a potentnom hernom štýle. "Budeme pokračovať vo filozofii útočného futbalu, nechceme to meniť. Chlapci už inak hrať nevedia, až to musíme tlmiť, lebo je nutné, aby si plnili aj defenzívne úlohy. V Európe sa každá chyba hneď prejaví," dodal Ševela.

Za kabínu dostal slovo kapitán Peter Kleščík, ktorý už na oslavy double pod hradom Matúša Čáka zabudol: "Bolo to fantastické a budeme sa chcieť o to oprieť. Budeme chcieť opäť zažiť niečo také fantastické ako v minulej sezóne. Naše umiestnenia mali rok čo rok stúpajúcu tendenciu. Minulý rok sme dosiahli maximum. Ale musíme mať tie najvyššie ciele a veríme, že sa nám to podarí zopakovať. Predchádzajúce dva roky sme hrali štyri zápasy v pohárovej Európe, ak by to tento rok bolo šesť, bolo by to fantastické."

Aj podľa Kleščíka je tím silnejší ako v minulej sezóne: "Mužstvo zostalo pokope a to je najdôležitejšie. pribudli noví mladí chlapci, ktorí sa zapracovávajú. Môže to byť ešte lepšie. Pokiaľ budeme mať jeden cieľ a jednu túžbu, nebudeme mať problém."

Trenčín budú chcieť detronizovať ligoví rivali Žilina, Slovan či Trnava, s tým ale na Sihoti počítajú: "Kvalita ligy pôjde iste vyššie. Mužstvá sa posilňujú a to je dobré aj pre ligu, aj pre slovenský futbal a fanúšikov. Bude motivácia aj pre nás. Budeme sa snažiť nepodliezť našu latku," dodal Kleščík.

AS v príprave doteraz odohral 6 zápasov s bilanciou 3 výhry, jedna remíza a dve prehry. V Nemšovej ho ešte 8. júla preverí Sigma Olomouc v generálke na LM, v ktorej prvý zápas odohrajú Trenčania v Žiline v utorok 14. júla. Keďže na ich štadióne prebieha rozsiahla rekonštrukcia, vrátane novej umelej hracej plochy, budú musieť doriešiť aj dejiská prvých ligových zápasov. je tu možnosť, že by niekoľko úvodných kôl absolvovali na ihriskách súperov. Fortuna ligu začína Trenčín na pôde nováčika z Michaloviec.

Káder AS Trenčín na novú sezónu 2015/2016:

brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár

obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič (Srb.), Tomáš Šalata, Martin Šulek, Kingsley Madu (Nigéria), Peter Čögley, James Lawrence (Angl.), Ramón Rodriguez da Silva (Braz.), Peter Kleščík

stredopoliari: Ryan Koolwijk (Hol.), Ibrahim Rabiu (Nigéria), Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Denis Jančo, Stanislav Lobotka

útočníci: Gino van Kessel (Hol./Curacao), Jairo de Macedo da Silva (Braz.), John Chia (Nigéria), Aliko Bala (Nigéria), Dávid Guba, Wesley Moraes Ferreira Da Silva (Braz.)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Do NATO sme vstúpili pred dvomi dekádami: Blanár zaujal k veci jasný postoj
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
Janka navštívila Sivú Bradu, vzácne miesto neďaleko Spišského Podhradia.
FotoVáš Tip
Jedno z najohrozenejších miest na Slovensku: Poznáte TENTO skrytý poklad Východu? Turistom zaplesajú srdcia!
(ilustračné foto)
Spánok je dôležitejší, ako ste si doteraz mysleli: Jeho nedostatok dokáže zapríčiniť... Pozor na vzťahy!
Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu