Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2015 16:44 | Šport | Hokej
Foto

Laco Nagy konečne prehovoril: Otvorená spoveď o situácii v Slovane!

Hokejisti Slovana Bratislava v utorok absolvovali prvý predsezónny tréning na ľade.

Na zimnom štadióne v Lamači sa predstavilo 16 korčuliarov a dvaja brankári. Na štarte prípravy nechýbali čerstvá posila - útočník Rastislav Špirko, staronová tvár Ivan Švarný či slovinské duo Rok Tičar a Žiga Jeglič, ktoré predĺžilo zmluvy o ďalšiu sezónu.

"Belasí" sa tak v utorok dostali konečne do akcie, aj keď iba v tréningu, a mohli tak zabudnúť na dlhé mesiace napätia a otáznikov, kde vôbec bude v najbližšej sezóne Slovan hrať. "Každý pozorne sledoval, či bude hrať Slovan KHL, extraligu, alebo dokonca niekde inde. Nakoniec to dopadlo takto a začneme v KHL. Je to dobré pre fanúšikov v Bratislave i pre mňa. Vlani sa mi tu páčilo a bol som tu rád," povedal najproduktívnejší hráč Slovana v uplynulej sezóne Ladislav Nagy, ktorý v 51 zápasoch nazbieral 41 bodov.

Otvoriť galériu

Mesiace neistoty strávil najmä doliečovaním si zranenia slabín. Zároveň zvažoval aj svoju ďalšiu budúcnosť. Tridsaťšesťročný krídelník mal ponuky zo Švédska, Fínska i Česka, no rozhodol sa čakať, ako sa vyvinie situácia v Bratislave. "Kontaktovali ma z viacerých klubov, ale neriešil som to. Povedal som im, že mám zmluvu v Slovane. No keby nešli do KHL, skončí sa mi tu kontrakt a mohol by som odísť inde," pokračoval.

Pre Slovan sa rozhodol aj napriek tomu, že jemu i ďalším hráčom stále nevyplatil mzdy za niekoľko uplynulých mesiacov. Nagy však verí, že sa celá situácia rýchlo vyrieši. "S vedením klubu ešte musíme dotiahnuť nejaké veci. Dúfam, že všetko vyriešia a ak sa to podarí, mohol by byť začiatok sezóny dobrý. Šliapalo by nám to lepšie ako minulú sezónu a bolo by to super. Už teraz sa skladá dobré mužstvo, prídu brankári a určite ešte nejaké posily, máme výborného trénera, takže by to mohlo všetko klapať," dodal.

 

Na nový ročník sa už teší aj skúsený český center Václav Nedorost, ktorý súhlasil s podmienkami ročného kontraktu, a v utorok už stál na ľade so staronovými spoluhráčmi. Ďalší hráč so skúsenosťami zo zámorskej NHL odohral vlani za Slovan napriek zraneniu 37 duelov a zaznamenal 18 bodov. "Som rád, že to dopadlo takto a Slovan bude pokračovať v KHL. Pokiaľ sa vyriešia veci z uplynulej sezóny, tak je to pre mňa asi to najlepšie, čo sa mohlo stať," povedal po tréningu.

Otvoriť galériu

Tridsaťtriročný hokejista utrpel v januári zranenie v dolnej časti tela. "Mám za sebou prvú operáciu bedrového kĺbu, nevedel som čo mám čakať. Teraz som už druhý-tretí týždeň na ľade, testoval som to už aj doma a nemám žiadne problémy. Verím, že to vydrží aj vo veľkej záťaži," dodal Nedorost, ktorý absolvoval v kariére už pätnásť operácií.

Po dvoch rokoch bude dres s orlom na hrudi opäť obliekať Švarný, ktorý rovnako uzavrel so Slovanom kontrakt do 30. apríla 2016. Tridsaťročný zadák pôsobil v bratislavskom klube už v rokoch 2011 - 2013, v premiérovej sezóne "belasých" v KHL 2012/2013 pomohol tímu k postupu do play off. "Predbežne sme boli dohodnutí už nejaký týždeň, čakalo sa na to, či pôjdu naozaj do KHL. Nakoniec sa to podarilo, takže kontrakt sme podpísali včera, išlo to dosť rýchlo," povedal.

Situáciu okolo Slovana nechal na funkcionárov a radšej si išiel vyčistiť hlavu: "Mal som to šťastie, že som bol na dovolenke, nemal som prístup na internet, takže som tie každodenné správy nečítal. Samozrejme, nejaké sa ku mne dostali. Sledoval som to s nadhľadom, my hráči sme to nemali v rukách. Sme šťastní, že to kompetentní vybavili tak, že Slovan je ďalej v KHL. Bolo aj niečo iné, ale žiadne konkrétne ponuky. Ja som veril a dúfal, že budem hrať tu."

Otvoriť galériu

Trojnásobný účastník svetových šampionátov (2009, 2013 a 2014) okúsil nadnárodnú súťaž aj v drese chorvátskeho Medveščaku Záhreb, v uplynulej sezóne pôsobil v Diname Minsk. V bieloruskom klube však nenastupoval pravidelne, v 19 dueloch základnej časti získal iba bod za asistenciu. "Preto som sem prišiel, aby som viac hrával. Nikto nechce vysedávať na tribúne a pozerať sa na spoluhráčov. Tú sezónu chcem hodiť za hlavu, našťastie je za mnou a už sa sústredím na novú," dodal.

Utorňajší tréning viedol nový asistent trénera Roman Stantien, ktorý sa vrátil po roku z Dukly Trenčín. Hlavný kouč Miloš Říha totiž riešil s vedením klubu formovanie kádra pred štartom ďalšej časti prípravy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!