Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2015 08:25 | Správy | Zahraničné správy
Video

Predzvesť budúcej tragédie? Musím končiť, už prišiel, napísala Monika Kramná kamarátke!

Vypočúvaním znalcov pokračuje súd s Petrom K. (37). Je obvinený z vraždy Moniky († 36) a Klárky († 8). 

Čo sa dialo na súde doteraz

V pondelok vypovedal Petr Kramný, stále sa drží svojej výpovede, že dievčatá a on boli otrávení, on vďaka svojej telesnej konštitúcii a "pretože je chlap", prežil.

Sudkyňa Renata Gilová sa s Kramným nemaže, niekoľkokrát jeho, ale aj mnohých svedkov, nachytala takpovediac pri lži - viacerí z nich totiž vypovedali na súde inak ako v prípravnom konaní.

Kramného rodina sa obžalovaného pochopiteľne zastáva, až na jeho sestru, ktorá už dlho tvrdí, že je jej brat vrah.

Na súde prehovorilo veľa priateľov manželov Kramných a mnoho z nich chcelo vypovedať v prospech Petra K., skôr to ale vyzerá, že mu väčšina z nich ublížila - potvrdzovali domnienky o Monikinej nevere, čo ale funguje ako možný motív k vražde.

V piatok sa tiež čítali výpovede z prípravného konania a okrem iného medzi nimi bola aj milenka Petra Kramného Šárka L. Tá prezradila, aké sexuálne chúťky mal Petr K. už pár mesiacov po smrti svojich najbližších.

 

ONLINE

Online prenosy

Znalci môžu rozmetať verziu Petra K. o otrave. Naopak, môžu potvrdiť vraždu elektrinou. A tiež zrejme poodhalia pozadie Petrovej osobnosti.

Výpovede svedkov z minulého týždňa mali odhaliť prípadný motív vraždy. Teraz na rad prichádzajú znalci, ktorých závery sú zrejme tromfom obžaloby. Mali by vyvrátiť tvrdenie Petra K. o celodennom zvracaní a hnačkách.

"Patológovia v Ostrave pri pitve zistili, že pažerák dievčat nebol poleptaný žalúdočnými šťavami. Navyše ich črevá obsahovali normálne tuhú stolicu," opísal českému Blesku zdroj.

 

Je otázkou, ako sa s týmito faktami popasuje obhajoba. "Výsledok egyptskej pitvy aj posudok, ktorý som si nechala robiť v Prahe, potvrdzuje verziu môjho klienta," uviedla obhajkyňa Petra K. Jana Rejžková. Zostane Petrovi K. na tvári úsmev zo začiatku procesu?

Naplánované výpovede na utorok 7. júla

Výsledky pitvy Moniky a Klárky

MUDr. Margita Smatanová, Ph. D., MUDr. Marek Dokoupil

Lekári Ústavu súdneho lekárstva v Ostrave. 9. augusta sa im na pitevný stôl dostali telá Moniky a Klárky. Obidvaja budú vyvracať verziu Petra K. o zvracaní a hnačkách. Pažerák obetí totiž nebol poleptaný žalúdočnými kyselinami a v črevách bola nájdená tuhá stolica.

Toxikologický rozbor

RNDr. Marie Staňková, Ph. D.

Lekárka a súdny znalec v odbore toxikológia. Mala na starosti analýzu tak z tela Moniky a Klárky, tak zrejme z trička, ktoré Petr K. poslal policajtom a ktoré malo obsahovať jeho zvratky. Ani jeden z testov však nepreukázal prítomnosť toxických látok. Už skôr však Rejžková tvrdila, že Egypťania sú v jedoch rafinovaní, je teda otázkou, ako sa s dôkazmi teraz vysporiada.

Vstupy elektriny do tela Moniky a Klárky

MUDr. Igor Dvořáček, Ph. D.

Prednosta Ústavu súdneho lekárstva v Ostrave. Už v minulosti sa vyjadril k verzii Petra K. "Informácie o otrave jedmi alebo rozleptaní žalúdka žieravinou sú úplne nezmyselné dedukcie. Hovoril som s patológom, ktorý obe pitval," povedal Dvořáček. Vtedy ale nechcel prezradiť, že za smrťou Moniky a Klárky stojí elektrina.

Získavanie dôkazov proti Petrovi K.

kpt. Mgr. Tomáš Doubek

Policajt, ktorý bol zrejme s delegáciou v Egypte. Možno sa vyjadrí k odpočúvaniu alebo metódam, ako Petra K. vyšetrovali. Mohol by prehovoriť o zmazaných fotkách, ktoré polícia z pamäťovej karty foťáku obnovila a na ktorých boli chúlostivé obrázky Klárky.

Streda 8. júla

Elektrotechnický posudok

prof. ing. Karel Sokanský, CSc.

Profesor na Fakulte elektrotechniky a informatiky Vysokej školy banskej v Ostrave, znalec v odbore elektrotechnika - silnoprúd. Na katedre sa venuje svetelnej a osvetľovacej technike. V posudku by mal načrtnúť možnosti vraždy Moniky a Klárky. Zrejme uvedie aj možnosť vytiahnutia drôtikov z nočného stolíka medzi posteľami. Posudok ale nemohol robiť na mieste, čoho sa môže chytiť obhajkyňa Petra K.

Štvrtok 9. júla

Sexuologický posudok

Petra K. MUDr. Dana Skřontová

Psychiatrička z Opavy, mala by osvetliť sexuálnu orientáciu Petra K. Posudok sa robil pravdepodobne kvôli chúlostivým obrázkom Klárky. Obžalovaný kvôli nemu dokonca podstúpil vyšetrenie nasadeným citlivým krúžkom na penise merajúcom prekrvenie pohlavného orgánu.

Psychologický posudok

PhDr. Helena Khulová

Psychologička z Opavy, jej posudok má byť o tom, že Petr je nevyzretá osobnosť. Na partnera sa prisaje a keď je zahnaný do úzkych, reaguje agresívne, čo môže prerásť až vo vraždu. Keďže je jeho osobnosť ťažko meniteľná, všetko by sa pri novom vzťahu opakovalo.

Piatok 10. júla

prof. MUDr. Jiří Štefan, DrSc.

Lekár a súdny znalec, pracuje na III. Lekárskej fakulte Univerzity Karlovej. Zrejme má na starosti odborný posudok, ktorý si nechala spracovať obhajkyňa Petra K. Jana Rejžková. Podľa jej slov potvrdzuje verziu obžalovaného.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Úmrtnosť vlani na Slovensku klesla: Toto bola najčastejšia príčina smrti!
Filipa aj Denisu napadla medvedica.
Foto
Obete zastrelenej medvedice majú stále strach: Denisa od incidentu nebola vonku! Poznačilo to aj Filipovho synčeka
Spoznávate tohto muža?
Foto
Krádež v obchodnom centre v Bratislave: Muža zachytili kamery! Spoznávate ho?
Dusno na súde medzi Kollárom a Richterovou.
Foto
Dusno na súde! Kollár a Richterová po takmer 4 hodinách na pojednávaní: Prečo odchádzala s úsmevom?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Komplikácie na diaľnici smerom do Bratislavy: Na ceste sa nachádza... Vodiči, dávajte si pozor!
V košickej zoo sa vyskytla vtáčia chrípka (archívne foto).
Váš Tip
V košickej zoo to na jar ožíva: Na čo všetko sa môžu návštevníci tešiť už počas sviatkov?
ilustračné foto
Foto
Najdivokejšie predpovede brazílskeho Nostradama pre rok 2024: 3. svetová, nový kráľ a... Jedna sa už mala naplniť!
(ilustračné foto)
Francúzsko je zdesené: Riaditeľovi školy sa vyhrážajú smrťou po hádke o hidžábe!
Foto
Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy
Foto
Kapitán hokejovej repre sa zranil: Je ohrozená jeho účasť na MS?!
Pád mosta v americkom Baltimore
Foto
Najhoršie správy sa potvrdili: Tragická dohra zrúteného mosta! Z vody vytiahli...
Novou šéfkou Bibiany sa stala Petra Flach.
Foto
Ďalší prešľap Šimkovičovej: Dosadila za riaditeľku Bibiany kamošku z Kittsee?! Smatanová je zhrozená