Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2015 00:00 | Šport | Hokej
Video

Slovan zbrojí do novej sezóny: Po trénerovi a brankárovi ohlásil klub päť nových posíl!

Ďalšia cenná posila. V piatok vedenie HC Slovan Bratislava oznámilo, že do novej sezóny KHL získalo známeho kanadského brankára Michaela Garnetta (32). 

Cez víkend nám návrat k belasým potvrdil aj reprezentačný obranca Ivan Švarný (30). Teraz mal na stole aj iné ponuky, no keď sa ozval Slovan, vraj neváhal. „Teším sa, že budem hrať opäť doma. Po nejakých rokoch strávených vonku si to človek viac váži,“ vyhlásil Ivan Švarný. Dva mesiace sa pripravoval individuálne v Nitre a zajtra už začne trénovať s belasými. Verí, že problémy s financiami ako vlani sa opakovať nebudú: „Som presvedčený, že manažment urobí pre to všetko a do nového ročníka bude chcieť ísť s čistým štítom!“

Ostáva aj Starosta

Jeden z kľúčových hráčov z minulej sezóny sa s manažmentom klubu dohodol na predĺžení zmluvy o ďalší rok. Tridsaťštyriročný skúsený obranca, ktorý má za sebou viac ako desať sezón v Rusku, prišiel do Slovana pred štartom ročníka 2014/2015. Celkovo nastúpil na 42 zápasov, v ktorých zaknihoval sedem bodov. V závere sezóny pribrzdilo držiteľa Gagarinovho pohára z Ufy zranenie v dolnej časti tela, pre ktoré vynechal aj svetový šampionát v Česku.

 

Mihálik potiahne v Slovane 4. sezónu

Slovenský hokejista Vladimír Mihálik predĺžil o ďalší rok zmluvu so Slovanom Bratislava. V pondelok o tom informoval oficiálny web účastníka KHL. Dvadsaťosemročný obranca, ktorý prišiel k "belasým" pred jeho vstupom do Kontinentálnej hokejovej ligy pred sezónou 2012/13, bude v klube pôsobiť už štvrtú sezónu v rade. Predtým hral tiež v KHL v tíme HC Lev Poprad, ako aj vo švédskej Elitserien a na 15 zápasov okúsil zámorskú NHL. Najvyšší obranca v nadnárodnej súťaži nastúpil v minulej sezóne za Slovan v 33 stretnutiach. Na dlhšie ho vyradilo nepríjemné zranenie tváre, keď ho 29. novembra v stretnutí proti Atlantu Mytišči trafil puk pod oko. Po operácii sa do zostavy vrátil takmer po dvoch mesiacoch.

Špirko do apríla

Slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Slovan Bratislava získal do svojich radov ďalšiu posilu. Vedenie "belasých" sa dohodlo na kontrakte do 30. apríla 2016 s útočníkom Rastislavom Špirkom. Informoval o tom oficiálny web klubu. Tridsaťjedenročný hokejista má bohaté skúsenosti z KHL, nasledujúca sezóna v nadnárodnej súťaži bude už jeho piata. Postupne hral v tímoch Lev Poprad, Avtomobilist Jekaterinburg, Spartak Moskva a naposledy obliekal dres Amuru Chabarovsk. Celkovo v KHL nastúpil na 205 zápasov a na konto si pripísal 84 bodov.

Odchovanec martinského hokeja v minulosti skúšal šťastie aj za morom, kde si vyskúšal juniorské súťaže USHL a NCAA. Okrem toho v slovenskej extralige hral za Martin a počas kariéry strávil tri roky aj v českej najvyššej súťaži. S Pardubicami v roku 2010 získal aj majstrovský titul. Je tiež členom širšieho kádra slovenskej reprezentácie, v A-tíme odohral 35 duelov.

20-ročný obranca Luža sa upísal na 2 roky

Vedenie hokejového Slovana Bratislava si po Tomášovi Starostovi a Vladimrovi Mihalikovi zmluvne zaviazalo ďalšieho obrancu. S 20-ročným Patrikom Lužom sa účastník KHL dohodol na dvojročnom kontrakte do apríla 2017. Informoval o tom oficiálny klubový web. Odchovanec "belasých" tak v auguste vstúpi už do svojej štvrtej sezóny v nadnárodnej súťaži.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila
Jozef († 61) sa zrútil z manipulačného chodníka na betón.
Foto
Jozef († 61) sa zrútil zo 6 metrov na betón: Po páde ešte komunikoval! Ako k tragédii došlo?
Peter Pellegrini
Foto
Hudobníci z ministerstva vnútra oslavovali vo veľkom štýle: Kto robil garde političkám a budúcemu prezidentovi?!
Mikuláš a Harkabus dozorovali prípad vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).
Foto
Otec Kuciaka († 27) reaguje na nečakaný koniec prokurátorov: Neskrýval sklamanie! Bude to mať veľký vplyv na...
O hrade v Banskej Štiavnici porozpráva rytier, ktorý je sprievodcom.
Foto
Cestovanie časom pri Banskej Štiavnici: Návrat do 13. storočia! Neuveríte, o čo ide
Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite