Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.07.2015 08:35 | Šport | Tenis
FotoVideo

Mladučká tenisová kráska dobýva svet: Víťazstvá jej pomáhajú platiť účty!

Vyradila našu Danielu Hantuchovú a mocnú Serenu Williamsovú privádzala do zúfalstva. Zoznámte sa s Heather Watsonovou...

Jedna je tridsaťtriročná šampiónka, ktorá si iba tenisom dokázala zarobiť neuveriteľných 70 miliónov dolárov, druhá je dvadsaťtriročná kráska, ktorej tenisové úspechy pomáhajú platiť účty. Reč je o Serene Williamsovej a Heather Watsnovej, ktoré spolu v piatok predviedli v treťom kole na Wimbledone divadlo, aké sme v ženskom tenise už dlho nevideli.

Otvoriť galériu
Heather Watson
Zdroj: reuters

Otvoriť galériu

Päťnásobná víťazka Wimbledonu vstúpila do duelu s Watsonovou úspešne. Súperke dvakrát v prvom sete prerazila podanie a presvedčivo triumfovala 6:2. Problémy sa objavili až v druhom dejstve. Na konto Američanky pribúdalo čoraz viac nevynútených chýb, čo Britka dokonale využila. Williamsovej vzala podanie v piatom geme, následne aktívnou hrou aj v tom deviatom a pri svojom servise premenila druhý setbal.

Otvoriť galériu
Heather Watson
Zdroj: reuters

Na začiatku tretieho dejstva sa svetová jednotka na dvorci len hľadala. Watsonová ju dvakrát brejkla a viedla už 3:0. Hoci Williamsovej úderom naďalej chýbala potrebná istota, do hry o víťazstvo ju vrátil heroický štvrtý gem. Na jeho zisk premenila až šiesty brejkabl, následne strhla vedenie na svoju stranu, no ani tento zvrat jej nestačil. Watsonová sa postarala o ďalší obrat, za stavu 5:4 podávala na víťazstvo, ale stratila servis a napokon aj celý zápas.

 

Relatívne neznáma Heather si napriek prehre v súboji Dávida s Goliášom spravila obrovské meno, o čom svedčí aj drastický nárast jej "followerov" na twitteri (zo 72 tisíc na 120 tisíc). "Najlepšia atmosféra! Cítim sa požehnaná, ďakujem všetkým. Serena dokázala, prečo je najlepšia na svete... Ja sa však vrátim, sľubujem," napísala na sociálnej sieti po nervydrásajúcom zápase.

Otvoriť galériu
Heather Watson
Zdroj: instagram

Mladá kráska si získala srdcia fanúšikov už v druhom kole, v ktorom zdolala našu Danielu Hantuchovú 4:6 a 2:6. Po tomto zápase bola dokonca natoľko nervózna, že v jednom rozhovore zo seba vydala aj takúto vetu: "Keby som dnes nebola schopná vyhrať zápas, tak by ma bola porazila," ďakujeme Heather za bystrú analýzu.

Okrem nových fanúšikov získala Watsnová vo Wimbledone taktiež šek na 77 tisíc dolárov, ktoré chce využiť rozumne: "Nedávno som si kúpila vlastný byt a musím začať platiť prvé účty," zdôverila sa. "Takže toto mi hádam pomôže."

Otvoriť galériu
Heather Watson
Zdroj: instagram

Nie vždy sa však mohla tešiť masívnej podpore fanúšikov. Watsnová sa totiž po tohtoročnej prehre na Australian Open rozhodla otvoriť Pandorinu skrinku. Bez hanby povedala, že za jej neúspechom stála menštruácia, za čo si vyslúžila vlnu kritiky.

Otvoriť galériu

Teraz je už ale všetko dávno zabudnuté a Heather si užíva radosť z masívnej podpory. Aj napriek sláve však môže byť život na tour častokrát veľmi osamelý. Sama hráčka priznala, že po rozchode s jej priateľom (s ktorým bola dva roky) je to na cestách občas náročné... My samozrejme sympatickej tenisovej bojovníčke držíme v jej súkromnom i športovom živote palce a veríme, že o nej v budúcnosti budeme ešte veľa počuť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz