Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.07.2015 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Video

Súd s Petrom Kramným: Sudkyňa dáva všetkým rovnaké otázky! Sleduje tým jasný cieľ

Nevera, dedičstvo, správanie po návrate, milenky a Kramného zručnosť. Tieto a ďalšie témy rieši sudkyňa Renata Gilová so všetkými svedkami. 

Tí často skúšajú tvrdiť, že už po dvoch rokoch odpovedať nedokážu, keď im je však prečítaná ich predchádzajúca výpoveď, nezostáva im než priznať, ako to teda bolo. Aký je rozpor medzi ich svedectvom a výpoveďou Petra K.?

1. Ako je obžalovaný manuálne zručný?

Táto otázka je dôležitá z pohľadu toho, či údajná Monikina nevera bola skutočným motívom vraždy a tiež či bol čin vopred plánovaný. Obhajoba sa snaží dokázať, že Kramný nijako nežiarlil a možnou neverou sa zaoberal až po smrti manželky, pretože sa snažil zistiť, či si z toho dôvodu nesiahla na život ona sama.

Kramný: Nikdy som Moniku zo žiadnej nevery neupodozrieval. Len v roku 2011 mi volal Natan C. (sused, pozn. Red.) A povedal mi doslova:, Monika ťa podviedla s Jánom! 'Ja som vedel, kto to je - bol s nami 2x alebo 3x na chate na Slovensku. Odprisahal mi na smrť otca a Klárky, že mi neverná nebola.

Svedkovia: O možnej nevere Kramný hovoril v podstate s každým zo svedkov. Svetlana a Natan C. popísali, ako mu povedali o Monikinej afére s Jánom a ako reagoval. Všetci sa ale zhodovali, že podozrenie prekonal, Monike uveril a všetko sa snažil zistiť až po jej smrti. V piatok ale prišiel zvrat, keď žalobca prečítal záznam jeho rozhovoru s kamarátom Milošom P., s ktorým neveru riešil mesiac pred dovolenkou.

 

2. Kedy obžalovaný hovoril o manželkinej nevere?

V prípade, že by mala Monika skutočne depresie a samovražedné sklony, nahrávalo by to Kramného verzii, že čin mohla spáchať ona.

Kramný: Zaregistroval som to asi raz začiatkom roka. Monika mi povedala z ničoho nič:, Čo by si robil, keby sa so mnou niečo stalo? Ak by si si našiel nejakú inú. 'Bral som to zo srandy, tak som jej odpovedal, že jasne, nejakú mladšiu, ale vôbec som to nebral, ako že to myslí vážne.

Svedkovia: Známi rodiny sa väčšinou zhodujú, že sa Monika rada bavila, bola veselá a temperamentná. Maximálne zmieňujú výkyvy nálad. Keď mu hovorí o psychických problémoch alebo dokonca návšteve psychiatra, je zdrojom tejto informácie väčšinou Petr Kramný.

3. Mala Monika samovražedné sklony?

Táto otázka v kombinácii s tou predchádzajúcou má vysvetliť, či by Monika bola alebo nebola schopná svojej dcére ublížiť a vziať ju so sebou. Súčasne tiež preto, či je možné, že Monika nechala celý deň svoju dcéru v stave, aký Kramný opisuje, bez lekárskej pomoci na izbe.

Kramný: O vzťahu Moniky s Klárkou sa nijako negatívne nevyjadril.

Svedkovia: Aj svedkovia Moniku opisujú ako normálnu, starostlivú matku, ktorá dcéru dobre obliekala a učila sa s ňou aj cez prázdniny. Len Kramného matka sa do Moniky pustila: "Nehovorila jej Klárinko, ale Klára, zameriavala sa oveľa viac na psíka, ktorého si zaobstarali. To sa mi veľmi nepáčilo. Keď začala chodiť do mažoretiek, vravela jej stále: Klára, Klára, si tučná, nejedz toľko. A divné mi ešte bolo, že sa mi Klárinka raz rozplakala, že o ňu mamička nemá záujem, že je stále pri počítači a že s nimi do toho Egypta nechce ísť."

Otvoriť galériu

4. Aký mala Monika vzťah ku Klárke?

Obžaloba sa snaží upozorniť na to, že sa Kramný zo smrti manželky a dcéry veľmi rýchlo otrepal, smútil len na oko, rýchlo si našiel nové partnerky a o Monike sa vyjadroval nevyberavo a riešil len jej neveru.

Kramný: Bol som v zlej neštandardnej situácii v nepokojnej krajine. Prišiel som o svoju rodinu, musel som sa vyrovnať s tou vecou. Bolo to ťažké. Chcel som vedieť, čo sa stalo. Zisťoval som pravdu, chcel som vedieť, čo sa stalo, aj keby to urobila Monika, preto posmrtné škvrny, nevera... bola to proste úplne ojedinelá situácia.

Svedkovia: Väčšina svedkov sa zhodla, že Kramného správanie po strate rodiny nebolo štandardné. Spomínali, že o Klárke príliš nehovoril, zato dokola zisťoval informácie o Monikinej nevere. Verili tomu, že sa proste snaží zistiť pravdu a pomáha mu to ísť ďalej. Keď sa potom vrátil z Egypta, stratil kvôli svojmu správaniu a kvôli tomu, ako rýchlo si našiel za Moniku náhradu, dôveru väčšiny z nich. Stále ale existujú aj tí, ktorí mu ďalej veria.

5. Ako sa obžalovaný choval po smrti Moniky a Klárky?

Okrem nevery a žiarlivosti stavia obžaloba na predpoklade, že Monika odmietala mať s Kramným sex a ich manželstvo navonok síce fungovalo, po intímnej stránke ale nie.

Kramný: Prebiehalo to úplne normálne. Ja som za celý čas nebol Monike neverný, to znamená, že všetko prebiehalo ako má, tak často ako má, takže ja som nemal vôbec dôvod jej byť neverný. Mala nepravidelné smeny, pred dovolenku zaskakovala za kolegyne, bola unavená, je pravdou, že posledné tri týždne to bolo menej ako zvyčajne kvôli tomu, ale nebolo to nič zásadné. Na dovolenke sex nebol, pretože tam bola Klárka, nedokážem si predstaviť, že by sme tam pred ňou robili intímnosti.

Svedkovia: Väčšina svedkov uviedla, že na túto tému s Kramným nikdy nehovorila. To sa v súdnej sieni snažila tvrdiť aj jeho susedka Kateřina G., ktorá ale doplatila na svoju výpoveď v prípravnom konaní. "On sa vyjadril niečo v tom zmysle, že s Monikou to nebolo ideálne... Nechcela to (sex) tak často ako on," povedala. Ďalšiu ranu potom Kramnému zasadila výpoveď jeho milenky Šárky, ktorá tvrdí, že túžil po drsnom sexe.


6. Sťažoval si obžalovaný na intímny život s manželkou?

Okrem nevery a žiarlivosti stavia obžaloba na predpoklade, že Monika odmietala mať s Kramným sex a ich manželstvo navonok síce fungovalo, po intímne stránke ale nie.

Kramný: Prebiehalo to úplne normálne. Ja som za celý čas nebol Monike neverný, to znamená, že všetko prebiehalo ako má, tak často ako má, takže ja som nemal vôbec dôvod jej byť neverný. Mala nepravidelné smeny, pred dovolenku zaskakovala za kolegyne, bola unavená, je pravdou, že posledné tri týždne to bolo menej ako zvyčajne kvôli tomu, ale nebolo to nič zásadné. Na dovolenke sex nebol, pretože tam bola Klárka, nedokážem si predstaviť, že by sme tam pred ňou robili intímnosti.

Svedkovia: Väčšina svedkov uviedla, že na túto tému s Kramným nikdy nehovorila. To sa v súdnej sieni snažila tvrdiť aj jeho susedka Kateřina G., ktorá ale doplatila na svoju výpoveď v prípravnom konaní. "On sa vyjadril niečo v tom zmysle, že s Monikou to nebolo ideálne ... Nechcela to (sex) tak často ako on," povedala. Ďalšiu ranu potom Kramnému zasadila výpoveď jeho milenky Šárky, ktorá tvrdí, že túžil po drsnom sexe.

7. Ako vám Kramný opísal deň, kedy zomreli?

Táto otázka dokresľuje Kramného osobnosť. ukázať, či sa držal v ústraní a smútil, alebo si naopak užíval slávy.

Kramný: Kramný tento nápad hodil na svoju sestru. "Dosť často som komunikoval so sestrou Lenkou, ako to bude prebiehať teraz. Hovorila, že by sme to mali tlačiť cez médiá, aby som nebol zabudnutý. Neustále mi chodili smsky od novinárov," povedal. Keď potom za ním prišli do Egypta, pomáhalo mu vraj, že sa mal s kým porozprávať.

Svedkovia: Lenka potvrdila, že sama nadviazala kontakt s Českou televíziou. Cestu novinárov do Egypta si ale podľa nej potom vyžiadal Petr K. sám. Že pozornosť médií využíval, odhalili potom hlavne odposluchy. "Keď som bol pri hrobe, neplakal som, nešlo to. Ale to nevadí, bola tma, rovnako by to nebolo vidieť," povedal v nich napríklad. V ďalších telefonátoch potom s kamarátmi plánovali, ako z ľudí dostať peniaze a ktoré médiá osloviť prvé.

8. Ako vnímal záujem médií?

Ak by sa preukázalo, že sa Peter K. snažil z núteného pobytu v Egypte utiecť nelegálnou cestou, bola by to pochopiteľne priťažujúca okolnosť.

Kramný: Na súde Kramný priznal, že mu kamarát Standa posielal rôzne mapy, ale tvrdil, že to bral ako srandu. Lenže sudkyňa na neho vytiahla jeho výpoveď z predbežného konania, v ktorej už hovoril o konkrétnych krokoch. "Zoznámil som sa s mužom, ktorý v Egypte prevádzkuje potápačskú školu. Dal som mu v prepočte 7000 korún na zabezpečenie letenky," uviedol pri skoršom výsluchu Kramný.

Svedkovia: Na súde sa potom potvrdilo, že mu kamaráti útek organizovať pomáhali. Chceli mu prepašovať pas jedného z nich, zhodou okolností tiež Petra K., ktorý mu je vraj podobný. Doviezť ho mal svedok Daniel B., ktorý popieral, že bolo stanovený nejaký presný dátum. Lenže sudkyňa ho opäť vyviedla z omylu výpovedí z predbežného konania - útek bol plánovaný na sobotu, ale vo štvrtok nakoniec Kramný vycestoval legálne.

Otvoriť galériu

9. Snažil sa z Egypta dostať ilegálnou cestou?

Táto otázka súvisí s tým, ako sa Peter Kramný správal po návrate z Egypta. Má preukázať, že sa zaujímal viac o peniaze z pozostalosti a túžil zhrabnúť všetko (najmä byt a autá), po manželke a dcére nijako netruchlil.

Kramný: Vo svojej výpovedi Kramný o túžbe po peniazoch z dedičského konania takmer nehovoril. Iba v jednom prípade uviedol, že ho jeho sestra vydierala. "Sadol som k nej do auta a začala mi vyhrážať, že ak budem požadovať dedičstva, že si nájdu právnika a že ma zničí."

Svedkovia: Poriadnu ranu zasadila Petrovi K. jeho sestra, ktorá odhalila, ako veľmi mu išlo o peniaze. "Keď som mu povedala, že kvôli tomu, že nie je jasné, ktorá z dievčat zomrela prvá, dostanú časť dedičstva aj Monikini rodičia, úplne vybuchol. Monika prišla s holým zadkom a s holým zadkom taktiež odíde," vypovedala. O peniazoch ale stále dookola hovorila aj Kramného matka Irena. Snáď všetci svedkovia sa potom zhodli, že bol Peter K. veľmi šetrný a na peniazoch a majetku veľa lpel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!
Kysučan Tomáš opísal boj o život s rozzúrenou medvedicou.
Foto
Brutálny útok medvedice! Kysučan Tomáš opísal desivé minúty: Čo mu zachránilo život?
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Dcéra Laufera († 84): Prečo k otcovi nikoho nepustila?! Kým ležal v umelom spánku, mala ho izolovať
Premiér Robert Fico je s jej prácou spokojný.
Foto
Šimkovičová na chvoste rebríčka: Ako Fico obhajuje nedôveryhodnú ministerku? Politológ to povedal jasne
Štefan Harabin 11,73 %
Niektorých sudcov oblial studený pot: Chystá Harabin veľký návrat?
Vyššie snežilo, dole svietilo slnko na rozkvitnuté stromy a obďaleč bola hmla.
Foto
Nenormálne, čo sa dialo pod Tatrami: Príroda sa zbláznila! Čo bude nasledovať?