Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.07.2015 12:44 | Šport | Futbal
Video

Slovanisti si zo súpera spravili trhací kalendár, autor hetriku Mészáros: Padá mi to!

Bratislavský Slovan dosiahol vo futbalovo rozvojovom Gibraltári najvyššie víťazstvo na ihriskách súperov v pohárovej Európe. 

Doterajším rekordom historicky najúspešnejšieho slovenského klubu bol triumf 4:0 nad waleským Cwmbranom Town v Pohári UEFA v sezóne 2001/2002, ktorý "belasí" prekonali vo štvrtkovom úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 víťazstvom 6:0 nad mužstvom Europa College.

Slovanisti sa mohli o očakávaný výsledok pripraviť prakticky len sami, či už slabou prípravou na zápas alebo podcenením tímu, ktorý má sotva priemernú úroveň a nedostatok medzinárodných skúseností. Hráči hosťujúceho tímu však pristúpili k stretnutiu zodpovedne a už v prvom polčase nasúkali Gibraltárčanom na ich umelej tráve päť gólov. Víťazstvo 6:0 spečatil v nadstavenom čase maďarský reprezentačný útočník Tamás Priskin, mužom večera bol však iný hráč "belasej" ofenzívy - autor čistého hetriku Karol Mészáros.

"Sme veľmi radi za výsledok 6:0, ktorým sme si prakticky uhrali postup už pred odvetou. Vedeli sme, že to bude náročné aj kvôli umelej tráve a nepríjemnému vetru, ale veľmi dobre sme sa s tým vyrovnali," okomentoval súboj hrdina stretnutia, ktorý má výbornú streleckú formu. "Som rád, že pokračujem v strieľaní gólov. Teraz mi to tam padlo rôznymi spôsobmi, dvakrát po centroch a raz po individuálnej akcii. Mám streleckú formu, cítim ju, ale naozaj je jedno, kto tie góly strieľa. Dôležité je, aby sme to ako tím dotiahli v Európe čo najďalej."

 

Zaváhanie Slovana proti totálnemu outsiderovi by sa ťažko ospravedlňovalo: "Všetci nás stavali do úlohy, že musíme vysoko vyhrať, ale zápasy s takzvanými trpaslíkmi bývajú ťažké. Tréner nám vravel, aby sme nevypustili ani jeden súboj. Sme radi, že to takto dopadlo," doplnil Mészáros, ktorý si vyslúžil špeciálnu pochvalu od šéfa realizačného tímu Dušana Tittela. "Karol splnil svoju úlohu na výbornú, bol takmer vo všetkých góloch a právom mu patrí honor muža zápasu. Už od jari má skvelú fazónu, padá mu to a preto hrá v základnej zostave, ktorej je dôležitou súčasťou. Striedali sme ho, aby sme predišli prípadnému zraneniu a nechýbal nám v ďalších zápasoch," vysvetlil Tittel.

Víťazstvo Slovana bolo povinnosťou, výška skóre však nielen Tittela, ktorý mal na trénerskej lavičke "európsku" premiéru, milo prekvapila. "Prebehlo to lepšie, ako sme očakávali. Mali sme troška obavy, pretože tunajšia umelá tráva bola v katastrofálnom stave, lopta na nej vysoko skákala a chalani jej mali v druhom polčase dosť. K tomu sa pridal nepríjemný vietor a lietadlá, ktoré počas zápasu viackrát preleteli vedľa štadióna, ale zvládli sme to. Prvý polčas bol fantastický, strelili sme päť krásnych gólov a prakticky vybavili zápas. Teší ma, že hráči pristúpili k svojim povinnostiam zodpovedne. Súper síce nepatrí k veľmi známym a atraktívnym, ale v druhom polčase ukázal, že vie hrať futbal a ani za nepriaznivého stavu sa nevzdal. Som rád, že sme vyhrali takým veľkým rozdielom. Odveta určite nebude povinnosťou, chceme pokračovať v dobrých výkonoch, strieľať góly a potešiť divákov," uzavrel Tittel.

Slovan po formálnej odvete (9. júla o 19.00 h na Pasienkoch) spozná meno svojho ďalšieho európskeho súpera v 2. predkole. Želaním Tittela je stretnúť sa s írskym klubom University College Dublin AFC, ktorý v prvom zápase zvíťazil doma nad luxemburským Dudelangeom 1:0. Prianie konfrontovať sa s írskym futbalom vyslovil aj Mészáros: "Súpera si nevyberáme, ale viac by som si želal Írov. Myslím, že herne by nám mohli vyhovovať."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k ďalšej havárii: Autobus sa na diaľnici prevrátil na bok!
Viac ako 400 kraslíc si môžu pozrieť návštevníci 23. ročníka výstavy Kraslice v Slovenskom národnom múzeu.
FotoVáš Tip
Výstava, ktorá spestruje jar už 23 rokov: V múzeu uvidíte 400 zdobených vajíčok nielen zo Slovenska!
Juraj Slafkovský a brankár Cayden Primeau.
Luxusná gólová prihrávka: Slafkovský vylepšil dva vlastné rekordy
Za symbol jari a symbol jari platíme o 88 % viac ako minulý rok
Veľkonočný KVÍZ: Poznáte odpovede na všetky sviatočné otázky? Otestujte sa!
Na instagrame patrí k najsledovanejším Slovákom.
Foto
Čo všetko ukázala Plačková zo svojho súkromia: Sledujte, ako sa zabávala! Najkrajší čas je pre ňu...
(ilustračné foto)
Naliehavé varovanie vedcov: Situácia je zlá! Strašné, čo odhalili pri najnovšom prieskume
Syndróm nesúrodných vlasov
Foto
Dievčatko má na hlave rozkošný výbuch: Uvidíte jej vlásky, roztopíte sa! Ide o vzácnu chorobu
Začínala ako 13-ročné dievčatko v seriáli Na parket!
Foto
Z detskej hviezdičky prerástla k najlepšie plateným herečkám! Žne jeden úspech za druhým
Ilustračné foto
5 JEDNODUCHÝCH trikov, ktoré udržia váš domov čistý a voňavý! Zaberú minimum času
Originálne tvarovaná karoséria s dvojfarebným lakom priťahuje pozornosť.
Foto
Mazda MX-30 R-EV: Haniť či chváliť? Takto v skutočnosti funguje!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!