Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.07.2015 12:44 | Šport | Futbal
Video

Slovanisti si zo súpera spravili trhací kalendár, autor hetriku Mészáros: Padá mi to!

Bratislavský Slovan dosiahol vo futbalovo rozvojovom Gibraltári najvyššie víťazstvo na ihriskách súperov v pohárovej Európe. 

Doterajším rekordom historicky najúspešnejšieho slovenského klubu bol triumf 4:0 nad waleským Cwmbranom Town v Pohári UEFA v sezóne 2001/2002, ktorý "belasí" prekonali vo štvrtkovom úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 víťazstvom 6:0 nad mužstvom Europa College.

Slovanisti sa mohli o očakávaný výsledok pripraviť prakticky len sami, či už slabou prípravou na zápas alebo podcenením tímu, ktorý má sotva priemernú úroveň a nedostatok medzinárodných skúseností. Hráči hosťujúceho tímu však pristúpili k stretnutiu zodpovedne a už v prvom polčase nasúkali Gibraltárčanom na ich umelej tráve päť gólov. Víťazstvo 6:0 spečatil v nadstavenom čase maďarský reprezentačný útočník Tamás Priskin, mužom večera bol však iný hráč "belasej" ofenzívy - autor čistého hetriku Karol Mészáros.

"Sme veľmi radi za výsledok 6:0, ktorým sme si prakticky uhrali postup už pred odvetou. Vedeli sme, že to bude náročné aj kvôli umelej tráve a nepríjemnému vetru, ale veľmi dobre sme sa s tým vyrovnali," okomentoval súboj hrdina stretnutia, ktorý má výbornú streleckú formu. "Som rád, že pokračujem v strieľaní gólov. Teraz mi to tam padlo rôznymi spôsobmi, dvakrát po centroch a raz po individuálnej akcii. Mám streleckú formu, cítim ju, ale naozaj je jedno, kto tie góly strieľa. Dôležité je, aby sme to ako tím dotiahli v Európe čo najďalej."

 

Zaváhanie Slovana proti totálnemu outsiderovi by sa ťažko ospravedlňovalo: "Všetci nás stavali do úlohy, že musíme vysoko vyhrať, ale zápasy s takzvanými trpaslíkmi bývajú ťažké. Tréner nám vravel, aby sme nevypustili ani jeden súboj. Sme radi, že to takto dopadlo," doplnil Mészáros, ktorý si vyslúžil špeciálnu pochvalu od šéfa realizačného tímu Dušana Tittela. "Karol splnil svoju úlohu na výbornú, bol takmer vo všetkých góloch a právom mu patrí honor muža zápasu. Už od jari má skvelú fazónu, padá mu to a preto hrá v základnej zostave, ktorej je dôležitou súčasťou. Striedali sme ho, aby sme predišli prípadnému zraneniu a nechýbal nám v ďalších zápasoch," vysvetlil Tittel.

Víťazstvo Slovana bolo povinnosťou, výška skóre však nielen Tittela, ktorý mal na trénerskej lavičke "európsku" premiéru, milo prekvapila. "Prebehlo to lepšie, ako sme očakávali. Mali sme troška obavy, pretože tunajšia umelá tráva bola v katastrofálnom stave, lopta na nej vysoko skákala a chalani jej mali v druhom polčase dosť. K tomu sa pridal nepríjemný vietor a lietadlá, ktoré počas zápasu viackrát preleteli vedľa štadióna, ale zvládli sme to. Prvý polčas bol fantastický, strelili sme päť krásnych gólov a prakticky vybavili zápas. Teší ma, že hráči pristúpili k svojim povinnostiam zodpovedne. Súper síce nepatrí k veľmi známym a atraktívnym, ale v druhom polčase ukázal, že vie hrať futbal a ani za nepriaznivého stavu sa nevzdal. Som rád, že sme vyhrali takým veľkým rozdielom. Odveta určite nebude povinnosťou, chceme pokračovať v dobrých výkonoch, strieľať góly a potešiť divákov," uzavrel Tittel.

Slovan po formálnej odvete (9. júla o 19.00 h na Pasienkoch) spozná meno svojho ďalšieho európskeho súpera v 2. predkole. Želaním Tittela je stretnúť sa s írskym klubom University College Dublin AFC, ktorý v prvom zápase zvíťazil doma nad luxemburským Dudelangeom 1:0. Prianie konfrontovať sa s írskym futbalom vyslovil aj Mészáros: "Súpera si nevyberáme, ale viac by som si želal Írov. Myslím, že herne by nám mohli vyhovovať."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver