Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.06.2015 06:00 | Šport | Šport mix
Video

Sagan dostal poklonu od súpera: Musel by mať veľmi zlý deň, aby sa proti nemu dalo niečo urobiť...

Závod sprevádzal dážď. Prvý defekt mal Peter Sagan, ale po rýchlej mechanickej pomoci sa bez problémov vrátil do pelotónu a napokon zvíťazil.

Preteky sprevádzalo daždivé počasie. Hneď po štarte sa odhodlala k úniku 6-členná skupina, v ktorej bol zo Slovákov Šimon Mičuda. Prvý defekt mal Peter Sagan, ale po rýchlej mechanickej pomoci sa bez problémov vrátil do pelotónu. Mičuda vydržal vo vedúcej skupine 5 okruhov. V šiestom okruhu prišlo k prvej významnej zmene, keď sa na čele vytvorila nová trojčlenná skupina, v ktorej bol i jeden z favoritov Čech Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo). Ten v závere ôsmeho okruhu v stúpaní zostal na špici už osamotený. Pelotón vtedy na lídra strácal 50 sekúnd. V priebehu deviateho okruhu sa zrodil silne obsadený únik, keď sa ku Kreuzigerovi dotiahli ďalší favoriti: Peter Sagan, Petr Vakoč, Leopold König a Jan Bárta. Vzápätí nato prišiel rozhodujúci atak, ktorý sa podaril Saganovi, Vakočovi a Königovi. Saganovi to však nestačilo, chcel v domácom prostredí jasný triumf, unikol aj tejto dvojici a úplne dominantne získal už svoj piaty titul majstra SR v pretekoch s hromadným štartom.

"Som veľmi rád, že som vyhral práve v Žiline. Cieľ som splnil, po časovke som získal ďalší majstrovský titul. Pôvodne sme mali v našom tíme taktiku vymyslenú tak, aby sme získali oba majstrovské dresy, preto bol Roman Kreuziger v úniku. Nevyšlo nám to aj pre mechanické problémy. Teším sa, že na druhom mieste skončil brat Juraj, ktorému sa dnes jazdilo dobre. Počasie nám neprialo, ale nezaťažovalo nás to," povedal staronový šampión.

Radosť mal aj jeho brat a tímový kolega Juraj Sagan: "Veľmi sa teším, získal som prvú medailu na majstrovstvách Slovenska. Jazdilo sa mi veľmi dobre až na jedno zaváhanie, ktoré má stálo účasť vo vedúcej skupine."

 

Na Sagana sme dnes nemali:

"Pred pretekmi som hovoril, že budeme chcieť potrápiť Sagana. Dnes na neho však nestačil nikto. Je to výnimočný typ pretekára. Musel by mať veľmi zlý deň, aby sa proti nemu dalo dačo urobiť," vyjadril sa bronzový s MSR Tybor.

Výsledky - spoločné majstrovstvá SR a ČR, Žilina, 199,5 km:
kategória Elite: 1. Peter Sagan (SR/Tinkoff-Saxo) 4:51:15, 2. Petr Vakoč (ČR/Etixx-Quick-Step) +14 s., 3. Leopold König (ČR/Team Sky) +26, 4. František Šišr (ČR/Dukla Praha), 5. Jiří Polnický (ČR/Whirlpool Author), 6. Josef Černý (ČR/CCC Polkowice) všetci +1:22 min., 7. Juraj Sagan (SR/Tinkoff-Saxo), 9. Patrik Tybor (SR/Dukla Trenčín), 10. Erik Baška (SR/AWT GreenWay) všetci +1:23

MSR - Elite: 1. Peter Sagan, 2. Juraj Sagan, 3. Patrik Tybor, 4. Erik Baška, 5. (13. celkovo) Ľuboš Malovec (Cycling Academy Team) +1:25, 6. (16. celkovo) Maroš Kováč (KEMO Dukla Trenčín) +1:25, 7. (21. celkovo) Michael Kolář (Tinkoff-Saxo) +1:27

MSR - kategória do 23 rokov: 1. Erik Baška (AWT GreenWay) 2. Ľuboš Malovec (Cycling Academy Team) +1 s., 3. Juraj Bellan (CK Firefly) +15

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí