Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2015 11:12 | Šport | Hokej
Video

Draft NHL nabitý Slovákmi začal: Bitka o naše najväčšie talenty!

Jednotkou tohtoročného vstupného draftu NHL sa stal kanadský hokejista Connor McDavid.

Podľa očakávaní si ho vybral Edmonton Oilers, ktorému zámorskí odborníci po získaní 18-ročného útočníka predpovedajú návrat legendárnej éry Waynea Gretzkého z 80-tych rokov minulého storočia. Z druhého draftového miesta nazrie v drese Buffala do NHL Jack Eichel. Ani tento rok sa v 1. kole neocitlo na zozname žiadne slovenské meno.


Meno Connora McDavida sa v uplynulej sezóne často spájalo s pozíciou draftovej jednotky. Mnohí mu predpovedali veľkú hokejovú budúcnosť, keďže v rebríčku vystupoval v rovnakom svetle ako súčasný elitný center Pittsburghu Sidney Crosby pred desiatimi rokmi. "Je to obrovský talent, špeciálne dieťa. Bavili sme sa o tejto možnosti, pre nás však nebolo rozhodovania ťažké. Chceli sme ho," cituje oficiálny web NHL slová generálneho manažéra Edmontonu Petra Chiarelliho. Oilers nefigurovali v play off profiligy od roku 2006 a štvrtýkrát za uplynulých šesť rokov si vyberali ako prví, keďže aj tentoraz uspeli v draftovej lotérii pred Buffalom.


McDavid však pred vyhlásením jednotky mierne zneistel, keďže vedenie Edmontonu sa ešte niekoľko sekúnd pred voľbou radilo. Navyše v BB&T aréne bolo mladému centrovi tímu OHL Erie Otters už pridlho. "Museli každého predstaviť, celé to išlo akosi veľmi pomaly. Chcel som, aby to už povedali," povedal na úvod McDavid a následne dodal: "Nebol som nervózny, len trošku znepokojený. Bolo to však omnoho lepšie ako som čakal. Nevedel som, ako chutí tento pocit. Je vzrušujúce počuť svoje meno a prejsť si vôbec týmto všetkým." Ešte len 18-ročný veľký talent "kolísky hokeja" nazbieral v 47 zápasoch uplynulého ročníka OHL fantastických 120 bodov (44+76), ďalších 49 (21+28) pridal v 19 dueloch play off. Navyše s 11-timi bodmi pomohol Kanade ako najproduktívnejší hráč turnaja k zisku zlatých medailí na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

 


Po minulom roku, v ktorom bol zvolený jediný slovenský hokejista - brankár Maximilián Pajpach (6. kolo, 174. miesto, Colorado), by mohlo byť sobotňajšie pokračovanie tohtoročného draftu zo slovenského hľadiska úspešnejšie. Reálnu šancu majú piati až šiesti hráči spod Tatier. Podľa prognóz by mali draftom prejsť brankári Matej Tomek, Denis Godla, Adam Húska, obrancovia Erik Černák, Christián Jaroš a útočník Radovan Bondra. Podľa záverečného rebríčka Centrálneho skautského úradu NHL by mal byť slovenskou jednotkou Tomek alebo Černák. Tomek, ktorý chytá za tím Topeka RoadRunners v NAHL, je piaty medzi brankármi pôsobiacimi v zámorí. Adam Húska z Green Bay (USHL) figuroval na 16. mieste. Medzi európskymi brankármi je siedmy Denis Godla, hrdina uplynulých MS do 20 rokov. V rebríčku korčuliarov pôsobiacich na starom kontinente patrí Černákovi 16. miesto, Radovan Bondra je 34. a Jaroš 40. Menšie šance sa dávajú Andrejovi Hatalovi (81.), Andrejovi Vadovičovi (96.) a Borisovi Sádeckému (117.).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí