Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2015 08:59 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Infografika

Z Eliškinej († 36) milovanej motorky sa stal samovražedný nástroj: Takto došlo k nehode!

Štvrtkové ráno im navždy zmenilo život! Rodičia mŕtvej Elišky († 36) stratili svoje jediné dieťa po tom, ako ich dcéra nezvládla na rušnej bratislavskej Ulici svornosti predbiehací manéver a skončila pod kolesami linkového autobusu.

Stratili nielen ju, ale aj vytúžené tretie vnúča. Príbuzní stále nemôžu uveriť, že to, čo milovala - skúter, sa pre ňu stal samovražedným nástrojom. Najpravdepodobnejšou verziou tragickej kolízie Eliškinho († 36) skútra s diaľkovým linkovým autobusom bolo obiehanie motocyklistky z vnútornej strany štvorprúdovej cesty. „Eliška bola skúsenou jazdkyňou, zrejme vedela, čo robí. Podobných situácií zažila v tradičnej rannej špičke na rušnej ceste mnoho,“ tvrdí suseda a kamarátka z detstva Emília (42).

Kým sa polícia posunie v prípade ďalej, musí si počkať na výsledky znaleckých posudkov. „Pri každej dopravnej nehode tím znaleckých expertov skúma dôvody kolízie,“ vysvetľuje krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Podľa svedkov z miesta nehody nešiel autobus rýchlo, keďže bol súčasťou dlhej a pomalej kolóny. Práve tento moment sa snažila Eliška využiť a autobus predbehnúť z krajnice, ktorá je navyše posypaná štrkom.

 

Sú zdrvení

Rodičia Elišky sú po správe o jej náhlej smrti zničení. Prišli o milovanú dcéru, svoje dieťa. Rovnako sú zničené aj jej kamarátky. „Eliška bola moja najlepšia priateľka. Spolu sme chodili na základnú školu, spolu sme rodili. Boli sme babský kolektív a s Eliškou bola vždy zábava. A hoci jej manželstvo nevyšlo podľa predstáv, otec Martin sa o oboch chlapcov Christophera (13) a Timothyho (11) doteraz veľmi vzorne stará. Aj s ním boli chlapci šťastní, deti si v striedavej starostlivosti vymieňali každý týždeň. V čase tragédie boli u neho," povedala nám Antónia (36). Dátum poslednej rozlúčky s Eliškou bude na budúci týždeň v Šenkviciach, odkiaľ pochádzajú jej rodičia.

Otvoriť galériu

Ako jazdiť na skútri?

Michal Bednár (redakcia Autobildu)

  • Nikdy nezabudnite, že na skútri ste omnoho zraniteľnejší ako v aute!
  • Nejazdite príliš blízko pri krajnici. Držte sa pravej strany vozovky, ale myslite na to, že krajnica môže byť znečistená, alebo na nej môže ležať prekážka.
  • Nikdy sa nespoliehajte na vašu prednosť v jazde! Šoféri áut si motocyklistu často všimnú neskoro alebo niekedy aj vôbec.
  • Pri predbiehaní áut v kolóne zvýšte pozornosť na maximum a rýchlosť na minimum. Niektoré zo stojacich áut môže kedykoľvek zmeniť jazdný pruh alebo vodič či spolujazdec otvoriť dvere.
  • Medzi stojacimi autami jazdite radšej z ľavej strany alebo v strede medzi nimi. Pravá strana je najmenej bezpečná - vodiči áut sa skôr pozerajú do svojho, ako do spätného zrkadla na pravej strane.
  • Dodržiavajte bezpečnú vzdialenosť od vozidiel pri ich obiehaní, najmä od nákladných áut a autobusov.
  • Vodiči automobilov, ktorí iba začínajú jazdiť na skútri, by si mali ešte pred prvou jazdou poriadne vyskúšať na bezpečnom parkovisku správanie malého motocykla pri prudkom brzdení a zmene smeru jazdy.

Rizikový zákon

Od mája 2013 platí novela zákona o cestnej premávke, ktorá umožňuje držiteľom vodičského preukazu typu B riadiť ľahké motocykle s kubatúrou do 125 cm3. Novela však prináša riziko zvýšenej nehodovosti, a to najmä mladých a menej skúsených vodičov. Jazda na skútroch či iných malých motocykloch je síce výborným nástrojom na rozvíjanie vodičských zručností, ale v kombinácii s prílišným riskovaním často vedie k závažným dopravným
kolíziám.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu