Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.07.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Sklovska, Judínyová, Czoroborová: Majú po 40-ke, no túžia po materstve! Prečo chcú dieťa až teraz?

Sisa Sklovska, Zora Czoborová a Erika Judínyová - ženy, ktoré majú všetko, a predsa im niečo chýba. Do manželstva vhupli ako zrelé ženy, ale túžba po materstve v nich zostala. 

Aj keď je dnes problém s otehotnením častou záležitosťou, medicína dokáže doslova zázraky! Lenže riziko neúspechu sa po 35. roku zvyšuje. Majú teda tieto dámy ešte šancu na vlastné deti?

Sisa Sklovska (49) a Juraj Lelkes (63): Prvú šancu na dieťatko odmietla...

Sú to štyri roky, čo si speváčka Sisa Sklovska s finančníkom Jurajom Lelkesom povedali svoje áno. Kým Lelkes sa ženil po tretí raz, Sklovska do chomúta vhupla prvýkrát, hoci zasnúbená bola už štyrikrát. Vystrojili si rozprávkovú svadbu a užívajú si život aj luxus. Sisa má zrejme všetko. Až na jedno. Čas na vlastné dieťa prišiel príliš neskoro. „Vlastné dieťatko neplánujeme, no ani sa mu nebránime, práve naopak. Veľmi by nás to potešilo,“ povedal po svadbe Juraj Lelkes pre Nový Čas. „Sami dobre viete, koľko máme rokov, takže bábätko by sa nám zrejme nepodarilo,“ priznal vtedy finančník, ktorý už má z prvého manželstva dcéru Dianu (38).

 

Otvoriť galériu

Pred rokmi sa v týždenníku Život k tehotenstvu priznala aj Sklovska, ktoré sa však skončilo interrupciou. „Bola som veľmi mladá. Udalosti nabrali rýchly spád a ja som sa musela rozhodnúť - buď sa stanem mamou a celá kariéra pôjde za hlavu, alebo... Okolnosti tých dní, ako aj reakcie môjho okolia ma nakoniec presvedčili, aby som podstúpila interrupciu. Dnes však viem, že som sa nerozhodla správne,“ prezradila. Dvojica sa v poslednom čase vyjadrila, že sa už nebráni ani adopcii a Sisa by si priala dievčatko. Zatiaľ však zostalo len pri slovách, pretože manželia sú veľmi pracovne vyťažení. Lelkes šéfuje nadnárodnej poisťovni v Rumunsku, Sisa spieva a hrá v muzikáloch. O tom, či sa dvojica pokúsila aj o umelé oplodnenie, môžeme iba špekulovať.

Erika Judínyová (44) a  Štefan Skrúcaný (55): Zaslúži si to

Moderátorka markizáckej Smotánky a herec Štefan Skrúcaný sa už roky poznajú z brandže. Oficiálny pár však vytvorili pred tromi rokmi a svoj vzťah spečatili v tajnosti v apríli tohto roku.

Túžba po dieťati je tu veľmi silná. „Rozhodne by som to Erike doprial, lebo viem, že to je možno to posledné, čo jej chýba k pocitu úplného šťastia a k určitému uzavretiu ženského zmyslu života,“ povedal Skrúcaný krátko pred svadbou. Sám má už troch potomkov – Lindu (31), Tomáša (26) a Lukáša (20), z predchádzajúcich dvoch manželstiev.

O tom, že je moderátorka tehotná, sa špekulovalo v médiách už niekoľkokrát a jej brucho je stále pod drobnohľadom fotoaparátov. Manželia si plánujú postaviť aj spoločný dom na lukratívnom pozemku pod Bratislavským hradom: „Áno, chceme stavať dom,“ priznala Judínyová s tým, že návrh domu už so Skrúcaným konzultovali s architektom. „Keďže máme z pozemku krásny výhľad na Bratislavu, chceli by sme dvojpodlažný dom. Dole priestrannú obývačku s kuchyňou, hosťovskú izbu a na poschodí spálňu, detské izby a priestrannú terasu s výhľadom na Bratislavu,“ povedal Novému Času nedávno herec. Keď sme Eriku žiadali o krátke vyjadrenie, do reči jej nebolo. „Prepáčte, tento rok bol pre mňa náročný, musím si oddýchnuť,“ ospravedlnila sa a v jej hlase bolo cítiť únavu, čo by mohlo vyvolať špekulácie, či nie je náhodou už v požehnanom stave. Či okrem prírodných produktov, ktorým vždy fandila, nevyskúšali so Števom aj asistovanú reprodukciu, nevedno. Ale nech nikto nepochybuje, že pre šťastný rodinný život podstúpia akúkoľvek obeť.

Zora Czoborová (48) a Peter Illiáš (34): Obavy zo zlyhania

Keď si minulý rok v auguste brala fitneska Zora Czoborová svojho o 14 rokov mladšieho Petra, poznali sa už desať rokov. Počítačový manažér robil totiž pre Zorino fitnescentrum internetovú stránku. Za ten čas prežila Zora zopár nevydarených vzťahov, aby nakoniec pochopila, že ten pravý je len na krok od nej. Dvojica sa po čase zasnúbila, ale málokto veril, že by si mladý muž zobral ženu, ktorá má pred päťdesiatkou. Opak sa stal pravdou a dvojica už oslávi prvé výročie sobáša.

Otvoriť galériu

Zora sa netají tým, že túži po rodine, v akej vyrastala aj ona. Mať doma skvelého chlapa a k tomu deti... Tých sa fitneska zatiaľ nedočkala, aj keď pred štyrmi rokmi s nádejou povedala: „Ešte dúfam, že mi Pán Boh požehná.“ S myšlienkou, že mamou nikdy nemusí byť, sa len veľmi ťažko vyrovnávala. „Akokoľvek budem tlačiť na pílu, nepomôžem tomu. Ako hovorí môj otec, to nie je automat, že hodíš korunku a vypadne ti káva. Nebudem jediná bezdetná žena na svete, aj keď to budem vnímať ako svoje veľké zlyhanie. Zlyhanie voči sebe, lebo viem, že by som bola skvelá mamina,“ povedala Czoborová pred časom pre magazín Madam Eva.

Pomôže im asistovaná reprodukcia?

Otvoriť galériu

MUDr. Marek Drábek, PhD., vedúci lekár kliniky reprodukčnej medicíny - Repromedica

Najväčší pokles plodnosti ženy zaznamenávame po 35. roku. Napriek tomu je oplodnenie prirodzenou cestou možné.

Ak má žena 40 a viac, šance na otehotnenie výrazne klesajú. Kým vo veku 40 – 42 otehotnie po umelom oplodnení 12,5 % žien, v kategórii 42- a 43-ročných je to už iba 4,9 %. V prípade, ak má žena 44 rokov a viac, je pravdepodobnosť, že otehotnie, už len 2,5 %.

Pri skoršej liečbe sú šance na otehotnenie a takisto na úspešný priebeh tehotenstva vyššie. Podľa zákonitostí prírody zatiaľ prirodzená hranica možného otehotnenia u ženy je vo veku medzi 45 a 50 rokov. V centrách pre umelé oplodnenie však horná hranica otehotnenia nie je stanovená žiadnou právnou normou. Asistovaná reprodukcia umožňuje otehotnieť aj ženám vo vyššom veku. Väčšina kliník reprodukčnej medicíny má určenú vlastnú hranicu liečby sterility. U nás sme si stanovili hranicu na 49 rokov + 364 dní.

S vekom klesá počet folikulov a vajíčok. Vaječník má dve hlavné funkcie – tvorbu vajíčok a hormónov. Tvorbu vajíčok žena nepociťuje a útlm tejto funkcie alebo už netvorenie vajíčok žena nezbadá. V prvom rade je potrebné u týchto žien vyšetriť  vaječníkovú rezervu. Ide o kombináciu troch parametrov, ktoré veľmi presne odhalia schopnosť  vaječníkov vytvárať vajíčka. Prvé vyšetrenie je ultrazvukové, kde sa zráta počet folikulov, teda dutiniek, v ktorých sa nachádzajú vajíčka. Ďalšie dva testy sú krvné a merajú hodnoty hormónov plodnosti, FSH a AMH.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!