Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2015 16:00 | Šport | Hokej
Video

Fanatik alebo génius? Titul šampióna synovi prisúdil ešte pred narodením!

Miestami až fanatická výchova jeho otca mu zabezpečila takmer isté miesto na výslní.

Možno ste už o jeho mene počuli, príbeh tohto chlapca je vo svete mimoriadne populárny. O osude českého mladíka Pavla Zachy ml. bolo prakticky rozhodnuté ešte skôr, než sa narodil. Jeho otec Pavel Zacha st. sa totiž rozhodol, že spraví všetko pre to, aby z jeho budúceho potomka vyrástla nová hviezda na hokejovom nebi. Netradičné výchovné metódy mu dali šancu stať sa jedným z najvyššie drafotvaných hráčov v histórii ČR.

Samozrejme, mladý Pavel sa musel narodiť s určitou dávkou talentu, avšak talent ako taký ešte úspech automaticky nezaručuje. Za všetkým je hlavne tvrdá práca! Zachov otec starostlivo naplánoval každý jeden deň od narodenia malého Pavlíka. Výchove svojho syna podriadil celý svoj život. Vzdal sa svojho zamestnania a pretransformoval sa na trénera, kuchára či fyzioterapeuta v jednej osobe. Život jeho syna bol teda už od začiatku zasvätený športu. Tréning, regenerácia, tréning, regenerácia, tréning...

"Niektorí ľudia nám vraveli, že Pavel skončí na vozíku, ale on sám chcel mať trebárs štyri tréningy za deň. Snažil som sa mu to dokonca i vyhovoriť. Nikdy sa mi nesťažoval, že by ho to nebavilo," povedal v rozhovore pre isport.cz Zacha st.

 

Výsledok samozrejme na seba nenechal dlho čakať. Pavel už odmalička s obrovským prehľadom prevyšoval svojich rovesníkov. A to nie len fyzickým parametrami... Zatiaľ čo sa jeho kamaráti bavili po večeroch s dievčatami na diskotéke či v kine, Pavel trebárs usilovne trénoval streľbu. A na ľade to bolo vidieť...

Zachov potenciál si samozrejme všímajú aj skauti z NHL. Väčšina z nich ho už eviduje v TOP 10 najväčších talentov tohtoročného draftu, ktorý má byť jeden z najkvalitnejších v histórii tejto profisúťaže.

Pavlov sen je pravidelne nastupovať v najprestížnejšej hokejovej lige sveta už od budúcej sezóny. "Syn sa upína na to, že v NHL bude hrať od ďalšej sezóny. Podľa ľudí, ktorí tomu rozumejú na to má. Ak sa to nepodarí, bude to určite sklamanie," konštatuje Zachov otec. 191cm vysokému a 96kg vážiacemu mladíkovi sa jeho želanie pravdepodobne splní. Otázkou len zostáva, v ktorom tíme...

Podľa odborníkov po ňom môžu siahnuť trebárs Diabli z New Jersey, ktorí budú voliť z celkového šiesteho miesta. "Ponúka sa spojenie s New Jersey, kde hrá Patrik Eliáš. Keď mal Pavel šesť rokov, Eliáš vyhral Stanley Cup a priviezol ho do ČR. Pavel sa vtedy s ním fotil. Bolo by to zvláštne, keby sa teraz stretli v jednom tíme. Nikdy by nás nenapadlo, že sa niečo podobné môže stať," žiari šťastím pán Zacha.

Nechajme sa teda prekvapiť, už v piatok 26. júna sa celý svet dozvie, ako sa úsilie Pavla st. a Pavla ml. vyplatilo. Prichádza hodina zúčtovania! "Určite malá nervozita je. Tento týždeň bol mimoriadne hektický - vydávali sme dcéru... Máme za sebou 18 rokov tvrdej driny. Je to strašne dôležitý moment, očakávania sú veľké." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František slávi svätú omšu v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
(ilustračná fotografia).
Súd vyniesol ortieľ nad zakladateľom známej kryptoburzy: Zaskočí vás, koľko rokov strávi za mrežami
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
Janka navštívila Sivú Bradu, vzácne miesto neďaleko Spišského Podhradia.
FotoVáš Tip
Jedno z najohrozenejších miest na Slovensku: Poznáte TENTO skrytý poklad Východu? Turistom zaplesajú srdcia!
(ilustračné foto)
Spánok je dôležitejší, ako ste si doteraz mysleli: Jeho nedostatok dokáže zapríčiniť... Pozor na vzťahy!
Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu
Herečka Rebel Wilson
Foto
Prekvapivé priznanie známej herečky: Do svojich 35-tich rokov som bola PANNA!
Grandparents with grandchildren preparing traditional easter meals, baking cakes and sweets. Passing down family recipes, custom and stories. Concept of family easter holidays.
Koľko míňajú Slováci na veľkonočný nákup? Takýto je rozdiel medzi východom a západom!
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
Šimkovičová po stretnutí s maďarským veľvyslancom: Zhodli sa na súčasnom probléme národnej identity