Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.06.2015 12:36 | Správy | Kultúra
Video

Festival Bažant Pohoda sa začína už o 15 dní: Na čo všetko sa môžete tešiť?

Desiatky známych zahraničných aj domácich interpretov ponúka line-up 19. ročníka festivalu Bažant Pohoda.

Festival sa uskutoční od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne. Potvrdzujú to Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, SĽUK, Korben Dallas, Polemic, Para či Puding pani Elvisovej.

Bažant Pohoda kladie dôraz na komfort návštevníkov. Organizátori najväčšieho slovenského podujatia myslia na všetko, od umeleckých produkcií cez kompletný gastro a hygienický servis pre návštevníkov až po dopravu na festival formou mimoriadnych vlakov. 

Špeciálny vlak

Rozšírený bude Karavan Park, novinkou sú drevené festivalové chatky s elektrickým pripojením, na mieru vyhotovenými drevenými posteľami. Pripravených bude dostatočný počet festivalových spŕch s teplou vodou, v detskom kútiku budú pre mladých rodičov pripravené plienky a detská kozmetika. Všeobecná zdravotná poisťovňa prinesie opaľovacie hliadky, vyšetrenia znamienok či dezinfekčné mini gély na ruky a mini lekárničky. Už samozrejmosťou sú bankomaty či miesta na nabíjanie mobilných telefónov.

 

Aj tento rok bude v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko vypravený špeciálny festivalový rýchlik z dvoch najväčších miest Košíc a Bratislavy za zvýhodnenú cenu. Kapacita každého vlaku bude 350 miest na sedenie (päť vozňov). Vlak z Košíc vyštartuje vo štvrtok 9. júla 2015 o 9.05 h a z Bratislavy v ten istý deň o 12.26 h. Spiatočné vlaky majú odchod z Trenčína v nedeľu o 11.00 a 12.00 h. V čase príchodov a odchodov špeciálnych vlakov bude posilnená kyvadlová doprava zo stanice na letisko. Cestovné lístky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

Kto vystúpi?

Medzi potvrdenými účinkujúcimi tohtoročného festivalu sú Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, Hudson Mohawke, Young Fathers, Eagles of Death Metal, Ibeyi, Beardyman, Irie Révoltés, Tom Vek, RL Grime, Tiken Jah Fakoly, Kate Tempest, Les Ambassadeurs, Bilderbuch, z domácich potom Bez ladu a skladu, Para, Midi Lidi, Puding pani Elvisovej, Korben Dallas Symphony, Chiki liki tu-a, Billy Barman, SĽUK, Sendreiovci Le Orchestroha, Le Payaco či Polemic.

Novinkou festivalu sú dĺžky setov, tie upravili organizátori z typických festivalových 60 na 75 až 90 minút pre skupiny hrajúce medzi 20. a 23. hodinou. "Často dostávame od veľkých mien požiadavku, že chcú hrať dlhšie. Keď už idú na festival s celou produkciou, len s Björk príde niekoľko desiatok ľudí, takže chcú hrať dlhšie. V tom roku sme sa rozhodli nielen vyhovieť konkrétne Björk, ale aj ľuďom, ktorí často hovorili, že tie sety na festivale nie sú tak ako klubové, nie sú dostatočne dlhé. Rozhodli sme sa čas medzi 20. a 23. h mať na všetkých pódiách 90-minútový. Prekvapilo nás, že väčšina umelcov to prijala, tak môžu rozohrať vlastný koncert," povedal šéf festivalu Michal Kaščák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke