Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2015 00:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Speváčka Marcella Molnárová spomína na detstvo: Pravda o rodičoch!

Marcella Molnárová je podnikavá žena. Spieva, robí charitu, komunálnu politiku, vlastní umeleckú agentúru, knižné vydavateľstvo, píše knihy pre deti a nahráva k nim cédečká. 

Srší z nej radosť, energia a nevzdáva to ani v najťažších chvíľach...

V týchto dňoch Marcella Molnárová vyprevadila do sveta už svoju druhú knihu pre deti nazvanú Zúbková víla Zublinka. Práve prostredníctvom detských príbehov prežíva nielen detstvo svojej dcéry Sophie Laury (10), ale si pripomína aj to vlastné. A hoci jej životný príbeh nebol vždy ako vystrihnutý z dievčenského románu, Marcella sa na život nesťažuje...

To, že vyrastala spolu so svojím o štyri roky starším bratom Tonkom (54) u adoptívnych rodičov, považuje za obrovské šťastie. Okrem neho mala ešte dvoch súrodencov, ktorí žili inde.

Otvoriť galériu

Domov do Šintavy (okres Galanta) si Marcellku priniesli jej noví rodičia ako šesťmesačnú z dojčenského ústavu. „Ja to cítim tak, že do tejto rodiny som patrila odjakživa, a prežila som v nej krásne detstvo,“ tvrdí.

 

Nezbednica

Molnárovej rodičia, mama Jozefína († 64) a otec Michal († 74), boli láskaví, ale aj prísni. Najmä Marcellke museli pritiahnuť uzdu, pretože ak sa niečo stalo, určite za tým bola ona.

Otvoriť galériu

„Boli sme partia deciek a ja som z nich bola najväčšia výmyselníčka, či to už bolo v škole, alebo doma,“ spomína speváčka. „Vždy som robila čertoviny a mama sa ma vždy pýtala: Marcellka, prečo zase práve ty? Pozri sa, aký dobrý je Tonko,“ smeje sa. „Pamätám sa, ako sme sa chodievali hrávať do družstevného stohu. Kreslili sme si tam, všeličo lepili a vždy keď bola u nás návšteva, tak sme im potajme zobrali cigaretu a hajde do stohu fajčiť. A veruže sme ho párkrát aj podpálili, ale podarilo sa nám ho uhasiť,“ hovorí speváčka. „Horšie to už bolo s našou strechou na dome, ktorú sme s bratom nechtiac podpálili, keď sme skúšali, či sa leje kyselina sírová do vody, alebo naopak.“

Na čerešni

Veselé sú aj zážitky z betonárky, kde dali na Marcellkin nápad do pohybu žeriav, keď si žeriavnik odskočil na desiatu, a noc strávená na susedovej čerešni. „Boli sme kradnúť čerešne. Keď sa k nám Jožko-báči rútil s reťazou v ruke, všetky deti utiekli, len ja nie, pretože som bola na strome najvyššie. On sedel pod stromom, ja na strome. Bála som sa výprasku.“

Otvoriť galériu

Ale inak bola Marcella smelé dieťa. Už ako trojročná sa vybrala do sveta a hľadala ju celá dedina... Inokedy zas nútila brata lietať. „Chcela som, aby sme boli ako Ikaros a Daidalos. Na ruky sme si priviazali metly s plachtami a z menšej striešky sme chceli skákať do fúrika. Na naše šťastie sme dopadli do hnoja,“ smeje sa Molnárová.

Trápenie

Detstvo sa však pominulo a prišli aj problémy. „Zmenila ma až mamičkina choroba. Mala choré srdce a tiež rakovinu. Neustále bola v nemocnici a ja som s ňou chodievala na prehliadky. Veľmi som sa bála, že zomrie. V noci som sa k nej prikrádala so zrkadielkom, či ešte dýcha,“ vraví Marcella. „Počas môjho detstva mala tri infarkty a prvý dostala, keď som mala šesť rokov. Napriek tomu sa stále usmievala. Mala som 28 rokov, keď zomrela, a otecko ju prežil len o dva a pol roka.“ A aby toho nebolo dosť, o pár rokov prišla Marcella aj o manžela.

Príliš mladá...

Ako 18-ročná sa Molnárová vydala za uznávaného hudobného skladateľa Aliho Beladiča, ktorý bol od nej o 16 rokov starší. Darmo ju vtedy rodičia od svadby odhovárali, že je ešte primladá... Už po dvoch rokoch manželstva zistila, že to bol neuvážený krok.

„Boli to z mojej strany obdiv, úcta, rešpekt, ale niečo tam chýbalo...“ priznáva po rokoch speváčka. Mnohí si v tom čase mysleli, že Marcella uprednostnila kariéru speváčky pred deťmi. Opak bol však pravdou. Vedela už pred svadbou, že jej manžel nemôže mať deti, ale sľúbil jej, že si neskôr nejaké adoptujú. Zostalo však len pri sľuboch. Marcella prežila v manželstve 16 rokov a rozdelila ich až Aliho smrť. Tá jej zasadila ďalší úder, keď pred dvoma rokmi prišla aj o ďalšieho brata Janka († 46), ktorý tragicky zahynul na koľajniciach.

Otvoriť galériu

Šťastie

Molnárová sa síce už nikdy nevydala, ale svoje šťastie našla po boku šikovného a vzdelaného Rakúšana Thomasa Herka (47), s ktorým má dcéru Sophiu. Spolu nežijú, ale o výchovu dcéry sa starajú spoločne a Sophia navštevuje vo Viedni aj starých rodičov, ktorí ju milujú. Nejedna Slovenka by si vedela predstaviť život po boku zabezpečeného muža vo Viedni, Marcella však tvrdí: „Nechcela by som žiť s natiahnutou dlaňou. Ja si zarobiť na seba viem. Áno, mohla by som žiť vo Viedni a hompáľať nohami a rozmýšľať, kam pôjdem na dovolenku, ale ja nechcem. Na druhej strane by som musela žiť život, aký je nastavený tam, a ja mám rada slobodu.“ Paradoxom je, že ani Sophia po tom netúži. „Sophia je asi jediný Slovák, ktorý v Rakúsku nechce žiť,“ smeje sa Marcella, ktorá je na svoju dcéru hrdá. „Pekne hrá na klavíri, spieva, tancuje... A zrejme je po mne, pretože každý týždeň chce byť niečím iným. Raz modelka, potom módna návrhárka, najnovšie psychologička.“

Zúbková víla Zublinka

Po prvej úspešnej detskej knižke Hamko mňamko o zdravej zeleninke Molnárová vydala svoju druhú knihu Zúbková víla Zublinka. Jej heslom je - Čistý zub sa nekazí a zdravý zub nebolí! Deti v nej nájdu nielen riekanky a CD s pesničkami, ktoré naspievala Marcellina dcéra Sophia, ale aj pútavý rozprávkový príbeh, ktorý zaujme všetkých. „Tí, ktorí poučujú, tentoraz nie sú rodičia, ale deti. Rozprávajú im, čo je to preventívna prehliadka, ako si treba zuby umývať, ale aj to, čo sa deje za dverami zubnej ordinácie,“ opisuje Molnárová, ktorej tento nápad vnukol zubný lekár Milan Víťazka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!