Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Slovenský futbalový zázrak: Mäsiari z malej dedinky to dokázali!

Dokázali nemožné! Futbalový klub sa volá Iskra z Borčíc (okres Ilava) a dostal sa do druhej najvyššej slovenskej futbalovej ligy! 

Pokojne by sa mohol nazvať aj FK Mäsiari, pretože z 22 chlapov mužstva až 19 pracuje v púchovskom mäsokombináte. Jeho majiteľ Anton Fabuš klub vlastní. Chalanov tak zamestnáva rovno dvakrát. Navyše je aj starostom Borčíc. Za Borčice hrajú len traja profesionáli, ostatní sú amatéri. „Väčšinou sú to chalani z Dubnice a okolia. Niektorí priamo z Borčíc, alebo sa tu narodili,“ vysvetľuje prezident Futbalového klubu Iskra Štefan Bobot. Ten je v klube už 28 rokov a Borčice dostal z okresnej súťaže každý rok vyššie až do druhej ligy. „Je to pre takúto malú obec veľký úspech,“ teší sa Š. Bobot.

 

Otvoriť galériu

Ak hrajú Borčice, v dedinke s 500 hlavami je na štadióne 500 fanúšikov. Vysvetlil tiež, prečo viacerí hráči pracujú v mäsokombináte. Na začiatku bol ich záujem o futbal, ale keď nemohli nájsť robotu, všetkých ich zamestnal majiteľ klubu i mäsokombinátu a tiež starosta Borčíc Anton Fabuš. Tak sa stalo, že takmer všetci futbalisti robia v mäsokombináte, niektorí v kanceláriách, iní vo výrobe. „Pre nás je sväté, aby všetci hráči robili u nás. Ako uživíte taký veľký mančaft? Ja nekradnem, živím sa poctivou prácou a vlastne ich aj trochu učím. Robota je prvoradá, až potom je futbal,“ vraví majiteľ. Aj po víťaznom zápase s Komárnom šli viacerí do roboty. „Obranca Jožko Decký (32) od rána od šiestej robil a bol tam do jednej. Prebral tovar zo siedmich kamiónov,“ vysvetľuje Anton Fabuš. „Je tu dobrá robota. V práci je pre mňa relax, na ihrisku je to ťažšie,“ povedal stredopoliar Miloš Plav­šič (24).

Otvoriť galériu

Chalani z mužstva si trúfajú ísť aj ďalej. Na budúci rok ich v druhej lige čaká zápas s druhým najväčším slovenským mestom Košicami, ale aj s Nitrou či s Banskou Bystricou. „Pre nás je to výzva, keď tieto veľké mestá prídu do Borčíc. Niektorí možno ani nevedia, kde tie Borčice sú, ale navigácie majú,“ smeje sa A. Fabuš.

Otvoriť galériu

Takto hladko postúpil

 

Borčický klub Iskra hral proti 17 súperom:
23x zvíťazil,
3x prehral,
5x remizoval

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!