Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.06.2015 17:30 | Šport | Futbal
Video

Škrtel sa rozhovoril pred súbojom s Macedóncami: Verí v náš úspech?

Slovenskí futbalisti sa zišli na stredajšom zraze v Senci pred blížiacim sa kvalifikačným zápasom C-skupiny EURO 2016 proti Macedónsku v Žiline (14. júna) v dobrej nálade.

Z pôvodne nominovaných chýbala iba trojica Ondrej Duda, Róbert Mak, Adam Nemec. Prítomný bol aj obranca Lukáš Tesák z ruského prvoligového Arsenalu Tula, pre ktorého to bude premiéra v reprezentácii SR.

V prvom vzájomnom zápase vyhralo Slovensko v Skopje v novembri minulého roka po góloch Juraja Kucku a Adama Nemca 2:0. Okrem toho zverenci trénera Jána Kozáka triumfovali nad Luxemburskom, Bieloruskom, Španielskom i Ukrajinou a s plným počtom 15 bodov trónia na čele tabuľky C-skupiny. Špecifický júnový asociačný termín zastihol väčšinu hráčov už po skončení ich klubových sezón. Kouč Kozák chce aj preto mužstvo pripraviť čo najlepšie. "Ide nám o to, aby sme sa čo najlepšie pripravili na dôležitý zápas s Macedónskom. Pretože chceme byť úspešní a úspešný môže byť iba ten, kto sa dobre pripraví. Termín je špecifický, trochu nešťastný z môjho pohľadu, ale to je pre každého rovnaké. Prvých päť dní od stredy do nedele chceme využiť na to, že tí hráči, ktorí boli viac vyťažení, budú mať skôr iný program ako tí, čo menej trénovali. Aby sme ich nastavili na to, že na ďalšom zraze, ktorý bude na budúci týždeň v stredu už boli v takom stave, aby sme sa mohli sústrediť už na tú konkrétnu prípravu na Macedónsko," naznačil program kempu tréner SR.

Kozáka potešila prítomnosť drvivej väčšiny nominovaných. "Všetci chlapci prišli, menšie zdravotné problémy hlásil Kozáčik. Uvidíme, čo bude s Hubočanom, keďže neodohral posledný ligový zápas, má problémy s členkom. Myslím, že ostaní hráči sú k dispozícii," dodal.

 

Martin Škrtel sa na stretnutie s reprezentačnými kolegami tešil. "Bolo trochu ťažšie sa na to skoncetrovať, keďže už viacerí máme po sezóne a boli sme pripravení na dovolenky. Termín zápasu nie je našťastnejší, ale my sme profesionáli a musíme sa s tým vyrovnať. Tento kemp je na dobro veci, že budeme spolu, potrénujeme. Následne budeme mať dva dni voľno a potom už nabehne príprava na ostrý zápas. Myslím, že kemp splní účel a dobre nás pripraví na samotné stretnutie, pretože vždy je iné trénovať sám a trénovať v kolektíve," povedal.

Opora zadných radov národného tímu i FC Liverpool verí, že Slováci duel proti Macedónsku zvládnu. "Papierovým favoritom možno sme, ale už veľakrát sme sa presvedčili, že to musíme potvrdiť na ihrisku. Aj prvý zápas u súpera nebol jednoduchý, domáci nastrelili nejaké tie tyčky, brvná. Bol to ťažký zápas a taký istý ťažký bude aj teraz. Majú nového trénera a hráči sa budú chcieť ukázať. Ale ja verím v silu tohto mužstva a viem, že kvalita je na našej strane. Myslím, že ak každý z nás predvedie akési optimum, ktoré sa od neho čaká, tak potom by sme zápas mali zvládnuť a ja pevne verím, že ho aj zvládneme," dodal Škrtel.


Nominácia SR na kvalifikačný zápas s Macedónskom (14. júna o 20.45, štadión MŠK Žilina):
Brankári: Ján Mucha (FC Arsenal Tula), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Lukáš Tesák (FC Arsenal Tula), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Ľubomír Michalík (DAC 1904 Dunajská Streda), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Dušan Švento (1. FC Kolín)
stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County FC), Ján Greguš (FK Jablonec), Juraj Kucka (FC Janov), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Róbert Mak (PAOK Solún), Karim Guédé (SC Freiburg), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava) Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav), Miroslav Stoch (Al Ain FC), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC)
Útočníci: Adam Nemec (New York City FC), Martin Jakubko (FK Amkar Perm), Filip Hološko (Caykur Rizespor), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?