Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Malá Lenka zomrela, 12-ročná Malvína otehotnela: Nepríjemná pravda o ubytovni hrôzy!

Smrť malej Lenky († 1) a tehotenstvo Malvíny (12) neboli jedinými dôsledkami nedôstojného života v sociálnej ubytovni na Trenčianskej ulici!

Nový Čas zistil, že prevádzka tejto budovy hrôzy fungovala načierno. Majiteľ, ktorý čelí viacerým exekúciám, však nie je jediným vinníkom celej tejto tragédie. Pochybili aj úrady! Lenka zomrela na meningokokovú sepsu minulý týždeň. Po tom, ako sme začali pátrať po dôvodoch jej náhleho úmrtia a smrteľnej infekcii ďalších štyroch detí, sa spustila lavína problémov! Nový Čas zistil, že v ubytovni hrôzy žila aj Malvína v šiestom mesiaci tehotenstva, ktorá sa o tri mesiace stane najmladšou mamou na Slovensku.

 

Preto sme sa obrátili na sociálne úrady, políciu, ale aj oddelenie hygieny verejného zdravotníctva. Na základe podnetov Nového Času štátne orgány začali konať. „Orgán sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately na základe vášho podnetu prešetrí situáciu a prijme adekvátne opatrenia. Oceňujeme záujem vášho média o osud dieťaťa,“ napísala Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Otvoriť galériu
Tehotenstvo sa darilo skrývať

Podľa informácií obyvateľov žijúcich v sociálnej ubytovni nie všetky deti navštevovali školské zariadenia. Preto sa tehotenstvo maloletej Malvíny darilo skrývať. Keď sme sa s dievčaťom stretli, svoj požehnaný stav potvrdila. „Áno, čakám dieťa s 23-ročným kamarátom, ktorý je teraz v Írsku,“ poznamenala skromne. Matka maloletej, ale aj budúci otec budú čeliť trestnému stíhaniu.

Matka za neohlásenie gravidného stavu svojej dcéry príslušným orgánom, budúci otec za pohlavný styk s neplnoletou osobou. „Keďže pri tomto trestnom čine ide o trestnú sadzbu vyššiu ako tri roky, prípad bude riešiť kriminálka,“ informovali nás na Obvodnom policajnom oddelení Ružinov-západ.

Myši, potkany, ploštice...

Nový Čas pátral aj po tom, ako mohla ubytovňa v takom zdevastovanom stave fungovať. Myši, potkany, ploštice, neodvezený komunálny odpad, elektrina načierno a takmer tri desiatky malých detí! „Prevádzka predmetnej ubytovne nebola doposiaľ schválená orgánom verejného zdravotníctva, preto sa v nej štátny zdravotný dozor s cieľom odstránenia hygienických nedostatkov nemôže vykonávať,“ povedala hovorkyňa regionálneho úradu verejného zdravotníctva Katarína Nosálová. Ubytovňa čelila z dôvodu nelegálnosti prevádzky viacerým exekúciám, pretože uložené pokuty majiteľ Dušan Udvardy neplatil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?