Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2015 00:00 | Oprášené drámy
Video

Tyran z Liptova priložil dcére na krk nôž a pýtal sa, či ju má zarezať!

Matka a tri deti z dediny v Liptove sa priznali, že sa otca - tyrana boja. Napokon prekovali strach a vyrozprávali pravdu o jeho vyčíňaní. Skončil tyran vo väzení?

Hrôzy sa diali v rodine v dedine v dolnom Liptove pred 20 rokmi. "Keď sa v jeden večer otec objavil doma opitý, mladší brat ušiel. Otec ma schytil a ruku mi položil na hranu stola. Opýtal sa, či mi ju má zlomiť... Kázal mi naliať mu pálenku. Keď som mu naliala, začal hovoriť, že nechce nikoho vidieť a že nás všetkých pozabíja. Odrazu vstal a išiel do kuchyne. Oprel mi nôž o krk a opýtal sa, či ma má zarezať... Povedala som že nie, ale on kričal, že som povedala áno. Potom bolo počuť zvonku hlasy a otec vyšiel von. Rýchlo som schytila sveter a ušla som pred ním cez humná," rozprávala vtedy 18-ročná dcéra tyrana. 

Otec často v noci budil synov a posielal ich kupovať víno. "Keď otec príde domov opitý, čo je často, musíme mu zohriať jedlo, povyzliekať a poumývať. Alebo nás núti, aby sme pri ňom sedeli, stáli alebo kľačali a počúvali jeho rozprávanie. Keď raz prišiel domov opitý, povedal čosi mladšiemu bratovi, ten mu odvrkol a otec po ňom hodil nôž. Porezal ho na nohe, mama s ním musela ísť do nemocnice," povedal jeden zo synov otca - tyrana. "Nehlásila som nikomu, že otec po synovi hodil nôž, lebo som sa bála, že nás všetkých pozabíja. Pred rokmi mi hodil do hlavy ťažký liatinový hrniec, dostal za to podmienku. Mám veľký strach, že nás pozabíja. Mladší syn mi povedal, že sa radšej obesí, alebo hodí pod auto, ale že nemôže takto ďalej žiť. Nemáme kam ísť... " rozprávala pred rokmi s plačom matka.

 

Ján, vtedy 41-ročný, tvrdil, že dcére na krk nôž nepriložil a že sa žene nevyhrážal. Súd manžela a otca troch detí za násilie a vydieranie poslal do väzenia na 15 mesiacov. Odsúdený ani prokurátor sa voči rozsudku neodvolali. "Nebol to tvrdý trest, ale rodina si tak na určitý čas od tyrana oddýchla..." povedala suseda nešťastnej rodiny. "Dedi už vyrástli, z domu odišli a manželka sa trápi ďalej..." doplnila suseda.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Z Rafahu utiekli už stovky tisíc ľudí: Dôvodom je pokračujúca ofenzíva izraelskej armády
Foto
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode...
Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!
Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Cyklistické preteky Okolo Slovenska si vyžiadajú dopravné obmedzenia.
Vodiči pozor! Tomuto úseku sa vyhnite: Budú sa tu konať cyklistické preteky
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených
Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
V Indii platí výstraha: Teplo si už vyžiadalo viaceré obete!
Iránska držiteľka Nobelovej ceny za mier Narges Mohammadíová.
Laureátka Nobelovej ceny sa postaví pred súd: Obvinená je z propagandy?
(ilustračné foto).
Vírus vtáčej chrípky sa potvrdil v zaľudnenej metropole: Ako znížiť hroziace RIZIKO?
Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy