Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Slovenka Bibiana porodila v Británii, dieťatko dala na adopciu: Kto bude ľúbiť modrookého Benjamínka?

Mama ho opustila! Len málokto uverí, že sa takého krásneho bábätka, ako je Benjamínko, môže zriecť vlastná matka. 

Presne tak, ako sa to stalo v prípade Bibiany (25) z Bánoviec nad Bebravou, ktorá pred pol rokom tajne porodila v Liverpoole. Nevedeli o tom ani jej rodičia a najbližší kamaráti. Všetko sa prevalilo, až keď britská sociálka priviezla modrooké chlapča na Slovensko a odovzdala dieťatko našim úradom. Aký bude ďalší osud nechceného anjelika? Benjamínkovi chce pomôcť aj charitatívny projekt Srdce pre deti denníka Nový Čas, ktorý spravuje nadácia Pontis.

Otvoriť galériu

V Británii vstúpila do platnosti nová smernica, na ktorej základe by miestne úrady mali informovať iné štáty o ich štátnych príslušníkoch. Presne to sa stalo v prípade malého Benjamínka. Keď ho Slovenka Bibiana dala ešte pred pôrodom na adopciu, miestna sociálka kontaktovala našu. „Keď Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí zistilo, že maloleté dieťa je Slovák, okamžite zabojovalo a chcelo chlapčeka dostať na Slovensko. To sa aj podarilo po tom, ako priletel v stredu neskoro večer v sprievode dvoch sociálnych pracovníčok z Británie,“ prezradila Andrea Cisárová z ministerstva sociálnych vecí.

Otvoriť galériu

Všetci zostali v šoku, keď uvideli večne usmiatu tváričku nádherného nevinného chlapčeka s obrovskými očami, a krútili hlavou, ako ho mohla mama opustiť. Novému Času sa podarilo zistiť, že žena, ktorá ho porodila, do Anglicka odišla už pred niekoľkými rokmi. Bibiana (25) tam začala nový život. Keď otehotnela a neskôr porodila, všetko prebehlo v tajnosti. Rozhodla sa, že dieťa nechce, a tak putoval do pestúnskej rodiny v Liverpoole. Podľa našich informácií ho bola aj niekoľkokrát pozrieť, no jej rozhodnutie sa nezmenilo. Bibiana o nádhernom chlapčekovi nepovedala ani vlastným rodičom.

 

Čaká na domov

Po prílete z Liverpoolu polročný Benjamínko putoval do Detského domova v Novom Meste nad Váhom. Tam z neho mali veľkú radosť, lebo chlapča rozdávalo úsmevy na každú stranu. Teraz sa ho dočasne ujala profesionálna rodina na západnom Slovensku. „Ja som babička? Ja nič neviem! Čo sa stalo?“ reagovala Benjamínkova skutočná stará mama, keď sme ju oslovili s tým, že jej dcéra tajne porodila. Vôbec jej nenapadlo, že slovenské dieťa, o ktorom píšu svetové médiá, je jej vnúčik. Bola v takom šoku, že sa nevedela vyjadriť k tomu, či chlapčeka spolu s manželom vychovajú.

Otvoriť galériu

Zdá sa, že jediná osoba, ktorá vedela o tehotenstve Bibiany, je jej sestra. Na stretnutie s nami totiž neprišla, okamžite po tom, ako sme ju kontaktovali, zrušila svoje kontá na sociálnych sieťach a vzala si dovolenku. Rodina malého chlapčeka žije usporiadaným životom na sídlisku v Bánovciach. „Je to slušná rodina. Rodičia bývajú spolu v byte a obaja pracujú. Ich druhá dcéra býva neďaleko nich s priateľom a so štvorročným synčekom,“ opísali susedia. Aký teda bude ďalší osud modrookého dieťatka, zostáva neisté. Vezmú si ho starí rodičia alebo si ho niekto adoptuje? Projekt Srdce pre deti chce chlapčekovi pomôcť a môže zabezpečiť bývanie, kočík, výbavičku či zariadenie detskej izby alebo bytu v milujúcej rodine, ktorá sa ho ujme.

Otvoriť galériu
Srdce pre deti
Zdroj: anc

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Aktualizované
Rozsudok v kauze obžalovanej exposlankyne Smeru Ľubice Roškovej: Súd ju uznal vinnou
Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu!
Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Ilustračné foto
Konečne to prišlo! Úroky začnú KLESAŤ: Kedy sa príde k zmene?
Balúchová sa pre svoju chorobu  veľmi trápi.
Foto
Náhly koniec Kollárovej mamičky v televízií: Balúchovej sa teraz splnil sen! Aha, čo začala robiť
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky