Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.05.2015 13:52 | Šport | Hokej
Video

Uvidia televízni diváci hokejový šampionát aj o rok na RTVS?

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) bude vysielať hokejové majstrovstvá sveta minimálne do roku 2023.

Nová zmluva, ktorej uzavretie v utorok oznámil generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, obsahuje aj vysielacie práva na svetový šampionát 2019 v Bratislave a Košiciach.

"Len nedávno sme sa dozvedeli, že majstrovstvá sveta sa definitívne uskutočnia na Slovensku. My sa chceme k dobrým správam pridať. Šampionát budú môcť sledovať naši diváci a poslucháči v televíznom a rozhlasovom éteri RTVS, ako aj v mobilných platformách a na internete. Získali sme práva na vysielanie množstva športových podujatí, kontrakt znie od roku 2018 do 2023. Mali sme zmluvu do roku 2017, čiže pokračujeme ďalej. Dali sme si ambíciu, aby sme boli pri každom úspechu slovenského športu, aby sme to našim divákom sprostredkovali a rovnako sa snažili aj o podporu domácich športových podujatí," povedal médiám Mika.

Uplynulý svetový šampionát v Česku sa na obrazovkách RTVS tešil veľkému záujmu divákov. Medziročne sa zvýšil divácky zásah, až takmer 73 percent populácie sledovalo zápasy hokejistov SR. Priemerná sledovanosť zápasov slovenskej reprezentácie bola 1.059.000 divákov, priemerný podiel RTVS na trhu dosiahol hranicu takmer 60 percent. Najsledovanejším duelom bol zápas Slovensko - Nórsko (2:3), ktorý vzhliadlo 1.644.000 televíznych fanúšikov.

 

"Som rád, že aj 79. majstrovstvá sveta potvrdili, že hokej je na Slovensku nielen športový, ale aj vysoko spoločenský fenomén. Veľmi nás tešil záujem priaznivcov v Ostrave, keď každý zápas našej reprezentácie sledovalo v hale minimálne osem tisíc ľudí, a rovnako aj priazeň televíznych divákov. V párnych rokoch máme letné či zimné olympijské hry, európsky či svetový šampionát vo futbale, ale nič z toho nedokáže pritiahnuť slovenského športového diváka tak, ako hokejové majstrovstvá sveta," povedal šéf športu RTVS Marcel Merčiak.

Spolukomentátormi RTVS na šampionáte v Česku boli aj viacerí bývalí úspešní hráči, medzi inými aj Miroslav Šatan či Ján Lašák. Merčiak si spoluprácu s nimi pochvaľoval. "Myslím si, že sme sa opäť posunuli o ďalší stupienok. Mal som veľkú radosť, že nás posilnili naši úspešní chlapci. Miroslav Šatan priletel z USA a bol súčasťou nášho tímu deväť dní. Už stálicou je Richard Lintner, premiéru mal Janko Lašák. Myslím si, že ich vízia a skúsenosti z kabíny, ktoré naši hostia divákom sprostredkovali, robili vysielanie mimoriadne atraktívnym. Som rád, že odozva divákov bola dobrá. Chcem sa zároveň poďakovať kolegom za to, že sme mali silný tím," dodal Merčiak.

RTVS pripravuje viaceré športové novinky. "Už onedlho sa začne Roland Garros, v programe ho budeme mať po prvý raz od roku 2009. Nová zmluva nám zaručuje vysielanie množstva hodín športových prenosov a my sa tomu samozrejme tešíme. Hoci ceny rastú, nám sa podarilo získať práva za podmienok, ktoré sú pre nás prijateľné a vieme ich garantovať. Chceme pokračovať v spolupráci s hokejovou extraligou, rokujeme aj o vysielaní slovenského futbalu. Nie je to len o atraktivite, je tom aj o tom, že šport je pre nás dôležitý," uzavrel Mika.



Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?