Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.05.2015 09:55 | Správy | Domáce správy
Video

Čo vám veštkyňa nikdy nepovie! Zana odhalila tajomstvo svojich schopností

Veštkyňu Zanu poznajú ľudia aj vďaka horoskopom, ktoré vytvára exkluzívne pre čitateľov Nového Času.

Tvrdí, že osudy ľudí vie vyčítať z hviezd, kariet a čísiel... Ako sa žena z Levíc dostala k tomuto záhadnému svetu? Svoj príbeh Zana opísala v knihe Z jej krvi, ktorá sa dostáva na pulty kníhkupectiev. A my sme sa o nej s uznávanou veštkyňou porozprávali.

Veštecké schopnosti Zana zdedila po svojich predkoch. Aj príbeh knihy Z jej krvi sa začína pri jej pra-prababičke.

„Ona bola vedmou, veštkyňou, liečiteľkou... Po nej som zdedila tieto schopnosti aj ja,“ vysvetľuje Zana s tým, že po nej zostali zápisky a zaklínadlá. Táto téma však bola v rodine tabu. Ale osud si šiel svojou cestou, až mu musela čeliť aj Zana.

 

Klinická smrť

Zlomový okamih prišiel, keď mala 11 rokov. „Boli sme vonku s bratom na bicykloch a zastali sme pri veľkom stohu slamy na poli. Vyliezli sme hore, že si zaskáčeme. A skočila som práve tak nešťastne, že som dopadla na tvrdú zem ukrytú pod troškou slamy. Roztrhla sa mi slezina, skončila som v nemocnici a prežila som klinickú smrť,“ spomína Zana. Práve keď bola v bezvedomí, „prišla“ za ňou jej pra-prababička a odovzdala jej svoje posolstvo.

Otvoriť galériu
Spočiatku si to ani sama Zana naplno neuvedomovala, bola veselé dievča ako jej rovesníčky. Teraz s odstupom času si však uvedomuje, že kamarátok veľa nemala. „My sme skrátka iní, aj ľudia sa k nám správajú inak a cítim z nich veľakrát obavy, možno z toho, čo by sme o nich mohli vedieť... Aj v škole som bola na okraji, kamarátok som mala veľmi málo, spolužiaci odo mňa bočili.“

Do učenia

Rodičia si nemohli nevšimnúť, že ich dcéra vidí veci, ktoré iní nie. Raz mamu upozornila, že otec bude mať úraz, a stalo sa... Na radu rodinného priateľa sa Zana v 13 rokoch dostala do „učenia“ do Hrozenkova.

„Teta Agáta bola klasická vedma, bosorka, liečiteľka... Naučila som sa pri nej všetko o bylinkách, o veštení, práci s energiami... Bola som u Agáty šesť rokov,“ hovorí Zana, ktorá k vedme chodila potajomky, lebo rodičom sa veľmi rýchlo jej smerovanie prestalo páčiť.

Po odchode od „svojej“ vedmy mladá žena začala pomáhať ľuďom, ktorí o to požiadali. Pred niekoľkými rokmi prenechala liečiteľstvo svojmu nástupcovi a v súčasnosti sa zameriava len na horoskopy a veštenie. „Nie je rozdiel medzi tým, ako veštila moja pra-prababička a ako veštím ja. Tie techniky sú stále rovnaké, overené stáročiami. Pri horoskopoch zoberiem pravítko, mapu nebeských telies a kalkulačku... Nerobím to tak, že do nejakého programu nahádžem údaje a ten mi dodá horoskop,“ vysvetľuje.

Tabu

Radami pomohla už mnohým ľuďom. Ale hoci vidí, čo iní nie, nemôže všetko povedať. „Niekedy nemôžem klientovi povedať priamo, čo ho čaká... Keby som mu povedala dajme tomu, že mu o tri roky zomrie dieťa, tak by sa tým trápil zbytočne vopred a snažil sa niečo zmeniť. Viem mu v takej situácii iba poradiť, aby trávil čo najviac času s najbližšími, že sú vzácni. Sú ľudia, ktorí si musia niečo vytrpieť, aby niečo pochopili, do toho veštec nemôže zasahovať.“

Otvoriť galériu
Sama na vlastnej koži si zažila, že ani veštcovi nie je všetko súdené. Nedokázala predpovedať tragickú smrť svojej mamy, čo ju na dlhé roky poznačilo. „Keby som vedela, že moja mama zomrie, tak by som určite spravila niečo, aby sa to nestalo. O smrti matky som však netušila nič, žiadne znamenie som nedostala a keď zomrela, bola som veľmi nahnevaná na celý svet. Sedem rokov som neveštila, neliečila, všetko som spálila, zničila... Úplne som to v sebe zablokovala,“ hovorí Zana.

Riziko

Dnes sú mágia a veštenie veľmi populárne, kníh o tejto téme je plno a púšťajú sa do toho aj ľudia, ktorí by nemali. „Keď sa do toho pustí niekto, kto na to nemá danosť, môže ho to aj zničiť. Treba byť zodpovedný a je jedno, či ide o veštenie, o zaklínadlo, alebo o nápoj lásky. Vydávate sa do sveta, kde bežne nechodíte. Možno sa vám to po prečítaní nejakej ezoterickej knihy zdá jednoduché, že to nič nie je, ale nepripravenému to môže uškodiť, napríklad cez zdravie. Veľakrát sa stane, že človek sa venuje päť rokov vešteniu alebo mágii a zrazu dostane rakovinu. Všetci sa pýtajú prečo... Skrátka preto, lebo si vyvolal nerovnováhu a robil, čo nemal,“ varuje Zana a pokračuje: „Mágia je mágia, ani čierna, ani biela. Ide o to, na čo ju použijete, aj dobre myslená sa môže otočiť v zlo. Zaklínadlá fungujú, ale nesmie sa nimi mrhať a musia tomu človeku patriť, musí mať na ne právo.“

Viac o pohnutom Zaninom živote si prečítate v knihe Z jej krvi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život