Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2015 14:01 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Tehotná Turjanová má vážne zdravotné problémy: Ohrozia jej bábätko?!

Komplikácie počas tehotenstva?! Hviezda Búrlivého vína Kristína Turjanová (35) už o pár mesiacov porodí svoje prvé dieťa.

Ako exkluzívne informoval Nový Čas, šťastným otcom je o desať rokov mladší majster Európy v plochej dráhe Martin Vaculík (25). Seriálová herečka však musí tomto období mimoriadne dbať o svoje zdravie. Ako už sama v minulosti priznala, dodržiava prísnu diétu. Mala totiž vážne problémy s trávením, so žalúdkom a s imunitou, ktoré by mohli ohroziť aj jej dieťatko! Herečka Kristína Turjanová prežíva jedno z najkrajších období v živote ženy.

Čaká bábätko a po viacerých nevydarených vzťahoch konečne našla šťastie u motocyklového pretekára Martina Vaculíka mladšieho o desať rokov. Ale predsa je tu len jedna vec, ktorá brunetku ťaží! Choroba, ktorá môže ohroziť ju aj jej ešte nenarodené dieťa! Počas dlhého obdobia totiž seriálovú doktorku Ritu Kernovú z Búrlivého vína trápil silný zápal žalúdka. Jej problémy neustupovali, a preto bola herečka nútená zo svojho jedálnička vylúčiť niektoré potraviny.

 

Po niekoľkých vyšetreniach jej dokonca naordinovali veľmi prísnu stravu. „Mám bezlepkovú diétu, ak by som si na stravu nedala pozor, prepukli by komplikácie s trávením, so žalúdkom i s imunitou,“ povedala pred časom pre Nový Čas Nedeľa budúca mamička, čím vtedy vyvrátila všetky špekulácie o anorexii. Tie totiž vznikli práve preto, že pre zdravotné problémy herečka výrazne schudla.

Prvoradá je strava

Kristína by si však mala dávať na seba veľký pozor hlavne kvôli dieťatku, ktoré už niekoľko mesiacov nosí pod srdcom. „Ak by sa počas tehotenstva nedodržiavala bezlepková strava, tak by ohrozila nielen seba, ale aj dieťa. Nastali by problémy so žalúdkom a tiež s črevami,“ vysvetlil pre Nový Čas gastroenterológ Karel Novák. Podľa jeho slov je tiež dôležitá aj pravidelná kontrola u gynekológa. Nový Čas oslovil aj herečku, tá však až do uzávierky nereagovala na otázky. Priestor dostal aj budúci mladý otecko, ktorému však veľmi do reči nebolo. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ stroho odvetil známy športovec.

Otvoriť galériu

Za podobné ochorenie môže aj genetika

Karel Novák, gastroenterológ

- Ak by pacientka dodržiavala bezlepkovú diétu preto, že má celiakiu, tak je veľká pravdepodobnosť, že celiakiu bude mať aj nenarodené dieťa, pretože tu ide o genetiku. Ak by sa počas tehotenstva nedodržiavala bezlepková strava a konzumovali by sa štyri základné potraviny, ktoré sa nesmú pri tejto diéte konzumovať - raž, pšenica, ovos, jačmeň, tak by ohrozila nielen seba, ale aj dieťa. Nastali by problémy so žalúdkom a tiež s črevami. Je to však individuálne, ale určite je tiež veľmi dôležitá pravidelná kontrola u gynekológa.

Čo je celiakia?

Celiakia je vrodené autoimunitné ochorenie. V súčasnosti sa vyskytuje asi u jedného človeka zo sto ľudí. Choroba je vyvolaná neznášanlivosťou obilnín, najmä pšenice, jačmeňa a raže. Ide o jedno z najčastejších ochorení tráviaceho systému, ktoré je zapríčinené potravinami. Predpokladá sa, že ide o vrodenú poruchu metabolizmu s poruchou aktivity enzýmov odbúravajúcich glutén. (zdroj: celi.sk)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky