Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.05.2015 09:57 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Kauza Váhostav: Juraj Široký vypovedal na polícii, prišiel aj jeho syn s agresívnou ochrankou!

Na polícii vo štvrtok od rána vypovedal Juraj Široký, podpredseda predstavenstva spoločnosti Váhostav-SK. 

Podľa informácií portálu aktuality.sk Juraj Široký od štvrtka rána vypovedal na polícii. Na výsluch sa dostavil v sprievode ochrankárov, s prítomnými novinármi nekomunikoval.

Otvoriť galériu

Polícia vypočúvala Juraja Širokého v budove Prezídia Policajného zboru na Račianskej ulici v Bratislave. Na výsluch prišiel o 09.00 h ráno na aute značky Audi a v sprievode ochranky. Podľa portálu noviny.sk mal do budovy vojsť bez akejkoľvek osobnej kontroly či kontroly dokladov. Široký vypovedal na polícii približne 2,5 hodiny. Otázky, ktoré mu vyšetrovatelia kládli, zodpovedal. S médiami komunikovať odmietol, bližšie informácie poskytla jeho hovorkyňa Michaela Kováčik Grendelová.

Otvoriť galériu

"Potvrdzujeme, že pán Široký bol na polícii, poskytol súčinnosť Policajnému zboru, zodpovedal na otázky, ktoré mu vyšetrovatelia kládli," uviedla krátko po výsluchu Juraja Širokého. Bližšie sa však vyjadriť nechcela. "Nebudeme mariť policajné vyšetrovanie, takže treba sa obrátiť priamo na políciu," doplnila. Juraj Široký podľa nej nemá žiaden problém komunikovať s médiami aj priamo. "Vyjadrí sa vtedy, keď dostane povolenie od svojho obchodného partnera, pretože ak by sa vyjadril skôr, tak by to bolo porušenie obchodného tajomstva," vysvetlila. Meno obchodného partnera však uviesť odmietla.

O tom, že polícia by mala v súvislosti s Váhostavom-SK vypočuť aj podnikateľa Juraja Širokého, hovoril policajný prezident Tibor Gašpar koncom apríla. "Bude povinnosťou polície vypočúvať osoby a pokiaľ sa pýtate na túto osobu, myslím, že bola v tom období členom predstavenstva. Určite budú asi vypočutí všetci členovia predstavenstva," konštatoval. Juraj Široký napokon z policajnej stanice odišiel bez jediného slova v sprievode ochranky. 

Prišiel aj Širokého syn

Krátko po 13-tej hodine prišiel na políciu vypovedať aj syn Juraja Širokého. Prešiel osobnou kontrolou aj kontrolou dokladov. Juraj Široký mladší bol v sprievode ochrankárov, ktorí agresívne odstrkovali ľudí, ktorí boli v blízkosti budovy.

Pred pol štvrtou poobede Širokého syn z polície odišiel, pričom odmietol podať akékoľvek vyjadrenie.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Policajná razia vo Váhostave

Výsluchu Juraja Širokého predchádzala razia vo firme Váhostav. V apríli policajti zo špecializovanej Národnej kriminálnej agentúry nabehli do sídla v hlavnom meste, kde strávili viac ako štyri hodiny a v škatuliach odniesli množstvo spisov. V žilinskej pobočke to mali ešte zložitejšie. Desiatky mužov zákona pracovali do večera a na spisy si pripravili rovno dodávku. Vyzeralo to ako v akčnom filme.

 

Uniformovaní policajti prezerali ľudí, ktorí vchádzali aj vychádzali z budovy. Prezerali tašky aj kufre áut, aby neunikli dôkazy. Ozývali sa však hlasy, ktoré tvrdia, že razia vo Váhostave prišla neskoro. „Je to smiešne. Ak by chceli niečo schovať či zničiť, už je to dávno preč,“ povedal zamestnanec spoločnosti. Počas akcie neboli vo Váhostave ani predseda predstavenstva Juraj Široký mladší, ani jeho otec.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Hrob v Nemecku ukrýval desivé tajomstvo: Rituálna obeta?! Strasie vás, čo objavili
Plánuje Putin napadnúť Česko? Fiala mu nedôveruje!
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k ďalšej havárii: Autobus sa na diaľnici prevrátil na bok!
Juraj Slafkovský a brankár Cayden Primeau.
Luxusná gólová prihrávka: Slafkovský vylepšil dva vlastné rekordy
Na instagrame patrí k najsledovanejším Slovákom.
Foto
Čo všetko ukázala Plačková zo svojho súkromia: Sledujte, ako sa zabávala! Najkrajší čas je pre ňu...
(ilustračné foto)
Naliehavé varovanie vedcov: Situácia je zlá! Strašné, čo odhalili pri najnovšom prieskume
Syndróm nesúrodných vlasov
Foto
Dievčatko má na hlave rozkošný výbuch: Uvidíte jej vlásky, roztopíte sa! Ide o vzácnu chorobu
Začínala ako 13-ročné dievčatko v seriáli Na parket!
Foto
Z detskej hviezdičky prerástla k najlepšie plateným herečkám! Žne jeden úspech za druhým
Ilustračné foto
5 JEDNODUCHÝCH trikov, ktoré udržia váš domov čistý a voňavý! Zaberú minimum času
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!
Ryunosuke Omori brutálne vypol svojho súpera!
Takúto rýchlosť ste ešte nevideli: Japonský bojovník brutálnym KO ohúril celý svet!