Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.05.2015 22:39
Video

Kanadská spanilá jazda pokračuje: Zámorská mašina domácich Čechov uštvala

Kanadská spanilá jazda na svetovom šampionáte v Prahe pokračuje. Javorové listy si v treťom zápase A-skupiny poradili s domácim Českom, ktoré zdolali 6:3.

V prvých dvoch tretinách to bol pri obojstrannej vysokej kvalite vyrovnaný hokej, ale od vedúceho gólu na 3:2 na ľade rozdielom triedy a s veľkým prehľadom dominovala kolíska hokeja, lebo Čechom pri ich náročnej hre dochádzali sily.

Kanaďania sa vo štvrtom zápase základnej fázy predstavia v stredu o 20.15 v ďalšom šlágri proti Švédsku, Česi hrajú až vo štvrtok o 16.15 s Francúzskom.

Otvoriť galériu

Mimoriadny atmosferický náboj zápasu a prvé iskrivé momenty Česka, to boli úvodné striedania. V ich druhom kole sa však presadila tretia kanadská línia, keď Eberle šikovne zasunul puk spoza bránky. Gól na chvíľu utlmil české ofenzívne nadšenie, celkovo sa hra vyrovnala a až do konca tretiny sa hral inšpiratívny hokej. Na jej konci padli dva ďalšie góly a ten český bol klasický "do šatne", aj preto domáci pokračovali vo vysokom tempe.

Otvoriť galériu

 

Kanada si držala svoj voľný systém opretý o prirodzené taktické cítenie v úžasnej symbióze s rýchlymi akciami a dôrazom. Navyše tradične skvele chytal brankár. Svojimi kreáciami bavili Jágr i Crosby, no o vyrovnanie sa postarala bojovná štvrtá formácia. Kanaďania sa však typicky nasrdili, veľmi rýchlo vyrovnali a záverečné minúty dejstva sa prakticky odohrali len pred ostreľovaným Pavelcom. V tomto duchu pokračovala tretia časť, v ktorej čoraz uvoľnenejšie kmitujúca mašina svojho súpera uštvala. Česi nestíhali, v oslabeniach ešte dvakrát inkasovali a na redukujúci gól súpera odpovedali zásahom do prázdnej bránky.

Otvoriť galériu

A-skupina:

Kanada - Česko 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)

Góly: 5. Eberle (Ekblad, Duchene), 20. Hall (Muzzin, Eberle), 38. Couturier (Toffoli), 43. Seguin (Hall, Barrie), 51. Crosby (Giroux), 59. Toffoli (O'Reilly, MacKinnon) - 20. Erat (Jan Kovář, Jágr), 36. Zaťovič (Simon, Kolář), 58. Sobotka (Voráček). Vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Kanada: Smiths - Hamhuis, Burns, Wiericoh, Savard, Muzzin, Barrie, Ekblad - MacKinnon, Crosby, Spezza - Ennis, Giroux, Seguin - Hall, Duchene, Eberle - Eakin, O'Reilly, Toffoli - Couturier.

Česko: Pavelec – Hejda, Němec, Kolář, Nakládal, Čáslava, Jordán, Krejčík – Červenka, Sobotka, Voráček – Jágr, Jan Kovář, Erat – Hertl, Novotný, Smoleňák – Simon, Koukal, Zaťovič.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva