Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.05.2015 12:08 | Šport | Šport mix
Video

Šéf parlamentu Pellegrini vypískaný v priamom prenose: Verejnú hanbu si rád zopakuje!

Takúto hanbu ešte nezažil! Smerácky predseda parlamentu Peter Pellegrini (39) sa znenazdajky objavil na vyvrcholení masami sledovaného hokejového zápasu Slovensko - Bielorusko, kde odovzdával ocenenie pre najlepších hráčov.

Jeho prítomnosť nezostala bez reakcie - do prasknutia naplnená aréna spustila ohlušujúci piskot. Z pravidelných osláv MDŽ je zrejme zvyknutý na iné privítanie. V priestore pre slovenských hokejistov si však stihol urobiť selfie, ktorú rovno zavesil na facebook. Studenú sprchu, ktorá prišla po tom, však nečakal ani v najhoršom sne. Vybičované emócie, potlesk a skandovanie na podporu našich hokejistov vystriedal po príchode Pellegriniho na ľad obrovský piskot slovenských fanúšikov. V čase, keď sa na Slovensku riešia nevyplatení dodávatelia Váhostavu či zlá situácia v zdravotníctve, sa predseda parlamentu vybral odovzdať ceny pre najlepších hráčov zápasu.

Otvoriť galériu

Po poriadne hlučnej kritike prichádzajúcej z davu slovenských fanúšikov sa Pellegrini zmohol len na kyslý úsmev a pokrčenie plecami. Moment zachytili viaceré kamery a stal sa hitom internetu. Ďalšiu ranu politik schytal práve na sociálnej sieti, kde si po zápase zavesil fotografiu so slovenským tímom. „Chalani, gratulujem k víťazstvu! Verím, že táto moja prvá selfie v živote je s budúcimi medailistami,“ okomentoval snímku. To však netušil, že ju okamžite zaplavia negatívne komentáre na adresu jeho hokejového vystúpenia. O pár desiatok minút nato ju už zo svojho profilu stiahol. „O odovzdanie cien najlepším hráčom dnešného zápasu ma požiadali organizátori majstrovstiev. Reakcia divákov ma zaskočila, no ešte viac rozporuplná diskusia s vulgarizmami, ktorá sa tu strhla. Preto som status stiahol,“ vysvetlil. „Netreba sa pýtať, čo sa stalo, ale prečo, pán Pelleg­rini,“ odkazujú šéfovi parlamentu stovky Slovákov a  hovoria o vážnejších problé­- moch, ktoré by mal riešiť.

Mrzutí organizátori

Novému času Pellegrini povedal, že na zápase bol na pozvanie usporiadateľov, ktorí ho o odovzdávanie cien požiadali priamo na hokejovom stretnutí. „Je mi vždy cťou, keď môžem odovzdávať cenu pre najlepšieho hráča a poďakovať sa našim úspešným reprezentantom za to, že reprezentujú našu krajinu. Je daňou politika, že sa stretne aj s takýmto prejavom emócií. Samozrejme a rád prídem cenu odovzdať aj nabudúce,“ povedal prekvapivo. Či však bude mať príležitosť, je otázne, organizátori boli totiž prejavom fanúšikov poriadne prekvapení. „Je to otázka správania slovenských fanúšikov k predstaviteľovi ich štátu. Mrzí nás to o to viac, že slovenskí fanúšikovia vytvárajú v Ostrave neuveriteľnú atmosféru,“ skonštatovala Martina Kučerová z organizačného výboru.

Otvoriť galériu

Zaujímalo nás, ako vlastne prebieha výber hostí, ktorí sa objavia bok po boku s populárnymi hokejistami pred zrakmi miliónov divákov. „Výber pozvaných prebieha veľmi špecificky a ide sa od krajiny ku krajine,“ dodala s tým, že na základe rokmi uplatňovanej praxe spoločnosti IIHF odovzdávajú ceny významné osobnosti z danej krajiny, ktoré sú prítomné na stretnutí. Čo na zápase Bielorusko - Slovensko bol práve Pellegrini. Pýtali sme si aj zoznam politikov, ktorí tieto majstrovstvá ceny najlepším hokejistom odovzdávali a odovzdávať budú. Žiadnu odpoveď sme však od organizátora nedostali.

 

Odborník: Je to politická reklama

Bývalý predseda parlamentu Richard Sulík si nemyslí, že organizátorom len tak napadlo, že treba zavolať na odovzdávanie cien práve Pellegriniho. „V Čechách ho nikto nepozná. Určite mu to odporučil niekto z PR a potom stačil už len jeden telefonát a bolo to vybavené. Keď som bol šéfom parlamentu, nechodil som sa pretŕčať. A to v priebehu môjho pôsobenia boli majstrovstvá v hokeji na Slovensku,“ povedal Sulík.

Ku kritikom vystúpenia sa pridáva aj analytik Ján Baránek, ktorý považuje za veľmi nešťastné, že sa rozhodol vystúpiť v Ostrave. „Neviem, čo tým chcel pán Pellegrini povedať. Že je hokejový fanúšik? To mohol zápas pozerať aj z hľadiska, aj tam by ho kamera zabrala. Diváci inštinktívne vycítili, že je to politická reklama, a vnímajú, že je zo Smeru,“ povedal odborník. Podľa neho to nerobila ani Angela Merkelová, keď boli majstrovstvá sveta vo futbale.

Kto všetko videl piskot na Pellegriniho?

  • 8 812 divákov v ČEZ aréne
  • milióny obyvateľov 160 krajín, kde sa zápasy MS vysielajú
  • 1 252 000 divákov RTVS (2. najvyšší počet po finále v 2002)
  • ďalšie tisíce divákov na internete

Hokejisti šéfa parlamentu ani nepoznajú

Libor Hudáček (24), útočník:

Otvoriť galériu
,,Piskot ľudí som počul, ale nevedel som, o koho ide. Ten politik bol pred šampionátom u nás v kabíne, ale vtedy som bol chorý, takže až brat mi po zápase s Bieloruskom v šatni povedal, že to bol Pellegrini. Keby som bol na jeho mieste, asi by som sa skryl pod ten červený koberec (smiech).“

Michal Sersen (29), obranca:

Otvoriť galériu
 

,,Samozrejme, že som to vnímal, všetci to počuli, že bol vypískaný. Osobne ho nepoznám a ani nesledujem politické dianie, takže ťažko sa mi to hodnotí.“

Tomáš Tatar (24), útočník:

Otvoriť galériu
Tomáš Tatar (24).
Zdroj: Marián Peiger, anc
,,Vedel som, že ide o Pellegriniho, ale neviem sa k tomu nejako vyjadriť. Dve tretiny z roka pôsobím v Amerike, takže politiku nesledujem. Ťažko sa mi teda na túto tému rozpráva.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu